Сергій Жадан про те, як стабілізувати клімат за допомогою оздоровлення ґрунтів (ВІДЕО)

Україна приєдналася до світової ініціативи The Soil Story. Кампанія закликає українців боротися зі змінами клімату методами оздоровлення ґрунту.

Причиною глобального потепління є діоксид вуглецю. Методи вуглецевого фермерства переносять надлишковий вуглець з атмосфери у ґрунт та збагачують землю поживними речовинами. Вуглецеве фермерство передбачає відмову від пестицидів, неорання ґрунту, збільшення територій лісів, зменшення викидів промисловості та додавання компосту у ґрунт.

Відео Історія ґрунту поширюватиметься в інтернеті, у школах та у проекті Сади 31В1.

Сади 31В1 — міський город на вулиці Пушкінській, 31В1. Там планують проводити майстерки, лекції про рослинництво, зустрічі з практиками у органічному фермерстві. Також прямо у центрі міста досвідчені фермери та мешканці Києва разом вирощуватимуть овочі та зелень й демонструватимуть методику вирощування їжі в мікро-теплицях, на балконах, в міських садах. Для втілення цього проекту громадська організація Місцева Економіка розпочала збір коштів на BigggggIdea.

http://meconomica.com/

--

--

Олександр Супрунець
Місцева Економіка

Design for Sustainability, Urban Farming, Deep Ecology / Дизайн сталого розвитку, міське фермерство, зелена економіка http://meconomica.com/