Γεύσεις από Μάνη… στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ!

Out (& About)

Τα βράδια της Πέμπτης συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες επιλογές για έξοδο — λιγότερος κόσμος από ό,τι τα Σαββατοκύριακα, γεγονός που αφήνει χώρο στους θαμώνες για χαλάρωση και κουβέντα. Μια τέτοια Πέμπτη αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το ΜάνηΜάνη που δικαίωσε τα ακούσματα μας περί φιλόξενου χώρου με εκπληκτικό φαγητό. Το εστιατόριο βρίσκεται πολύ κοντά στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην οδό Φαλήρου 10, και στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικού χαρακτήρα κτίριο που διατηρεί την απλότητά του τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό του. Απλές γραμμές, φωτεινή διακόσμηση χωρίς υπερβολές, σε προετοιμάζουν για την ουσία του πράγματος, που είναι το φαγητό που θα ακολουθήσει.

Επιλέξαμε την ελληνική σαλάτα και την εξαιρετική φάβα για αρχή, που μας εξέπληξαν ευχάριστα. Γνώριμες για την ελληνικότητα τους γεύσεις που όμως αποδόθηκαν με διαφορετικό, πιο gourmet τρόπο. Από τα κυρίως πιάτα υπήρχε πλήθος επιλογών σε κρέας ή ψάρι. Τα εξαιρετικά μυρωδικά, οι λεπτές υφές των υλικών, οι διακριτικές επιλογές των συνοδευτικών υπήρξαν στοιχεία που σημειώσαμε ως πολύ θετικά. Συνοδεύσαμε με λευκό κρασί ΜάνηΜάνη που γαργάλησε κυριολεκτικά τον ουρανίσκο μας!

Όπως ακούσαμε, τα γλυκά είναι όλα χειροποίητα και φτιάχνονται ακριβώς τη στιγμή της παραγγελίας από τον chef — ίσως είναι και ο λόγος που προγραμματίζουμε ήδη την επόμενη επίσκεψή μας. Στα συν, το ευγενέστατο και πρόθυμο προσωπικό του μαγαζιού, που σε καλωσορίζει φιλόξενα και σε καληνυχτίζει με ένα δροσερό λικέρ μαστίχα, προμήνυμα των βραδιών της άνοιξης που έρχεται.


Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Για περισσότερη αθηΝΕΑ γραφτείτε δωρεάν στο newsletter μας εδώ.

* Της Ζανίνας Βάσση. Η Ζανίνα είναι φιλόλογος και εργάζεται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αγαπά ιδιαίτερα τη συγγραφή -έχει ήδη εκδοθεί το πρώτο βιβλίο της- αλλά και την εμπνευσμένη αρθρογραφία. Μέσα από τα όμορφα στοιχεία της καθημερινότητας, επιλέγει αυτά που αξίζει να “δει” κανείς με άλλο μάτι στην Αθήνα, και μας τα παρουσιάζει στη στήλη Out (& About).