Σπάζει την σιγή ιχθύος το CEL

Ιωάννης Κουρουκλίδης, 17 Ιουλίου 2019*

Από θύτης προσπαθεί να παίξει το χαρτί του θύματος το CEL

Μετά από προηγούμενο δημοσίευμα αναφορικά με παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κλεμμένη Ελληνοκυπριακή γη, σπάζει πλέον την σιγή ιχθύος που τηρούσε το CEL μέχρι τώρα, με επίσημη ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τα αίσχη συνεχίζονται εφόσον η ανακοίνωση αρχίζει με την έκφραση “beyond borders” θεωρώντας “σύνορα” τα οδοφράγματα και ουσιαστικά αναγνωρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς και το ψευδοκράτος!

Συνεχίζει αναφέροντας κάτι ασαφές για “πολιτικές δράσεις” (ίσως για υποβίβαση του θέματος από διεθνές σε πολιτικό) και αμέσως μετά με πλήρη ταπεινοφροσύνη αυτοχαρακτηρίζεται το CEL ως “ο πιο αξιοσημείωτος οργανισμός στο νησί”, διατυμπανίζοντας ότι “υποστηρίζεται και σέβεται από όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη του οικοσυστήματος”.

Με θράσος που δεν έχει όρια, προχωρά σε προσωπική αναφορά του ονόματός μου με την πιθανή διάπραξη του αδικήματος της δυσφήμισης εις βάρος μου και δεν αναφέρει ούτε πηγές, ούτε αναφέρει σε ποιον έγινε η δυσφήμιση η οποία εκείνοι επικαλούνται, ούτε και το ποια ήταν η δυσφήμηση αυτή.

Σε μία απελπισμένη κίνηση το CEL παίζει το τελευταίο χαρτί, αυτό του θύματος (ενώ είναι ο θύτης) και εκλιπαρεί χορηγούς και υποστηρικτές που ξεγελάστηκαν από αυτούς (και ενημερώθηκαν από τα δημοσιεύματα) να μην τους εγκαταλείψουν.

Χωρίς ίχνος κατανόησης του Διεθνούς Δικαίου, υποστηρίζουν ότι δήθεν σέβονται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) αλλά δεν θέλουν να μετατρέψουν το θέμα σε “πολιτική συζήτηση (ντιμπέιτ)”, προφανώς με έλλειψη στοιχειωδών γνώσεων δικαίου και νομικής, εφόσον κανένα νόημα δεν βγάζει η δήλωση αυτή.

Προχωρώντας την ρητορική της πιθανής δυσφήμισης και το παραλήρημά του το CEL αναφέρεται σε “επιθέσεις” από το προσωπό μου, χωρίς λεπτομέρειες και αφήνει καταλήκτικα να νοηθεί ότι είμαι ενάντια στην “ειρήνη”, αγνοώντας τις δικοινοτικές μου δράσεις από το 2006 (άρα 13 και πλέον χρόνια) ενώ το CEL μόλις τώρα ανακάλυψε την δικοινοτικότητα.

Εάν όντως είναι τόσο “πράος” και “αγνός” αυτός ο οργανισμός όσο παριστάνει να είναι και εάν προωθεί την ειρήνη και τις ανθρωπιστικές αξίες, όπως υποστηρίζει, είναι απορίας άξιον η αντίδρασή του στην αντίθετη άποψη και η αντιμετώπισή του σε άτομο που έτυχε να διαφωνεί μαζί του και να εκφράζει ελεύθερα την απόψή του, ως είθισται σε δημοκρατικά κράτη.

Κλείνοντας το CEL προκλητικά χρησιμοποιεί hashtag “#iSupportPeace”. Εάν όντως υποστήριζε την ειρήνη, θα υποστήριζε το νόμιμο κάτοχο της κλεμμένης Ε/κ γης, Κ. Σαβεριάδη, θα σεβόταν την απόφαση του ΕΔΑΔ και θα στεκόταν δίπλα από τα θύματα πολέμου της βάρβαρης Τουρκικής εισβολής του 1974 αντί δίπλα από τους θύτες. Δύο λέξεις: ντροπή και αίσχος!

Προφανώς και η κατάσταση έχει ξεφύγει και θα πάρει όντως τον δρόμο της δικαιοσύνης και ευελπιστούμε ότι το CEL θα παρευρεθεί όντως στην δίκη και να μην βρίσκεται σε ένα διαγωνισμό σε κλεμμένη Ε/κ γη στα κατεχόμενα. Επίσης, ο κάθε νοήμων πολίτης μπορεί να εξάγει και τα δικά του συμπεράσματα μετά από την ανακοίνωση αυτή.

* Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή συνόλου του άρθρου με αναφορά στην αυθεντική πηγή, δηλαδή το άρθρο αυτό: http://bit.ly/2GgXG3I

--

--

Ioannis Kourouklides
Επικαιρότητα στην Κύπρο και τον Κόσμο

AI Researcher and EdTech Founder. Content focused on Research & Innovation, especially AI, ML, DS. CENSORED on LinkedIn for posting scientific and other facts.