Штурм Капітолію та його наслідки

Також слухайте Podbean чи Телеграмі

Доброго дня, з вами подкаст Проблеми Першого Світу.

Сьогодні 23є січня, і це третій епізод, присвячений штурму Капітолію та його наслідкам.

І давайте одразу домовимося про терміни, що б потім не плутатись:

  • Капітолій — це споруда і місце це у Вашингтоні, близько Білого дому, меморіалів Лінкольна та Вашингтона. Зазвичай “Капітолій” означає Капітолійську будівлю “Capitol Building”, але рідше Капітолійський схил, як місце.
  • Конгрес — це двопалатний американський парламент, знаходиться у Капітолії.
  • Сенат — верхня палата парламенту, складається зі 100 сенаторів, що обираються на 6 років.
  • Палата представнийків — нижня палата парламенту, складаєтсья з 435 представників, що обираються на 2 роки Конгресмен — номінально будь-який парламентар, проте зазвичай так називають представників нижньої палати.

Тепер до суті. Що розповідають нам майже усі медія?

“Трамп намагався перевернути результати виборів і підбривав людей до штурму Капітолію.” Деякі медія, а також Вікіпедія, пишуть буцімто Трамп закликав своїх соратників до штурму, заколоту, перевороту і вбивства поліцейських.

Це прекрасно, що журналісти та “експерти” можуть поділитись своєю думкою.

Я ж пропоную ознайомитись с першоджерелом, а потім прозібрати хронологію подій з одинадцятої ранку до восьмої вечора 6 січня 2021. Щоб не затягувати, ось місця у виступі Трампа, які мусили б нам наводити медія, але чомусь не наводять.

  • “… Right herre, we’re gonna walk down to the capitol, and re’re gonna cheer on our brave senators and out congressman and women and we’re probably not going to be cheereing so much for all of them. Because you’ll never take back our contry with weakness. You have to show strength and you have to beee strong. We’ve come to demand that congress do the right thing, and only count the electors who have being lawfully slated. I know that everyone here will soon be marching over to the Capitol building to peacefully and patriotically make your voices heard. Today we’re gonna see if the Republicans stand strong for the integrity of our elections.” https://www.youtube.com/watch?v=Ru0LbdU1oOQ&t=4886s
    “… Ми пройдемо до капітолію, і ми підтримаємо і вболіватимемо за наших мужніх сенаторів та конгресменів, але мабуть не за всіх ми вболіватимемо. Адже ви ніколи не відстоїте країну зі слабкістю. Ви мусите бути сильними і показувати силу. Ми вимагатимемо, щоб конгрес зробив правильну річ, і враховував тільки виборникій, які були правомірно призначені. Я знаю, що усі ви скоро будете марширувати до Капітолійскої будівлі, аби мирно й патріотично зробити аби ваші голоси почули. Сьогодні ми побачимо чи Республіканці дійсно відстоюють цілістність наших виборів.”
  • “We’re going to.. We’re going to walk down the Pennsylvania Avenue (I love Pennsylvania Avenue) and we’re goint to the Capitol and we’re going to try and give (the democrats are hopeless they’re never voting for anything, not even one wote) but we’re going to try and give our republicans (the weak ones because the strong ones don’t need any of out help) we’re going tro try and give them the kind of pride and boldness they need to take back our country, so let’s walk down the Pennsylvannia Avenue. I want to thank you all! God bless you and God bless America.” https://www.youtube.com/watch?v=Ru0LbdU1oOQ&t=8144s
    Коротко: “Ми пройдемося уздовж Пеннсильванія Авеню, до Капітолійської будівлі, і ми дамо нашим Республіканцям, тим що слабкі, позаяк сильним не потрібна наша допомога, ми дамо нашим республіканцям гордість та сміливсіть яка подтрібна аби відстояти країну.”

І Ви можете у цьому переконатись на власні очі, позаяк відео є на ютубі, наканалі WKYC Channel 3, однієї з дочок NBC.

Принаймні, поки на ютубі.

Про що тут говориться? Для контексту важливо, що саме того дня республіканські Сенатори дебатували за обмеження виборчої системи. Не те щоб там був потенціал змінити результат виборів, про це потім.

Але головне в тому, що слухайте, виявляється Трам закликав прийти і вболівати за республіканських сенаторів, які мусили (мабуть) дискваліфікувати частку виборників, що не були lawfully slated, законно призначені.

Дія до якої закликає президент це “cheer” підтримувати, вболівати. Це те приблизно те, що роблять напів оголоні школярки в у підліткових американських фільмах про спорт: махають помпонами і кричать “Go Go Beavers!”

Також прездидент наголосив що треба усе це робити мирно та патріотично, “peacefully and patriotically” важливо це зафіксувати.

Далі події розгорталися доволі стрімко, повну хронологію можна знайти наприклад на Lotuseaters або New York Times. NYTimes звісно, наводячи уривки відео, оминає ту частину де Трам каже “peacefully and patriotically”.

Також дуже важливо, що натовп під Капітолієм зібрався щонайменьше об 11:50, до того як Трамп узагалі почав щось говорити, і з цим не сперечається навіть NYTimes.

О дванадцятій Трам почав годинний виступ.

О чверть на другу, багатотисячний натовп прийшов до Капітолію, але лише більше двохсот протестувальників зайшли до Капітолию о пів на третю. Точну цифру чомусь поки складно знайти.

О другій тридцять вісім, через 8 хвилин після проникнення у Капітолій, Трамп постить у твітері “Please support our Capitol Police and Law Enforcement. They are truly on the side of our Country. Stay peaceful!”

Важливо те, що далеко не усі з тих хто прийшов до Капітолію намагалися проникнути всередину. https://twitter.com/emmbeliever/status/1347032914182217728

Один з вандалів що намагався розбити вікно був побитий прибічниками Трампа.

https://twitter.com/ALB11441348/status/1347181836397633538

Протестувальники проникли до частини робочих приміщень Конгресу, багато де їх зустрічали вогнем сили правопорядку. На відео потрапи момент вибавста Ashli Babbit, ветерана ВПС США при спробі проникути кріз проламані двері.

Проникнувши в середину, хтось заліз до комп’ютера Ненсі Пелосі. Це спікер палати предтавників, і та сама бабця що розповідала про локдауни, а потім зухвало пішла до перукарні без маски та всередину під час жорсткого каліфорнійського локдауну. Подейкують, що бабця втікла не заблокувавши комп’ютер. Подейкують що там листи про заплановану революцію. З нетерпінням чекаємо на новини.

Мене щиро кажучи дивує, що юрба у сенаті майже беззбройна. CNN заявляє, що протестувальники були озброєні пластиковими затяжками. Такими як полісмени викроистовують замість наручників.

Ну, якщо це сама серйозна зброя яку знайшли CNN, то мабуть протестувальники не були налаштовані дуже войовниче.

Також були зроблені епічні фото з вікінгом, фото протестувальників з ногами на столі спікера Пеолсі та фото з протестувальником у кріслі голови палати представників.

О третій тринадцять Трамп знову написав “I am asking for everyone at the U.S. Capitol to remain peaceful. No violence! Remember, WE are the Party of Law & Order — respect the Law and our great men and women in Blue. Thank you!”

О третій двадцять, за 50 хвилин від початку вторгнення, приміщення сенату зачищене від протестувальників.

О третій сорок, прес секретар Білого Дому заявляє що Національна Гвардія на шляху до капітолію і нагадує що Президент закликає усіх утриматись від насильства і поводитись мирно. Дивом, цей запис досі є у твітері https://twitter.com/PressSec/status/1346918582832168964

О п’ять на п’яту прокидається Джо Байден і заявляє “це повстання” і “Наша демократія під беспрецедентною атакою.” Після того як Трамп двічі закликав натовп до миру а прес секретар Білого Дому заявила що національна гвардія направляється до Капітолію.

О четвертій сімнадцять Трамп вчетверте за день закликає до миру: https://www.youtube.com/watch?v=tcfcTB9-S2s&ab_channel=SkyNews

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9e/Trump_remarks_on_Capitol_storming%2C_January_6_2021_0417PM_EST.webm

О п’ятій сорок три це відео видалене з фейсбуку, а згодом і з твітера. Вочевидь, заклик “go home in peace” фейсбук з твітером сприймають як заклик до насильства.

О п’ятій сорок чотири було повідомлено про те що Капітолій було узято під контроль, а протестуючих відіснено. Після двох го дин і чотирнадцяти хвилин з моменту проникнення.

О шостій нуль один Трам постить у твіторі: “These are the things and events that happen when a sacred landslide election victory is so unceremoniously & viciously stripped away from great patriots who have been badly & unfairly treated for so long. Go home with love & peace. Remember this day forever!”

О сьомій нуль два Твітер блокує Трампа на 12 годин, умовою розблокування є видалення попереднього твіта, та відео запощеного о 4:17, де Трам каже “я розумію ваш біль, в нас вкрали вибори, але йдіть додому”.

Трам відео не видаляє, тому твітер це робить самостійно. Згодом, Твітер заявляє що подальші “порушення” призведуть до перамнентного блокування аккаунту президента.

О восьмій сенатори продовжують роботу і затверджують результати виборів і відповідно Байдена обраним президентом.

На цьому події дня закінчуються.

За підсумками 80 протестувальників було заарештовано, з них проти 25 були відриті кримінальні справи. 5 протестувальників госпіталізовано, 4 загинули.

З боку поліції капітолію та секретної служби, ушкоджень зазнали 56 офіцерів і один загинув через побиття.

Наступного дня Трамп виступає з заявою про мирну передачу влади. https://www.cnbc.com/2021/01/07/trump-says-there-will-be-an-orderly-transition-of-power.html

Медія починають сипати епітетами, метафорами і художніми образами:

  • Найтемніший час в Американській історії після теракту 11 вересня
  • Новий Перл Харбор
  • Початок громадянської війни
  • Наступ на основи демократії
  • Заколот!!!

Восьмого січня Трам постить

“The 75,000,000 great American Patriots who voted for me, AMERICA FIRST, and MAKE AMERICA GREAT AGAIN, will have a GIANT VOICE long into the future. They will not be disrespected or treated unfairly in any way, shape or form!!!”

“To all of those who have asked, I will not be going to the Inauguration on January 20th.”

Твітер це інтерпритує як заклик до насильства і порушення правил і блокує Трампа назавжди. Ні, я не жартую.

https://blog.twitter.com/en_us/topics/company/2020/suspension.html

Твітер вважає “якщо Трамп не хоче йти на інавгурацію Байдена, то це заклик до теракту”. Реально.

Після цього Трам заходить у “робочий” аккаунт President of the United States, і пише про Твітер нападає на свободу слова і порушує секцію 230 [акту про порядність комунікацій]. Також Трамп пише що його команда працює над новими платформами для комунікацій, і закликає чекати оновлень.

Твітер відбирає акаунт у Трампа і вичищає його від усіх твітів.

Трам заходить у акаунт свого штабу і постить логотип твітера в червогому кольорі, з серпом і молотом.

Твітер блокує цей акаунт.

Звісно, це дуже погано що загинули четверо протестувальників та 1 полісмен. І станом на 22 січня, ФБР висунуло 170 обвинувачень за проникнення в Капітолій, але ФБР не вбачає у діях Трампа злочину. Ані у заклику cheer ані у відмові йти на інавгурацію Байдена.

Звісно Трам винен у тому що “підвичував температуру” запальними промовами. Ми можемо його у цьому звинувачувати. Але якщо так, тоді давайте чесно, якщо ми звинувачуємо Трампа у смертях чотирьох протестувальників — то давайте звинувачуватимемо Берні у розстрілі благодійного матчу в гольф, коли берні-бро підстрелів кількох республіканських сенаторів, зокрема мало не віддав Богові душу Сенатор Стів Скаліз. Давайте звинувачувати Барака Обаму у тому, що після однієї з його промов про те що поліція расистська афроамериканець вбив кількох поліцейських. Також Обаму можна звинуватити у тому що сенатор Ренд Пол отримав ножа в легені. Звісно, Обама прямо про це не казав. Але ж запальна риторика!

Але менше з тим, були й серйозніші причини.

Деякі речі існують і набирають силу бо люди в них вірять. Пам’ятаєте сцену з Мерліна, де Королева Меб зникає після того як люди перестають неї вірити? Щось подібне коїтсья з легітимністю. Наразі у США 67% республіканців 31% незалежних та 17% демократів, а разом 39% виборців, вважають що вибори було підтасовано у тій чи іншій. Майже половина виборців.

Люди вірять у справедливість виборів коли бачасть як правила працюють однакового в обидва боки. Коли правила починають працювати інакше в залежності від паріії, люди втрачають віру у систему. Оце й зветься ерозія легітимності.

Одразу після виходу минулого епізоду цього подкасту, дев’ятого грудня, Ютуб запровадив нові правила, за якими усі нові відео, що говорять про фальсифікації і вкрадені вибори будуть видалені миттєво. Якщо Ви цікавитесь чому нема подальших відео про фальсифікації, то ось вам вагома причина. А пам’ятаєте вибори 2016? Демократи, ліві медіа і вечірні політичні комедіанти, як то Джон Олівер чи Дон Лемон РОКАМИ розповідали що Путін вкрав американські вибора 2016 і Трамп агент Путіна. Розслідування нічого не знайшло, але говорити продовжили, позаяк виробилася звичка.

А республікані мусять у цьому випадку “мовчати в тряпочку”.

Отож якщо Ви не бачите на ютубі ЖОДНИХ доказів фальсифікацій, а медія кажуть що нема ЖОДНИХ доказів — це тільки тому, що їх не можна публікувати. У Джорджії якщо не помиляюсь проголосувало 2500 в’язнів (що нелегально в Джорджії) та 65000 неповнолітніх. Я не стверджую що коштувало Трампові перемоги. Але я стверджую, що це заборонена на Ютубі інформація.

І це дуже легко нагуглити.

Тому я абсолютно не здивований і не сумніваюсь, що якась частка людей була у капітолії саме через розчарування у системі. Мабуть такою була покійна військова льотчиця Ешлі Беббіт.

А хто іще таі міг бути?

Давайте думати, там був натовп більше п’яти тисяч, а всередину потрапило значно менше тисячі. Чому?

Цікавим мені здається, що такий запеклий ненависник вашингтонського болота як Алекс Джонс перебуваючи під капітолієм закликав людей НЕ ти на штурм. Якщо Ви не знаєте хто це — поцікавтесь. Джонса вважають навіженим. Він розповідав що Джефрі Епштейн тримає педофільський бордель для еліти на приватному острові. З Джонса через це глумились, аж поки це не підтверділось, а Епштейн дивним чином помер у тюрмі.

Так от якісь республіканці йдуть на штурм, інший запеклий республіканець закликає людей цього не робити.

Які ще складові були у цьому механізмі?

Ви здивуєтесь, але в натовпі були росіяни що кричали “Давай Смелее”

https://www.youtube.com/watch?v=C965Q7oiT_k

Ну і майже одразу почали з’являтися повідомлення про те, що там замасковані антіфа.

Власне, перші кілька днів про це не було жодної підтвердженої інформації, тільки здогадка.

Поміркуйте: від такого штурму республіканці отримують самі лише збитки, а демократи — самі лише переваги.

І ось виявляється, що це не просто здогадка. Поплічник BLM, John Sullivan, також відомий як Jayden X був затриманий у Капітолії.

Його звісно, на відміну від республіканців, його почали тягати по CNNам.

І цей пан Саліван був для мене великою знахідкою. Він виявився активістом групи Insurcgence USA.

Доречі нагадую, що у англійській мові є три слова для неконвенційного збройного протистояння владі: uprising, rebeliion та insurgence. І от insurgence — це саме погане, типу “заколот”, так зазвичай називають людей які дуже погані. Так рідко називають себе.

Отож дуже зацікавлений я поліз копати. Нажаль, сайт insurgenceusa.com практично не живий, і звідти щось дістати дуже складно. Але я навчений досвідом пошуку планети Каміно поліз у кеші гугла і архів, що можете зробити і Ви.

Там на уривках кешів можна знайти посилання на діскорд, і от там на мене і чекав сюрприз, майже такий само приємний як тисячі клонів. На цьому сервері є багато усього:

  • викладання домашньої адреси Мітча Макконела
  • те як ці люди шукають та ідентифікують окремих республіканців спеціальним софтом
  • фонові заклики кидати коктейлі молотова
  • координація успішного бану республіканських груп у телеграмі
  • навіть якийсь недоумок виклав фото з захопленої київради і видав це за капітолій. Усі агресивно засудили фото з Київради.
  • Теж було смішно, що вони хваляться своєю контррозвідкою. І сторонні особи з україни тепер про ту контррозвідку знають.

Але саме цікаве, це те що ці люди планували з ДРУГОГО СІЧНЯ перевдягатися в республіканців та сідати на автобуси організовані республіканцями щоб їхати у Вашингтон. Після штурму я помітив що вони обмінювалися планами Капітолію.

Потім є фотки з шостого січня, щонайменьше десять осіб тільки з цієї груп були у натовпі республіканців. Це кілька не республіканців, що схоже належали до Concrete Reporting і теж були в натовпі.

Ну і звісно перлиною цього сервера є фотки самого Джона Салівана у Капітолії, в кашкеті Make America Great Again з піддписом counterintelligence.

Також, судячи з усього саме Джон Саліван був присутній коли застрелили Ешлі Беббіт, та підбурював натовм до більш рішучих дій, посилання на відео самого пана Салівана є в текстовій версії. В одні моменти він кричить “Я хочу щоб ви йшли додому” (чому не ми?) в інші, біля барикад “Go! Go! Get this shit!” Після чого власне натовп починає проламувати закриті двері, пані Беббіт просовує голову у отвір і отримує кулю. Один полісмен знімає обладунки, агент секретної служби пролазить у двері і вони починають надавати пані Беббіт першу допомогу, а пан Саліван починає кричати “Вона померла-вона померла!”.

https://youtu.be/P34tO5eaLhg?t=4286

Тим хто готовий, рекомендую подивитися на власні очи. Не знаю як вам, а мені це схоже на два епізоди накручування натовпу яке призвело до смерті жінки. Але пана Салівавана не звинувачують медія, натомість його запрошують на CNN. Єдине що, десь між 13м і 23м січня було видалено його твітер.

І от не можна однозначно стверджувати, що в усьому винні BLM, Antifa і тп, але вони щонайменьше другою за значущостю силою у цій події і сметрь Ешлі Беббіт можна прямо покладати на них.

Тепер давайте для галочки розберемо невіглаську версію про те, що це була спроба змінити результат виборів.

15 грудня колегія виборників затвердила результати. Була тяганина, позови, але я Вам казав, що шанси Трампа минулого року були нищівно малі. Адже сфальсифікувати вибори просто, достатньо просто вкинути кілька десятків тисяч голосів у ключових штатах. А довести це важко, оскільки це можна розмазати тонким шаром по багатьом округам, і за кожен з них доведеться окремо боротися, окремо щось доводити — це багато точок для роботи, и у кожній точці треба провесті складний процес, що може завалитись на кожному кроці. Тепер що важливо: там де при владі республіканці, проблем нема. Там де при владі демократи, і де різко спростилися правила голосування і бюлетні стало практчно неможливо ідентифікувати як фальшиві, то у тих місцях буде й дуже складно щось довести, оскільки активні політични а́ктори на місцевому рівні по-першу активно підготовувались, а по-друге будуть протидіяти. І усі розмови про Бівер Каунті де вловили дві тисяці фальшивих голосів одним шматком не призводять нажаль до значущих наслідків.

Не знаю як у Вас, а у мене на момент голосування колегії виборників вже не було питань. Та й Трамп доручив готуватись до передачі влади іще до нового року.

Але потім я побачив що щось збирається. Якийсь дивний аккаунт act4america почав гадити мені в інстаграм “Скажить Майкові Пенсу щоб він мусить підтримати Трампа”. Може не дослівно, але там реально була трохі дурнувата подача. Щось подібне до дурнуватих відео кінця нульових “Напішитє в посольство США што би пєрєсталі реализовивать План Далєса!”

Так, віце президент має право знімати виборників що були призначені з порущеннями або голосують проти правил і волевиявлення штату.

Чи міг серйозно зробити Майк Пенс?

Американці іноді кажуть “The words are [already] on the wall”. Пам’ятаєте, у Біблії була історія, онук Навуходоносора напився і дуже погано поводився, а Бог написав йому на стіні “Гаплик тобі”.

Так от, іще до нового року усім було зрозуміло що слова вже на стіні. Хоч пишіть Майкові Пенсу, хоч не пишіть. Процедура отприлюднення голосування виборників це формальніить, і Пенс хоча й має право відкрити урни та засвідчити голосування, навіть не має права голоси перерахувати.

Навіщо хоч щось робити, якщо нема шансів виграти?

Політична боротьба це не бокс, де нокаут означає перемогу раунду. І кожна партія намагається навіть програвши вигризати кожний міліметр, кожен грам влади, або хоча б успладнювати життя своїм опонентам.

І це не особливість республіканців чи демократів, приблизно те саме відбувається у країнах де є повноцінна жива політика, а не як у нас чи на Росії.

І саме політична боротьба є суттю усих цих подій.

Станом на сьогодні, мені здається, Трам повільно вирушає у забуття, а політична боротьба триває.

І вже розуміючи це, я пропоную почати копати далі події, що відбулися після шостого січня:

Вже сьомого числа почалося блокування Parler-у, і це окрема цікава тема.

Parler це мережа подібна до Twitter.

Здавалося б окей, Трампа заблокували у Твітері, ФБ, інстаграмі, Снапчаті, Пітересті та ще казна де. Не уявляю щоб Трамп міг користуватись снапчатом чи пінтерестом, але менше з тим.

Трам особисто не оголошував про міграцію кудись. Команда Трампа продовжила постити у мережі Parler. Не сам Дональд Трамп. І тим паче у парлері не було закликів до насильства.

Але звісно, Ви зрозумієте, що з точки зору інших соціалистичних медія це штейкбрейхерство.

Тому гугл видалив Parler під Android з Play Store, Apple для галочки зробила попередження, потім через день теж видалила, а потім Amazon відмовив у Parler-у у серверах.

І тут Ви спитаєте, чим цікава якась дрібна соціалка, на якій не було самого Трампа особисто і її видалення?

Тим, що цей випадок це квінтесенція усього минулого і що на ньому видно, як ліві айті гіганти діють як крило демократичної і впроваджують цензуру.

У США є така річ як Communications Decency Act. Докумен цікавий нам тим, що у ньому є секція 230, як регламентує відповідальність медія за інформацію. І відповідно, документ виділяє дві сутності “Public Square” Публічний простір та “Publisher” Видавець. Кожен варіант має обмеження.

Публічний простір — не несе відповідальності за контент створений користувачами. Навіть якщо контент порушує закон, публічний простір може бути несвідомий наявності такого контенту. Умовою публічного простору є вільний доступ усіх хто не порушує закон і свобода слова. Публічний простір не мусить займатися цензурою.

Видавець — навпаки обирає хто і що пише. Видавець має право на будь-яку редакторську політику, на нульовий рівень свободи слова, але відповідно і несе повну відповідальність позаяк усі хто там пише мають таку можливіть за згоди видавця.

Будь-який американський сайт, де можна щось опублікувати мусить бути видавцем або публічним простором.

Parler відповідно був публічним простором, позаяк умови користування були доволі простими.

Щодо вмісту користувачеві висували просту умову: ти не може постити інформацю що порушую будь-які закони що можуть застосовуватись. З одного боку це широко, але з іншого, погодьтеся, досить просто: Ви знаєте що заборонено законом, можете писати усе решту.

Apple та Google публічно заявляли буцімто Parler являє публічну небезпеку і заклики до насильства і хейт спіч. Насправді по-перше Parler видаляв ці заклики а по-друге, якщо Ви добре пошукаєте, до на твітері досі можна знайти і заклики до насильства, і комп’юніті людей що проголошують себе педофілами, і координацію літніх протестів.

Емі Пейков Chief Policy Officer у Parler, натомість заявляє що умовою Apple насправді було впровадження такої само політкоректної цензури, як і у Apple, як і в Твітері.

Parler відмовився і був видалений, кінець історії. Наразі мережа пробує здійнятись на ноги вже на власних серверах, подейкують, що вони будуть поза межами США, позаяк “демократична” прости Господи партія та технологічні компанії влаштовують цькування Парлерові та людям, що з ним співпрацюють. Так в результаті тиску ззовні, з Парлеру пішли юристи що там були. СЕО парлеру почав отримувати погрози своєму життю і наразі переховується з родиною. Навіть корпоративний чат (підозрюю що йдеться про Slack) було відключено, відповідно взаємодія співробітників Parler була якийсь час паралізована. З Parler-ом відмовилися працювати обробники платежів та сервіси верифікації за допомогою СМС.

Якщо Ви досі думаєте, що це ізольований випадок чи наслідок штурму Капітолію — то я Вас розчарую.

Minds — аналог фейсбуку отримав подібні попередження, але правда пішов на уклін і видалив більшу частину функціональносіть з мобільних версій. Зокрема, були повідомлення, що тимчасово була відсутня можливість постити.

Були й інші подібні випадки. Просто Ви про них взагалі не чули, адже їх бани не припадали під вибори. Є такий сайт, GAB.

Теж аналог твітера, теж був видалений з тих самих причин, теж їм відмовили платіжні провайдери і навіть у них намагалися відибрати домен. Усе тому, що там жабка на логотипі і у самій мережі постять неполіткоректні меми з жабеням Пепе. Жабеня — символ неонацизму. Це не мої галюцинації, це офіційна позиція Антидефамаційної Ліги.

https://www.adl.org/education/references/hate-symbols/pepe-the-frog

Подібні речі відбувалися з платформами підтримки. Знаєте Patreon? Так от, для людей кого забаненили на Patreon і відімкнули монетизацію на Ютубі за хейт спіч спочатку була створена платформа Hatereon. Типу хейт спіч — Hatereon. Платформу знищили, позаяк Віза у 2017 заблокувала їм усі платежі.

Щось подібне відбувалось і з Subscribe star, хоча там після кількох відмов і тривалих банів платформа прогнулася, але мобільні додатки їй усе одно опублікувати не дають. Цікаво, що Google Play Store на запит Subscribe Start видає додаток політкоректного Патреону.

Отож зараз я можу зрозуміти людей які не заглиблюються у проблему, і маючи ліві погляди просто радіють тому, що Трампа вдалили з твітера.

Але як Ви бачите, Бан Трампа це верхівка айсбергу. Витік конференції у твітері показує, що його директор, Джек Дорсі планує продовжувати широкомасштабну кампанію банів у самому твітері.

https://www.the-sun.com/news/2143428/jack-dorsey-twitter-ban-bigger-than-trump-account/

І дійсно, після Трампа вже було видалено більше 70 тисяч консервативних акаунтів.

Твітер, доречі, хоче всидіти одним сідлом на двох стільцях. Коли банять республіканців — то вони приватна компанія, роблять що хочуть. Щось неподобається — створіть свій твітер.

Коли твітер хочуть узяти за зябра — Твітер раптово стає публічним простором, і його не можна карати за те що на ньому закликають до насильства чи поширюють дитяче порно.

Цікаво також, що Сенатор Джош Хоулі, що збирався писати книжку “The Tyranny of Big Tech” раптом втратив контракт з видавцем, буцім-то через те, що не достатньо засуджував Трампа.

Отож підбиваючи підсумки ми бачимо що наслідки штурму Капітолію не є наслідками лише для Трампа. Це радже чудовий привід продовжувати політичну боротьбу для ліваків і отримувати ополітичні дивіденди.

Заглибоюватися у порівняння з літніми протестами я взагалі не бачу сенсу. Ви й так бачили, як ліві активісти розважалися палячи міста та знищуючи пам’ятники рабовласникам, аболіціоністам і навіть динозаврам. Журналісти розповідали про мирні протести на фоні кількох пожеж, зокрема полійцейського відділку. https://www.youtube.com/watch?v=Nxcnajv9Cwc&ab_channel=MSNBC

Під час захоплення території Капітолійскього схилу в Сієтлі було вбито щонайменьше двох зокрема 16-річний хлопець, поранено чотирьох, зокрема 14-річний підліток у критичному стані і двоє зникли без вісти.

А з рештою за час протестів загинуло щонайменьше 25 осіб. Мінеаполіс зазнав збитків на пів мільярда, вцілому штати — десь між одним і двома мільярдами.

Що казали прогресивні медія і ліві політики? Правильно підтримували, казали що коронавірус не бере правильних протестувальників, а Кріс Куомо на CNN розповідав що протест не мусить бути мирним.

https://twitter.com/SteveGuest/status/1267987525198585856?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1267987525198585856%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.foxnews.com%2Fmedia%2Fcnn-chris-cuomo-john-lewis

Що далі?

Відбулась інавгурація Байдена.

Окремо можете самі поцікавитись як так вийшло, що її охороняло більше десяти тисяч нацгвардійців, більше ніж США має у Афганістані, як потім їх тримали в на неопалюваних скаладах. Мені з усього цього цікаво тількі те, до окремі унікуми демократи ініціювали виключити з нацгвардії тих хто голосував за Трампа. Чи лишиться тоді нацгвардія як така?

Власне саме цікаве що відбулося: демократи почали розповідати, що Трам не лишив їм жодного плану для розгортання вакцини, але Байден усе вирішить, за сто днів президенства Байдена буде сто мільйонів вакцинованих. Потім правда вийшов Доктор Фаучі, і розповів що за Трампа було вакциновано 17 мільноів осіб. А якщо нічого не робити і лишити трампівські темпи вакцинації, то можна і більше вакцинувати.

Медія почали розповідати, що Байден просто неймовірно хороший, Джил Байден — найкраща перша лейді, і у них от “видно що шлюб по любові”. Одні дорослі дядьки плачуть, інші розповідають, що світло на воді це неначе Байден обіймає Америку.

Я не одразу зрозумів, що це мені нагадує, аж зрештою збагнув. Знаєте, як собака що довго не бачив хазїна радіє, і робить звуки схожі на плач і автомобільні гальма? От я не хочу ображати лівих журналістів, але дійсно схоже що чотири роки у білому домі був чужий дядько, і вони його обгавкували. Більш як 90% новин про Трампа були негативними.

А зараз прийшов СВІЙ! ДЕМОКРАТ!

От ліві журналісти і стрибають від щастя.

Завершити я хочу імпічментом Трампа.

Другим.

Ви скажете маячня? Так, ще й яка. Особливо тому, що він вже не президент.

І особисто я якийсь час вважав, що причиною цього є бажання хоч якось штурхнути ворога.

Але є цікавіше пояснення: пам’ятаєте, там 39% усіх американскьих виборців вважають що вибори були не чесними? Пам’ятаєте за Трампа проголосували 75 мільйонів осіб?

Страшний сон демократів це Друге Пришестя Дональда Трампа. І особисто я певен, що демократи а також ліве крило республіканців хочуть унеможливити обрання Трампа у 2024.

На цьому нажаль мушу завершувати, знову відкладаємо на майбутнє розмову про самого Байдена, ну і чекаємо нових цікавих подій, про які знову мейнстрімові медія не напишуть правди.

--

--