Правильна мобільна фотографія на Android

Kirill Ermakov
Milnica | Fotoblog
Published in
3 min readSep 20, 2022

Одразу перепрошую за настільки пафосну назву, але інформація буде дійсно корисна для всіх, хто фотографує на свій смартфон базі операційної системи Android.

Обираючи телефон бачачи його рекламу, ви бачите одну якість фото, а в житті, навіть ще нікуди їх ще не завантаживши, іншу. Чому так? Тому, що для збереження пам’яті всі розробники (можливо окрім Google, але це не можу наразі перевірити) через стандартну камеру роблять фото на 60–75% від потужності камери. Тут на допомогу приходять нестандартні застосунки для камери. Вони мають 2 великі «плюси», і тому варті уваги, а саме:

— Дозволяють використовувати камеру в режимі фото і відео на 100% (файли стануть більше, але і якість краща);

— Дозволяє значно детальніше налаштовувати всі параметри камери, що дає змогу робити більш вправно робити знімки, а не робити ставку на обробку в редакторах, як ліки проти темних, змазаних тощо проблем на фото.

Насправді далі огляд буде більш практичним, бо таких застосунки всього три. Більш популярний ProCam X (платна та сильно обмежена безплатна версія) та менш популярний Manual Camera DSLR (теж існує у двох версіях платна та сильно обмежена безплатна версія). Також є додаток ProShot мені він не дуже сподобався тому й одразу його прибрав з особистих тестів.

Кожним з інших двох користувався по декілька місяців і наразі використовую ProCam X. Мені особисто він більше зручний, а тепер нарешті до прикладів.

Порівняння стандартної камери та камери ProCam X Pro
Теж саме порівняння, але для режиму відео

Так от перше фото зроблено в режимі «Макро», і як ми бачимо в кард потрапило менше всього і фокус лише на квітах, як і має бути. Звичайна ж камера, захоплює більше не зрозуміло навіщо, та й ще фокусується на більшій області не зважаючи на мій вибір лише великої квітки, як точки фокуса.

Сподіваюсь цих доводів вистачить, щоб ви виділили 4 МБ (саме стільки займає застосунок і витратили 140 гривень чи можете взяти в інтернеті ознайомчу версію.

--

--