אז מתי יגיע הזמן המתאים?
בתור מישהו שעובד בתחום הנדל”ן אני מבין לגמרי למה מחכים להגיד מתי הזמן לקנות דירה
מזה שנים אני שומע את ההתלבטות והשאלה הגדולה- מתי יגיע הזמן הנכון לקנות דירה?
האם המחירים צפויים לעלות, לרדת כמו שצופים כאן בגלובס, לרדת ומה לגבי הריבית? האם בכלל אפשר לאפשר את זה בלי עזרה ממשפחה כשדורשים הון ראשוני גבוה כל כך. אני מבין את החששות והתחושה שרוצים לנצל את המומינטום כדי ל=אכן לקנות נכס במחיר ריאלי כך שבהמשך יהיה אפשר למכור אותו ולצאת ברווח וכמובן כל הדרך לשם, לחסוך את דמי השכירות הגבוהים שזה סוג של זריקת כסף כי לא באמת מקבלים נכס על שמך אחרי תקופת השכירות.
אנחנו עדיין לא שואלים את השאלה הגדולה כי לקנות דירה בשכונה הטובה שאנחנו שוכרים בה עכשיו זה לא משהו שמתאפשר או נראה שיתאפשר גם בעוד תקופה. ומצד שני, לא ממש מתאים לעבור מיקום רק בגלל שיש אפשרות לקנות דירה במחיר נמוך. אז בינתיים ממשיכים לשלם כל חודש בחודשו תשלום חודשי מסודר וקוראים לבעל הבית בכל פעם שנדרשת עזרתו.
ולשאלה מתי זה יהיה הזמן הנכון ביותר?
אין באמת זמן אובייקטיבי לכולם. צריך לעשות את החושבים, לראות שאיזה סכום יכולים לעמוד בו כל חודש ולעשות את הצעד ולקנות. וכמובן לא להתחרט