Туристичному кластеру “Диканька” бути

23 червня 2018 року з метою об’єднання роботодавців, які пов’язані з розвитком туристичної сфери у Диканьському районі, створення майданчика для обміну думками та ідеями між роботодавцями у сфері туризму та рекреації, представниками влади та громадою щодо підвищення туристичної привабливості регіону та можливої співпраці у Диканьці відбулася конференція за участі голови райдержадміністрації Володимира Шкарбаня, представників органів місцевого самоврядування і громадського сектору.

Щоб сформувати спільне бачення та розробити план дій щодо розвитку туристичної та рекреаційної інфраструктури в Диканському районі з метою співпраці був підписаний меморандум між органами влади та Об’єднанням роботодавців.

У заході взяли участь та виступили: голова Диканської місцевої організації роботодавців у сфері туризму та рекреації Валерій Зеленський , голова Ради Всеукраїнської Федерації роботодавців в сфері туризму України Тетяна Тимошенко, голова Диканської районної Державної адміністрації голова Володимир Шкарбань, Диканської ради Станіслав Муха, директор Департаменту культури і туризму Полтавської облдержадміністрації Валентина Вождаєнко, кандидат наук державного управління, консультант із розробок стратегій Юлія Алєксєєва, заступник Голови Ради, Координатор проектів Федерації роботодавців в сфері туризму України Павло Бабенко.

Отож, деякі висновки за підсумками зустрічі:

  1. Туристичний кластер — це в першу чергу довіра один до одного, це впевненість в тому, що партнер не підведе!
  2. Кластер — це об‘єднання у форматі соціального діалогу, яке дає змогу об‘єднати зусилля бізнесу, влади та громади!
  3. Представники туристичної громадськості Краснокутську зазначили свою однозначну підтримку та бажання створювати спільні туристичні продукти, оскільки всім зрозуміло, що тільки разом, відверто, щиро та з повагою один до одного, підтримуючи один одного, навчаючись один у одного, постійно обмінюючись досвідом та об‘єднуючи зусилля можливо рухатись вперед, створюючи цікаві пропозиціі для туристів і розвиваючи свій край!

Наступним кроком розвитку туристичного кластеру стане обрання команди кластеру та початок роботи над розробкою стратегії розвитку регіону!

--

--

Babenko Pavlo
Туристичні кластери 300+

Touristic i3: infrastructure, investments, innovations & digital marketing enthusiast