5 причин чому варто полюбити ґрунт

nikolenko.ira
Місцева Економіка
2 min readFeb 22, 2016

--

Чому ми маємо почати піклуватись про ґрунт?

1. Зменшення CO2 в атмосфері

Фіксація вуглецю можлива лише в здоровому ґрунті. В процесі фотосинтезу рослини використовують сонячну енергію випромінювання, щоб поєднати вуглекислий газ з водою та утворити вуглеводи. Ці вуглеводи будують структуру рослин та 30–40% з них проходять шлях до самого коріння та живлять грибки та бактерії, які в свою чергу утворюють органічну речовину в ґрунті.

2. Посухостійкість

Органічна речовина ґрунту (гумус) складається на 50% з вуглецю. В ґрунті вуглець поводиться так само як і у звичайному фільтрі для води – зупиняє важкі метали та токсини, які є небажаними в воді. Ще здоровий ґрунт потребує менше токсичних хімікатів та запобігає постійному забрудненню наших вододілів.

3. Чиста вода

Здоровий ґрунт містить в собі органічну речовину. Органічна речовина ґрунту (гумус) може зберігати двадцять мас своєї ваги у воді, забезпечуючи швидкий доступ рослинам та мікроорганізмам. Крім того, здоровий ґрунт фільтрує воду, зменшуючи її стік в океани та відновлюючи рівень ґрунтових вод.

4. Відновлена оселя

Здоровий ґрунт сповнений життя. Насправді, це найбільш біологічно-різноманітне місце на землі. В столовій ложці здорового ґрунту міститься більше організмів, ніж в усьому людстві на Землі. Коли активовується мережа мікроорганізмів, що живуть у ґрунті – повертаються різноманітні види рослин і тварин, відновлюється ґрунтова оселя.

5. Здорова їжа

Ви не отримаєте здорову, повну поживних речовин їжу, без здорового ґрунту. Матриця здорового ґрунту сповнена життям, вона взаємодіє з рослиною. Рослина живить організми, а організми живлять рослини, забезпечуючи їм доступ до необхідних мінералів та ферментів.

За матеріалами http://www.kisstheground.com/

Шукаєш більше цікавих історій про місцеву економіку? 
Підписуйся на Medium та Facebook

--

--

nikolenko.ira
Місцева Економіка

Together with friends starting our crazy cool project — micro farm in Ukriane.