Funkcionalnost #4: Spletno naročanje in rezervacija terminov

Vsi si želimo, da bi danes vse lahko opravili kar preko spleta. Tako bi prihranili čas, denar pa tudi živce. Naročanje na različne storitve nam pogosto zbuja slabo voljo, sploh kadar ponudnika težko dobimo na telefon, potem pa moramo skupaj uskladiti še primeren termin. Na drugi strani pa podjetnika vedno nekje zmotimo, vzeti si more še tistih nekaj minut za naročanje in usklajevanje z nami, medtem pa zaradi pomanjkanja časa opravlja 3 ali več stvari hkrati. Veliko časa mu vzame tudi usklajevanje terminov prek elektronske pošte, saj stranka ne ve, kdaj ima prosto, podjetnik pa tudi ne, kdaj ima stranka čas. Izmenjata si najmanj 3 elektronska sporočila. Običajno še več!

Article is also available in English HERE.

Čeprav se trend že obrača tudi v Sloveniji pa je še vedno le peščica tistih, ki danes omogočajo spletno naročanje in rezervacijo terminov. 3Gloco platforma bo ponujala ravno to — Hitro spletno naročanje in rezervacijo terminov.

Predvsem storitve s področja zdravja in nege so tiste, kjer je potrebno naročanje, saj posamezni podjetnik lahko hkrati obdeluje le toliko strank, kot ima usposobljenih kadrov. To so storitve, ki jih redno potrebujemo, imamo določene intervale in tako predstavljajo del naših mesečnih opravil. S pomočjo programa za spletno naročanje in rezervacijo terminov bodo stranke vedno vedele, kdaj ima njihov ponudnik na voljo proste termine, svoj termin pa si bodo lahko zagotovile že z nekaj kliki.

Velikokrat se podjetnikom na primer zgodi tudi, da stranke prekličejo svoj termin v zadnjem trenutku kar pa zanj pomeni izpad dobička, saj v tako kratkem roku ne bo dobil nove stranke, ki bi prost termin zapolnila. Funkcija hitrega spletnega naročanja in rezervacije terminov bo strankam omogočala, da vidijo tudi te nenadne proste termine in v primeru, da tudi one potrebujejo storitev čim prej, oziroma imajo ravno nekaj časa tisti dan, bosta oba, tako stranka kot ponudnik vesela zapolnitve termina.

Pa ne le na področju nege in zdravstvenih storitev, tudi rezervacijo miz v gostinstvu in celo rezervacija tenisa, pilatesa in podobno bomo kmalu opravili preprosto in prek spleta. In kaj vse boste lahko še naročali prek preprostega orodja? Najem športne dvorane, igrišča, obisk masaže, sobe pobega, igralnice, hostla … in mnogo več! Sistem bo tako prilagojen različnim specifikam področja, kjer bo podjetnikom in strankam zagotovil prihranek časa ter denarja.

Kako pa bi tovrstna funkcija delovala v vsakdanjem delavniku Frizerke Sonje

Frizerki Sonji stranke kar trkajo na vrata, čeprav ima napis: obvezno predhodno naročanje. Ravno zaradi tega, da se lahko v popolnosti posveti trenutni stranki, svojo storitev opravi kvalitetno in obema tako sebi kot stranki zagotovi prijeten obisk. Seveda se jih veliko, predvsem ženske, naroči, z njo se po telefonu pogajajo, usklajujejo, medtem ko ona usklajuje termin z novo stranko, na stolu živčno na uro pogleduje trenutna stranka. Kako super bi bilo, če bi stranke lahko kar same odšle na njeno spletno stran (da, te danes nima, saj nima časa še za to — rešitev bomo predstavili v enem izmed naslednjih blogov) in preprosto izbrale svoje termin ter se naročile kar prek spleta. Stranka bi dobila opomnik na SMS že pred obiskom, kdaj jo čaka obisk pri frizerju, frizerka pa bi imela vsak dan sproti avtomatično narejen seznam strank glede na razpoložljive termine, ki pa bi se, tako kot smo ugotovili že prej sprotno posodabljal saj bi omogočal tudi hitre in preproste preklice rezervacije.

Frizerka Sonja, čeprav nevešča digitalne tehnologije se bo zelo hitro navadila na sistem, njene stranke pa še hitreje. Ostalo ji bo več časa za opravljanje primarne storitve — striženja las, svojo storitev bo prav tako lahko opravila brez nepotrebnih distrakcij in tako dvignila kakovost storitve. Njene stranke pa se bodo pri njej počutile cenjene, da si je vzela čas le za njih in se v tisti uri posveča le njim, prav tako bodo tudi same prihranile ogromno časa in usklajevanja z njeno novo storitvijo spletnega naročanja.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

O projektu: www.3gloco.io
Telegram: https://t.me/gloco3
Facebook: https://www.facebook.com/3gloco/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/3gloco/
Twitter: https://twitter.com/3Gloco
Reddit: https://www.reddit.com/r/3GloCo
Instagram: https://www.instagram.com/3gloco/