Δελτίο τύπου: Το Bancor ανακοινώνει $153 εκατομμύρια χρηματοδότηση, η μεγαλύτερη που έχει συμβεί ιστορικά κατά τη δημιουργία tokens

Maayan
Bancor (Ελληνικά)
4 min readApr 26, 2018

Επιταχύνει το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα της ανάπτυξης του, μέσω αυτής της χρηματοδότησης

The Bancor TGE Sets World Fundraising Record

Zug, Ελβετία, Ιούνιος 16, 2017 — Το Bancor, το πρότυπο για τη δημιουργία εγγενώς εμπορεύσιμων κρυπτονομισμάτων, ή αλλιώς “Έξυπνων Tokens”, ανακοίνωσε σήμερα την επιτυχή χρηματοδότηση του με το ποσό των $153 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την Δημιουργία του Token (TGE) την προηγούμενη εβδομάδα, το μεγαλύτερο στην ιστορία. Τα tokens (BNT) στάλθηκαν αμέσως στους χρηματοδότες μετά από την ολοκλήρωση της TGE μέσω ενός «έξυπνου συμβολαίου» του Ethereum.

Η συνιδρυτής του Bancor, Galia Benartzi δήλωσε: “Το Bancor είναι βαθιά ευγνώμων στην τεράστια κοινότητα μας για την υποστήριξή της στην επιτυχία της υλοποίησης αυτού του έργου. Μαζί, γράψαμε ιστορία ως τη μεγαλύτερη παγκοσμίως χρηματοδότηση μέχρι σήμερα, ωθώντας στην κορυφή τις συναλλαγές στο οικοσύστημα του Ethereum, και σε σημείο που δεν έχει ξανασυμβεί.

«Καθώς το Bancor ξεκινάει με μια ουσιαστική αρχική χρηματοδότησή, μπορούμε να επιταχύνουμε τα αρχικά σχέδιά μας να μεταβάλουμε τον χώρο, μέσω μιας πλατφόρμας που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να δημιουργήσει εύκολα ένα βιώσιμο νόμισμα για την κοινότητα ή το πρότζεκτ του, καθώς και να ενισχυθεί το (BNT) token με ένα επαρκές αποθεματικό, με πρόγραμμα επαναγοράς και με επιχορηγήσεις συνεργασίας. Η επέκτασή μας ξεκινά σήμερα.”

Το Bancor επιτρέπει την εύκολη δημιουργία “Έξυπνων Tokens”, τα οποία προφέρουν μια νέα λειτουργικότητα στα κρυπτονομίσματα. Με τη δυνατότητα να διατηρούν και άλλα tokens ως απόθεμα και να διαπραγματεύονται απευθείας με τα δικά τους «έξυπνα συμβόλαια», χωρίς οποιοδήποτε αντισυμβαλλόμενο, τα έξυπνα tokens μπορούν άμεσα να ανταλλάσσονται με tokens όλων των τύπων στο δίκτυο, ενισχύοντας τη ρευστότητα και διευκολύνοντας τη χρήση τους μέσω του αλγόριθμού τους στην διακύμανση των τιμών.

Η κα Galia Benartzi δήλωσε: “Οι κάτοχοι του Bancor Network Token (BNT) μπορούν να ανταλλάξουν εύκολα τα έξυπνα tokens τους με άλλα στο δίκτυο. Το (BNT) θα λειτουργήσει ως το αποθεματικό νόμισμα για όλα τα νέα “Έξυπνα Tokens” που θα δημιουργούνται από οποιονδήποτε στην πλατφόρμα του Bancor, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος. Το δίκτυο του Bancor επιτρέπει τις απευθείας συναλλαγές μέσω των έξυπνων συμβολαίων χωρίς την ανάγκη κανενός ανταλλακτηρίου, παρέχοντας έτσι μια νέα λύση στους περιορισμούς ρευστότητας που έχουν αποτρέψει ιστορικά την δημιουργία τέτοιων νομισμάτων.”

“Η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων μας έχει δώσει μια ιστορική εντολή. Μέσω των ψηφιακών τους πορτοφολιών, οι χρηματοδότες από όλο τον κόσμο απαίτησαν πρόσβαση στην τεχνολογία που περιγράφει η ομάδα του Bancor στο Επαγγελματικό του Σχέδιο και στις demo εκδόσεις των προϊόντων μας. Με αυτή την κοινότητα υποστηρικτών, καθώς και με τους μελλοντικούς τελικούς χρήστες των “Έξυπνων Tokens”, το Bancor είναι αποφασισμένο να δημιουργήσει μια πλατφόρμα με παγκόσμια χρησιμότητα που μπορεί να ανυψώσει τη βιομηχανία σε νέα ύψη και να αλλάξει θεμελιωδώς το οικονομικό τοπίο για πάντα”, πρόσθεσε η Galia Benartzi.

Η χρηματοδότηση του Bancor (TGE) προσέλκυσε 10.885 χρηματοδότες και με περισσότερες από 15.000 συναλλαγές που στάλθηκαν στη διεύθυνση της χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια της. Συνολικά, δημιουργήθηκαν 79.323.978 tokens του δικτύου Bancor (BNTs) κατά την δημιουργία του Token. Τα μισά από τα συνολικά tokens, 39.661.989 BNT, δόθηκαν στο κοινό, ενώ τα υπόλοιπα διατέθηκαν για μελλοντική χρήση όπως αναλυτικά διευκρινίζονταν στον ιστότοπό του, πριν από την χρηματοδότηση.

Το Bancor θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την χρηματοδότηση ως εξής: 40% θα διατεθεί στην ανάπτυξη λογισμικού, 20% σε Ethereum ως αποθεματικό για BNT, 12% για το μάρκετινγκ και την εταιρική ανάπτυξη, 10% για “Μετατροπείς tokens” για άμεση ανταλλαγή μεταξύ τους και για καλάθια tokens (Token Baskets), το 8% για τις λειτουργικές δαπάνες, το 5% για τα νομικά έξοδα και το υπόλοιπο 5% για διάφορους σκοπούς.

Μετά την αξιοσημείωτη επιτυχής χρηματοδότηση, η ομάδα της Bancor ανακοίνωσε τα σχέδια της για επιτάχυνση συγκεκριμένων εργασιών σύμφωνα με το αρχικά χρονοδιάγραμμα του έργου, τα οποία είναι διαθέσιμα για δημόσια προβολή και σχολιασμό στο «Trello».

“Το Bancor είναι στην ευχάριστη θέση να προχωρήσει σε μια φάση επιτάχυνσης της ανάπτυξης του, χάρη στην τεράστια υποστήριξη των χρηματοδοτών μας κατά την δημιουργία του Token, μια από μόνη της τεράστια επιτυχία. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που θα κάνουμε τα επόμενα βήματα και θα επεκτείνουμε τα φιλόδοξα μας σχέδια, προσθέτοντας ταλέντα στην ήδη παγκόσμιας κλάσης αναπτυσσόμενη ομάδα μας, και ενθαρρύνοντας τις κοινότητές μας σε διεθνές επίπεδο να υιοθετήσουν «έξυπνα tokens» για τα δίκτυά τους “, δήλωσε η Galia Benartzi.

Η ομάδα Bancor απαρτίζεται από τα μέλη του Συμβουλίου του Ιδρύματος Guy Benartzi, Eyal Hertzog και τον διάσημο οικονομολόγο και αρχιτέκτονα του ευρώ, Δρ. Bernard Lietaer, ως επικεφαλής αρχιτέκτονας, με την Galia Benartzi να διευθύνει το επιχειρηματικό τομέα και τoν Yehuda Levi ως διευθυντή τεχνολογικού γραφείου.

Στην συμβουλευτική ομάδα του Bancor συμμετέχει και ο θρυλικός επενδυτής κεφαλαίων Tim Draper της Draper Associates — ερευνητής στο MIT Media Lab Ομάδα Ανθρώπινης Δυναμικής John Henry Clippinger, Διευθύνων Σύμβουλος της eToro Yoni Assia, Συνιδρυτής των οικονομικών αλγορίθμων Yariv Gilat. Ο πρώην επικεφαλής εμπορίου του Facebook, Lee Linden, και συνιδρυτής της Asana Justin Rosenstein, μεταξύ άλλων.

Για περισσότερες πληροφορίες, το επαγγελματικό προσχέδιο του Bancor είναι διαθέσιμο στη ηλεκτρονική διεύθυνση www.bancor.network.

###

Σχετικά με το Bancor

Το πρωτόκολλο Bancor είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Bprotocol, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα τη Zug της Ελβετίας. Το πρωτόκολλο Bancor είναι ένα πρότυπο για τη δημιουργία “Έξυπνων Tokens”, ενός νέου προτύπου για κρυπτονομίσματα τα οποία είναι εγγενώς διαπραγματεύσιμα. Ξεκινώντας από την blockchain του Ethereum, το Bancor χρησιμοποιεί με καινοτόμο μέθοδο αποθεματικό για να επιτρέψει την ενσωματωμένη διακύμανση των τιμών και την αυτόματη ρευστότητα για τα κρυπτονομίσματα, χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη αγοραστών και πωλητών σε μια συναλλαγή. Το πρωτόκολλο Bancor δημιουργεί ένα νέο τύπο διασυνδεδεμένου οικοσυστήματος συναλλαγών περιουσιακών στοιχείων το οποίο ξεκλειδώνει τη δυνατότητα δημιουργίας πολλών tokens από τους χρήστες. Τα “Έξυπνα Tokens” σχεδιάστηκαν με πρόσθετες λειτουργίες, όπως “εξουσιοδότηση ανάκτησης λογαριασμού” και “θησαυροφυλάκιο” για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας και αποκατάστασης. Σκοπός αυτών των χαρακτηριστικών είναι να καταστούν τα κρυπτονομίσματα προσιτά σε όλους και να ενθαρρυνθεί η μαζική υιοθέτηση αυτών των προηγμένων τεχνολογιών από την κοινωνία.

--

--