Μέχρι το 2030, η Αθήνα θέλει να γίνει μια πόλη που εμπνέει, μια πόλη που ανταποκρίνεται, κι είναι ανοικτή σε όλους: υπερήφανη, πράσινη και συμμετοχική. Καλλιεργούμε τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, και δημιουργούμε πρότυπες ταυτότητες και συνέργειες γεφυρώνοντας την ιστορία με την πρόοδο. Η Αθήνα είναι μια πόλη που ακούει και μιλά με τον κόσμο.

Προσιτή Πόλη

Ο δήμος Αθηναίων προσδοκά να επιτύχει αποτελεσματική και αποδοτική διακυβέρνηση, αλλά και καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία με τους κατοίκους της πόλης, μέσα από την χάραξη πολιτικών που βασίζονται σε δεδομένα και την ενίσχυση της λογοδοσίας.

Πράσινη Πόλη

Στην Αθήνα χρειαζόμαστε το πράσινο. Αν η Αθήνα δώσει προτεραιότητα σε «πράσινες» και «μπλε» λύσεις θα μπορεί καλύτερα να προσαρμοστεί στην κλιματική αλλαγή, αλλά και να συνεισφέρει στον αγώνα ενάντια της. Υποστηρίζοντας τις φυσικές της υποδομές η πόλη μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνον περιβαλλοντικές αλλά επίσης οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις.

Προνοητική Πόλη

Ο δήμος θα εξορθολογήσει και θα αναβαθμίσει τις ικανότητες «επιβίωσης» που διαθέτει η πόλη ώστε, μέσω του προγραμματισμού και της επικοινωνίας, να οικοδομήσει εμπιστοσύνη και ένα ασφαλές περιβάλλον για τους κατοίκους της.

Ζωντανή Πόλη

Η Αθήνα προτίθεται να καλλιεργήσει και να αναπτύξει τα πλεονεκτήματα που διαθέτει ώστε να προάγει την ευημερία, την δημιουργικότητα, την επιχειρηματικότητα αλλά και μια νέα ταυτότητα μιας πόλης, δυναμικής, συναρπαστικής και ανοικτής σε όλους

--

--

Resilient Athens
Επαναπροσδιορίζοντας την πόλη: Στρατηγική Ανθεκτικότητας της Αθήνας για το 2030

Σχεδιασμός & υλοποίηση σχεδίου δράσεων που θα εξοπλίσει την Αθήνα για τις προκλήσεις του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Στο πλαίσιο του 100 Resilient Cities