Δρομικά κουσούρια

Stavros Drakoularakos
1morekm running
Published in
3 min readJul 21, 2015

Aν είσαι δρομέας θα ταυτιστείς, αν ζεις με δρομέα θα γνεύσεις καταφατικά, αν μόλις ξεκίνησες να κάνεις παρέα με δρομέα, τότε προετοιμάσου: η ζωή σου δεν θα είναι ποτέ πια ίδια.

Ξεκινάμε, τα εφτά δρομικά κουσούρια:

1. Oι δρομείς ξέρουν να κοιμούνται

sleepingrunner

Ναι, το ξέρουμε καλά. Αν δεν τρέχεις, δοκίμασέ το για ένα μήνα και δες τα αποτελέσματα. Όχι μόνο θα κάνεις καλύτερο ύπνο αλλά θα γίνεις και καλύτερος άνθρωπος, ήρεμος, αποφασιστικός, το καμάρι της μαμάς σου. Σοβαρά τώρα, ο ύπνος είναι η καλύτερη αποκατάσταση για τον δρομέα και όσο περισσότερο τρέχεις τόσο καλύτερη ποιότητα ύπνου θα απολαμβάνεις.

2. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στον καιρό

running-in-the-rain

Βρέχει, φυσάει, κάνει κρύο ή ζέστη απλά δεν έχει σημασία. Ο δρομέας θα βγει και θα τρέξει αδιαφορώντας για τις καιρικές συνθήκες.

3. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην τουαλέτα

Ειδικά αν προετοιμάζεσαι για μαραθώνιο κι έχεις να κάνεις πολλά long runs. Όσο επιφυλακτικός είσαι για τις “υπαίθριες τουαλέτες” στα πρώτα σου τρεξίματα, τόσο πιο χαλαρός γίνεσαι στις επιλογές καθώς αυξάνονται τα χιλιόμετρα.

4. Αυτό που εμείς λέμε “τρέξιμο” οι άλλοι το λένε “κουσούρι”

runninglatenight

Αν δεν έχεις σηκωθεί από τις 4 το πρωί για να φας και να έχεις χωνέψει για το πρωινό σου τρέξιμο, αν δεν έχεις αποφύγει το αλκοόλ σε βραδιά μπύρας, αν δεν έχεις πάει για ύπνο από τις 10μμ Παρασκευή βράδυ για να είσαι φρέσκος για το πρωινό τρέξιμο της επομένης, ε τότε τί να σου λέμε. Ο δρομέας είναι ο τύπος ανθρώπου που θα στερηθεί τις απολαύσεις κοινών θνητών για να πάει να ιδρώσει, να κουραστεί και να έχει μετά το πιο λαμπερό χαμόγελο ικανοποίησης.

5. Προσδιορίζουμε το “μακριά” πολύ διαφορετικά

runningvsdriving

Μην ρωτήσεις δρομέα για το πόσο μακριά είναι το μακριά. Αυτό που για σένα απαιτεί αυτοκίνητο, για τον δρομέα είναι μια ευχάριστη βόλτα. Ίσως την επόμενη φορά να δοκιμάσεις να περπατήσεις μαζί του ;-)

6. Eίμαστε “σχεσάκηδες”

loverun

Έχουμε μια σχέση αγάπης με το τρέξιμο. Θα σηκωθούμε να τρέξουμε πρωί, θα πάμε για τρέξιμο μετά την δουλειά, Σαββατοκύριακα, στις διακοπές, οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

7. Υποτιμούμε όλα μας τα κατορθώματα

Σε οποιονδήποτε δηλώσεις ότι έχεις τρέξει μαραθώνιο, είναι σίγουρο ότι θα αναφωνήσει με θαυμασμό “μ π ρ ά β ο”. Όμως για τον δρομέα, δεν είναι κάτι παρά ένας ακόμη αγώνας, ένας πολύ ωραίος αγώνας, ένας φανταστικός αγώνας μέχρι… τον επόμενο. Έτσι είναι οι δρομείς που κατακτούν τον μαραθώνιο, σεμνοί και ταπεινοί.

Πέρα από τα παραπάνω 7 χαρακτηριστικά, οι δρομείς είναι απίθανα τυπάκια. Αν δεν τρέχεις, συνόδευσε τους δρομείς φίλους σου σε έναν αγώνα και θα ευχαριστηθείς με την καρδιά σου το “πανηγύρι” μετά τον τερματισμό!

Για να μαθαίνεις νέα και τις επόμενες συναντήσεις μας, γράψου στο newsletter μας.

(ελεύθερη μετάφραση, πηγή φωτογραφίας)

--

--

Stavros Drakoularakos
1morekm running

CEO, 24Media. Sharing my thoughts about the digital media industry. Passionate about writing & running. Sports fan. Athens, Greece