Yağ aldırma Liposuction Tedavisi ve Ücretler

Doç. Dr. Burhan Özalp
3 min readMar 23, 2019

--

Yağ aldırma tedavisi ; Liposuction ince kanüller yardımıyla yağların vakumlanması ve vucüttan çekilmesi işlemine verilen genel tedavi ismidir.

Photo by Jennifer Burk on Unsplash

Liposuction tedavisi zayıflamak için değil , lokal olarak bazı bölgelerin (göbek, basenler, kalça…) incelmesini sağlamak ve vücut hatlarının düzelmesi amacıyla yapılır.

Hasta yağ aldırma işleminden önce zayıflamayı düşünüyor ise ameliyat bir süre ertelenmelidir. Çünkü zayıflamadan sonra vucutta bazı bölgelerde lokal yağ birikmeleri olabilir …

Ameliyat sonrasında hızlıca kilo alınıp verilmesi, ameliyat bölgesinde pürtüklü bir görünümün ortaya çıkmasına neden olabilir.

Yağ Aldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Genel anestezi altında yapılması tercih edilmektedir ancak bazı hastalarda spinal veya epidural anestezi dediğimiz, sezeryanla yapılan doğumlarda da kullanılan, karın ve bacak bölgesinin uyuşturulması yeterli olabilmektedir.

Liposuction (liposakşın) gereken bölge sayısı (karın,bel ve basen gibi) ve yağ birikim miktarına göre ameliyatın süresi değişkenlik göstermektedir.

Yağ alınacak bölgenin yakınında yapılacak küçük kesilerle ( 2–6 mm arası liposakşın kanüllerinin gireceği kadar) yağların vakumlanarak alınması gerçekleştirilir. Yağ alma esnasında cilt altı kanamanın ve ağrının az olması amacıyla işlem öncesinde özel bir sıvı enjeksiyonu yapılır.

Photo by Piron Guillaume on Unsplash

Yağ aldırma ameliyatı sonrasında özel bir korse giydirilerek işleme son verilmektedir.

Ameliyat sonrası, etkili ağrı kesicilerin kullanımı ile sorunsuz geçer. Ameliyat esnasında verilen sıvıların içeride kalan bir miktarı, kanüllerin giriş deliğinden dışarı sızabilir. Hastanın genel anestezi alması durumunda bir gece hastanede kalması gerekir.

Ameliyat sonrası kişi genellikle ikinci günden itibaren gündelik işlerine dönebilir. Korsenin kullanım süresi doktorunuz tarafından size söylenecektir ancak en az 4–6 hafta arasında kullanımı gerekir. Ameliyat bölgesinde dalgalanma olarakta adlandırılabilecek yüzey düzensizliklerinin önlenmesinde korse oldukça etkilidir.

Yağ aldırma ameliyatının 3. gününden itibaren banyoya izin verilmekle beraber 6 hafta süresince sauna ve solaryum ile ağır egzersizler yapılmamalıdır.

yağ aldırma öncesi — sonrası

Lipomatikle Yağ Alma Ameliyatı

Lipomatik, oldukça yaygınlaşan yağ aldırma ameliyatlarındaki son teknolojik ilerlemelerden biridir.Bu cihaz tarafından yağ dokusu içerisinde meydana gelen yüksek frekanslı titreşim ve yayılan infrasonik dalgalar yağ dokusunda en az tahribatla hızlı bir çözünme yapar. Doğal anatomik yapıların daha az zarar görmesi ile ameliyat sonrası daha az şişlik ve morluk oluşurken gündelik hayata da daha hızlı bir geri dönüş olmaktadır.

Lipomatiğin sağladığı en büyük faydalardan biri de cilt altındaki yağ dokunun uzaklaştırılırken cildinde sıkılaştırılmasıdır. Bu özelllikle deri kalitesinin düşük ve alınacak yağ miktarının fazla olduğu kişilerde ameliyat sonrası meydana gelen deri sarkma riskini minimuma indirir.

Farklı anatomik bölgelerden yağ alınacak olan hastalarda, lipomatik kullanımı ile ameliyat süreleri oldukça kısalmakta bu sayede de hastalar daha az anestezi almaktadır. Liposakşın ameliyatlarının popülaritesinde artmaya ve çok daha iyi sonuçların alınmasını sağlayan lipomatik cihazı imkan olan durumlarda tercih edilmelidir.

Kaynak : https://www.burhanozalp.com/yag-aldirma-liposuction/

--

--

Doç. Dr. Burhan Özalp

1980 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Detaylar için : https://www.burhanozalp.com/hakkimda/