Ήταν το κρύο τσουχτερό…

Stavros Drakoularakos
1morekm running
Published in
4 min readJan 27, 2016

Γεια σας!

Την Κυριακή 24/01 καταφέραμε να συναντηθούμε για να τρέξουμε στο πρώτο #1morekm της χρονιάς. Ήταν μια συνάντηση ιδιαίτερη… Όχι γιατί με αυτό το τρέξιμο ‘ανοίξαμε’ κι επισήμως τη νέα χρονιά (καιρός ήταν!). Όχι γιατί αντί για βασιλόπιτα, φέραμε κανούρια γεύση lovebars! Όχι γιατί είχαμε όόόόλη τη μαρίνα του Φλοίσβου στη διάθεσή μας αφού κανένας σώφρον άνθρωπος δεν κατέβηκε για βόλτα εκείνη την ημέρα. Μόνο δρομείς βλέπαμε, αλλά είπαμε… σώφρον κανείς!

Αυτή η συνάντηση θα μείνει στην ιστορία γιατί με τόσο κρύο, πρώτη φορά τρέξαμε! Πολύ κρύο όμως… Τόσο που κανείς από την παρέα δεν έτρεξε λιγότερα από 10 χιλιόμετρα. Κι αν οι εφαρμογές σας μέτρησαν λιγότερο, κάντε edit στο τρέξιμο και βάλτε τα σωστά χλιόμετρα. Δέκα plus ήταν, αδέρφια! Πολλά συγχαρήτηρια σε όσους ήρθαν για πρώτη φορά. Κρύο, ένα σχετικά γρήγορο 10άρι και κάποιοι άγνωστοι για να τρέξεις μαζί τους δεν αποτελούν και τα ιδανικότερα κίνητρα για να βγεις από το comfort zone σου.

Δες όμως πόσο το απολαύσαμε:

File_001b

Σε κάθε ομάδα υπάρχει και ο ΕΝΑΣ γκρινιάρης… Αυτός που δεν αφήνει να χαρούμε τη στιγμή της οικογενειακής φωτογράφησης και με τον τρόπο του ‘τραβάει’ τα φλας πάνω του!

Στη διαδρομή του Φλοίσβου τα χαμόγελα περίσσευαν:

File_004b

Ή μπορείς να πεις ότι είχαν παγώσει απ’ το κρύο…

File_005(2)b

Όσο κι αν παραπονιόμαστε όμως, στη χώρα που τρέχεις Μαραθώνιο το Νοέμβριο με 24 βαθμούς, δεν μπορείς να μην εκτιμήσεις αυτόν τον καιρό όταν σου τύχει…

File_000(2)b
File_002(2)b

(Μόνο οι δρομείς και οι ψαράδες ανταποκρίνονται στις δύσκολες καιρικές συνθήκες! Αν και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα χάρηκαν με την παρουσία μας και τη φασαρία μας…)

Η ώρα περνούσε και ψυχή δεν κυκλοφορούσε στη μαρίνα… Εκτός από τους δρόμους και οι μαρίνες στους δρομείς! (Όλα τα ‘φιλέτα’ έχουμε πάρει!)

File_005b

Και κάπως έτσι φτάσαμε στα 6 χιλιόμετρα… Η αχτίδα ήλιου στον ορίζοντα μας έκανε να μην τα παρατήσουμε και ο Χρήστος έδειξε το δρόμο για τα 8!

File_008b

Ο στόχος είχε επιτευχθεί. Με το μυαλό στα μπουφάν και τις lovebars τα 10 χλμ ήταν ευκολάκι!

File_006b

Η εμπειρία της Κυριακής ολοκληρώθηκε στον τερματισμό με επιφωνήματα ενθουσιασμού, όχι γιατί είχε προηγηθεί ένα επικό τρέξιμο αλλά γιατί η νέα γεύση lovebars πέρασε το τεστ γευσιγνωσίας. Βρώμη, χουρμάδες, κανέλλα, μέλι, ταχίνι και άλλα θρεπτικά συστατικά ξετρέλαναν τους ουρανίσκους των απαιτητικών δρομέων! Ένας ακόμη λόγος που αυτή η συνάντηση θα μείνει στην ιστορία είναι γιατί ποτέ ξανά τόσες πολλές μπάρες δεν καταναλώθηκαν από τόσους λίγους δρομείς! Γι’ αυτό και δεν έχουμε ΜΙΑ, έστω ΜΙΑ φωτογραφία για να πάρετε μυρωδιά!

Η πρώτη συνάντηση της χρονιάς ήταν φανταστική. Ευχόμαστε όλη η χρονιά να είναι γεμάτη απολαυστικά χιλιόμετρα. Το #1morekm θα σε συντροφεύει στις προπονήσεις και θα δίνει το ‘παρών’ σε μικρούς και μεγάλους αγώνες με απώτερο σκοπό το υγιές τρέξιμο. Αυτό το τρέξιμο που εμείς θεωρούμε δώρο στον εαυτό μας και που κάθε φορά μας ‘ταξιδεύει’, μας αποσυμπιέζει και μας κάνει να βλέπουμε όμορφη την κάθε ‘διαδρομή’ της καθημερινότητας, όσο άσχημη κι αν είναι.

Καλή δρομική χρονιά με υγεία!

Το #1morekm θα τρέξει πολύ φέτος! Για να μαθαίνεις πότε, πού και πώς, γράψου στο newsletter μας.

--

--

Stavros Drakoularakos
1morekm running

CEO, 24Media. Sharing my thoughts about the digital media industry. Passionate about writing & running. Sports fan. Athens, Greece