Як виростити імбир на підвіконні

Імбир можна виростити у квартирі. Він не потребує особливого догляду та сонця. Більш того, можна зрізати його частинами для приготування вишуканих страв і напоїв, залишаючи решту в грунті, а він (о, диво!) буде продовжувати рости.

Імбир дозріває 10 місяців. Рослина не терпить морозу, тому взимку її потрібно вберігати від холоду і краще поставити, наприклад, в каструлю.

Як посадити імбир?

Краще всього імбир придбати з садового центру або висіяти з органічного насіння. Але імбир досить важко знайти у садових центрах на місцевому рівні. Якщо ви чи ваші друзі подорожують до Азії, можна знайти імбир на місцевих органічних фермах. Також імбир можна придбати в овочевому відділі вашого місцевого продуктового магазину.

Увага — будьте обережні!

У супермаркетах імбир часто обприскують інгібітором росту, щоб зберегти його від проростання. Він блокує проростання рослини у грунті.

Імбир з супермаркету також може бути покритий пестицидами та фунгіцидами. Якщо ви все ж вирішите посадити імбир з супермаркету, обов’язково покладіть його на ніч у воду, щоб зменшити концентрацію хімікатів.

Підготовка

Корінь рослини має бути пухким з жорсткою шкірою, не зморщений і не старий, із зеленуватими бруньками.

Імбир любить неглибокі широкі горщики. Коріння росте горизонтально, тому переконайтеся, щоб горщик мав вдосталь простору для розвитку рослини.

  1. Для початку замочіть корінь імбиру наніч в теплій воді.
  2. Використовуйте пухкий грунт з дренажем.
  3. Посадіть корінь у грунт на глибину 3–5 см бруньками догори. Добре полийте.
  4. Поставте горщик у тепле місце без прямих сонячних променів.
  5. Тримайте грунт вологим, злегка обпирскуйте водою корінь рослини.
  6. Імбир росте повільно. Перші пагони з’являться за кілька тижнів. Продовжуйте регулярно обпирскувати корінь щоб він не пересихав, і тримайте рослину в теплі.

    Імбир можна споживати за 3–4 місяці після проростання.
Шукаєте більше цікавих історій про місцеву економіку? 
Підписуйтесь на Medium та Facebook

--

--