botiga de barrets

En aquests dies de Mr Robot, NSA, Hacking Team, Shadow Brokers, WannaCry… hom es planteja com n’és de coneixedor del ciberespai que tot ho envolta. Val la pena fer la reflexió de com i quant exposats estem; si la pròpia televisió SAMSUNG del menjador pot convertir-se en una càmera fent streaming 24/7, si el teu telèfon mòbil (terminal que t’acompanya fins i tot al lavabo) és una font completíssima per recollir la teva informació per no només la NSA, sino qualsevol que sàpiga com.

No cal ni parlar dels últims leaks del grup de hackers Shadow Brokers, posant en una safata de plata el suite d’eines de hacking que la NSA havia desenvolupat per penetrar dins dels sistemes dels seus adversaris (o no). Això ha facilitat enormement que un exèrcit d’script kiddies s’arremangui la camisa i es posi a remenar a tort i a dret eines que realment poden causar destrosses milionàries.

Són dies de barrets de colors, blancs, negres, grisos,… i no n’hi ha prou amb llegir la premsa desde la barrera, cal posicionar-se i tenir un paper actiu en el que està passant i ser coneixedor de les tecnologies per poder ser un “ciutadà” del ciberespai de manera responsable.

És per això que vull actualitzar els meus coneixements al respecte i per validar-ho pretenc certificar-me en un examen de ciberseguretat i penetration testing dels més complerts que he vist, PWK d’Offensive Security.