Το Παράδειγμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

No Finish Line Runner

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα αγωνιστεί σε All Star Game στο ΝΒΑ, είναι κάτι που θα συμβεί σε λίγες μέρες. Στα 22 του χρόνια δεν ζει απλά ένα όνειρο, πρωταγωνιστεί σε ένα κινηματογραφικό σενάριο που θα γίνει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία μετά από 15 χρόνια! Δεν είναι μόνο η διαδρομή του απίστευτη. Στην τέταρτη περίοδό του στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, κάνει μεγαλειώδεις εμφανίσεις. Έχει δουλέψει απίστευτα όλο αυτό το διάστημα και δεν χάνει χρόνο, με στόχο να βελτιώνεται συνέχεια.

Όλα του έχουν συμβεί σωστά. Πήγε στην κατάλληλη ομάδα (με νέους παίκτες και χωρίς άγχος πρωταθλητισμού), τον αγκάλιασαν όλοι από την πρώτη στιγμή. Τον εμπιστεύτηκε ο προπονητής του και έγινε ο σταρ της ομάδας — όλοι παίζουν για εκείνον.

Είναι καλός χαρακτήρας, κάτι που αναγνωρίζεται από μίντια, φιλάθλους, συμπαίκτες και αντιπάλους. Έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης κι αν συνεχίσει έτσι θα γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Τηρουμένων των αναλογιών και με την ένδεια που υπάρχει πλέον στο ΝΒΑ, εξελισσεται σε έναν Magic Johnson και Michael Jordan.
Θα συζητηθεί ακόμη περισσότερο όταν μετά από δύο ή τρία χρόνια πάρει με τους Milwaukee Bucks το δακτυλίδι του πρωταθλητή. Θα πετύχει πολλά ρεκόρ σε όλες τις κατηγορίες πόντων, ρημπάουντ, ασίστ, κοψιμάτων και εντυπωσιακών καρφωμάτων.

Στην Εθνική Ελλάδος θα αργήσει να γευτεί τις διακρίσεις γιατί είναι πιο σύνθετες και περίπλοκες οι απαιτήσεις. Πρέπει να δέσουν ως ομάδα και να μπορέσει η ομάδα αυτή να προσαρμοστεί στο κλειστό μπάσκετ.

Το καλό για τον ελληνικό αθλητισμό είναι ότι θα αποτελεί για πολλά χρόνια ένα υπέροχο παράδειγμα ότι όλα τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με πολύ δουλειά και υπομονή. Επίσης, για τα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, ότι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους, και μέσω του αθλητισμού. Για το ελληνικό μπάσκετ θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γίνει πάλι της μόδας, όπως πριν από 30 χρόνια, και να γεμίσουν τα ανοιχτά γήπεδα.


Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Για περισσότερη αθηΝΕΑ γραφτείτε δωρεάν στο newsletter μας εδώ.

* Του Λευθέρη Πλακίδα. Ο Λευθέρης Πλακίδας είναι διευθυντής της σειράς αγώνων Street Relays και του Τρέξε χωρίς Τερματισμό, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, διευθυντής του Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, καλλιτέχνης φωτογράφος, δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.