Perpetuum

Stefan Lobont
16 scaieti
Published in
4 min readFeb 2, 2019

--

III. Analiza

O stare de melancolie combinata cu putina muzica al carei BPM nu trece de 100 de batai pe minut ii trazneste o idee, iar si o ipoteza de studiu pe termen lung. Astronomia si studiul probabilitatlor in spatiu, eter, neant si toate mediile in care cunoscutul se trasforma in necunoscut. Un fel de pasiune ia nastere in mintea lui ce ar trebui sa se focuseze pe ce ar fi cu adevarat mai important ,chiar scoala, si facultatea. Dar mijlocul unei conversatii nu ar trebui sa fie chiar motivul pentru care se poarta converatia? E ciudat, simtul consimtamantului il are, dar mintea tot il distragre de la ce ar trebui sa puna pe primul loc.

Se aseaza pe scaun pentru a lua cina cu cei ce-i sunt dragi, dar mai ales cei ce ii sustin punctul de vedere care uneori e bazat doar pe vise. De unde ar porni niste vise cand mediul in care traieste se descompune, societatea isi degradeaza valorile morale iar educatia este la fel de importanta ca intretinerea spatiilor publice de primarie? Sunt subtilitati pe care nu le baga in seama, cum ar fi trotuarul vechi de mai mult de 6 ani, pe care el il foloseste in drum spre casa, se degradeaza odata cu interesele demnitarilor in materie de infrastructura, fonduri de investitii cat mai mari si nu in ultimul rand, un deficit bugetar nul. Dar astea sunt detalii neimportante. Dar la fel cum tindem sa uitam agoniile si melancoliile care ne-au marcat, asa alege si el sa uite modul in care o data, reusea sa schimbe ceva in bine, dar dat fiind faptul ca nici pe el motivatia extrinseca nu l-a ajutat, singurul lucru ce a putut fi schmbat in bine a fost imaginea lui si, cam atat. O miscare haotica a norilor indica prezenta unei energii mai mari decat cea normala in atmosfera, comparativ cu cea negativa pe care o disipam in societate in fiecare zi, dar vorbim de oameni. Orice detaliu neprevazut trimite la o combinare de probabilitati ce intr-un final se dovedesc a fi ceva ce cu mult timp inainte a fost stabilite, fara a fi nevoie de pareri, de rapoarte in urma unor studii. Dar inca mai consideram ca desi potentialul nostru redus ne va timite intr-un loc neprevazut, continuam sa ignoram elementele esentiale ale vietii.

2 dimineata si o melodie ii alunga somnul ce oricum ar fi fost greu de gasit dupa atata liniste ce i-a amestecat gandurile cu problemele nerezolvate la tema. Dar gaseste momentul potrivit sa zambeasca inainte sa lase toate problemele sa ii paraseasca subconstientul. Linistea calmeaza atmosfera, iar umiditatea ridicata din aer intretine somnul ce i-a cuprins pe toti. E noapte.

Fiecare are cate un playlist preferat, ori apare random, ori ni-l facem noi din ce auzim random sau eventual ce ne-a placut in trecut, dar am ales sa il uitam la fel cum facem si cu aspiratiile preferate, pe care le lasam deoparte cand ceva mult prea bun se intampla. Zona de confort distruge multe, de la planuri, la viitoare oportunitati si chiar instaureaza in minte nevoia de liniste. Oare chiar avem nevoie de liniste cand sunt atatea de facut? Asta se intreaba el de cand a atins limita confortului pe care si-l putea oferi singur. Cu fiecare lucru bun ce se intampla uita de scopul lui initial ce l-a determinat sa spere ca va gasi intr-o buna zi si momentul in care sa simta ca si-a atins scopurile setate pe termen lung, fapt ce seamana cu ceea ce guvernul a facut in ultimii 3 ani, a descoperit un mic gol in care puteau sa se afirme si asa au inceput sa foloseasca ordonantele de urgenta pentru a umple acele goluri, bineinteles, goluri si lacune ce nu au nicio contributie la adevaratele scopuri pe care guvernul ar trebui sa le urmareasca. Aceste OUG-uri nu fac nimic altceva decat sa se comporte ca niste proiecte de lege, dar a caror importanta este considerata mult mai mare si datorita acestui fapt, trebuiesc puse in aplicare mult mai repede. Astfel satisfaci un scop stabilit pe un termen scurt. Dar ce ne intereseaza pe noi este sa traim bine, deci confortul sa fie cat mai ridicat cand poate nu avem nevoie de el. Semnele sunt clare uneori, desi el nu le intelege des, dar poti gasi mici indicii in micile obiceiuri si intamplari neprevazute ce se intampla in fiecare zi. Dar asta trimite la si mai multe indicii, ceea ce inseamna ca orice ar functiona pentru tine poate functiona si pentru altcineva, indiferent de cat de asemanatoare ar putea fi situatia.

Mici incursiuni in amintiri si experiente nu dauneaza sanatatii mintale. Fiti cu minte. Nu cuminti. TG92ZSB5b3Vyc2VsZiBsaWtlIHlvdSBsb3ZlIHRoZSBsb3ZlIG9mIHlvdXIgbGlmZS4=

--

--

Stefan Lobont
16 scaieti

Hi, I’m Stefan. I watch the world around me and tell stories in the most authentic and creative ways I can find through mixed media art, and storytelling..