New Dutch Talent

We believe in new talent. New is a book series celebrating the 100 best emerging Dutch photography talents of the year, annually.


Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn we weer druk bezig met de productie van het New Dutch Photography Talent 2019 boek.

In de praktijk merken we dat er bij sommige mensen nog wat onduidelijkheid is. Wat krijg ik precies als ik geselecteerd word? Kan ik zelf bepalen welk werk erin komt? Etc. Vandaar dat we de meest gestelde vragen, en hun antwoorden, hieronder even op een rijtje zetten, zodat je beter kunt zien of je werk wilt insturen!

1. Wat is het project in een notendop?

New Dutch Photography Talent is een jaarlijks terugkerend boek dat een doorsnede van het allerbeste fotografie talent van Nederland bijeen brengt. Het boek komt o.a. in fotografie boekenwinkels en musea wereldwijd te liggen, en wordt naar de beste creative agencies en merken in Nederland verzonden.

2. Wat krijg ik nou precies bij deelname?

Niet iedereen kan in het boek komen, we maken een strenge selectie op kwaliteit. Wordt je wel uitgekozen dan krijg je het volgende:

  • Je ontvangt 5 exemplaren van het boek (winkelwaarde: 125 euro)
  • We sturen honderden exemplaren van het boek naar de tofste creatieve bureaus en merken in Nederland
  • We promoten het op alle New en GUP kanalen (en actief bij onze partnersites en de grote buitenlandse websites)
  • Je werk wordt meegenomen in de groepsexpositie in Amsterdam later dit jaar

Om al deze bovenstaande werkzaamheden voor elkaar te krijgen, wordt van de deelnemers een eenmalig bedrag van 300 euro (ex. 21% BTW) gevraagd.

3. Waarom moet ik 300 euro (ex. BTW) betalen?

There’s no such thing as a free lunch… Het maken van een hoogwaardige print publicatie is geen goedkoop avontuur. We willen graag de kwaliteit van het drukwerk hoog houden. Ook het verzenden naar alle contactpersonen kost tijd en geld. Daarnaast zorgt de bijdrage ervoor dat we geen advertenties in het boek hoeven te plaatsen. En uiteindelijk is het natuurlijk een stukje top promotie dat je verwerft.

4. Als ik niet geselecteerd word, moet ik dan ook 300 euro betalen?

Nee. Het bedrag is uiteraard alleen bedoeld voor de publicatiekosten, niet geselecteerd worden voor het boek is gratis dus ;)

5. Is het mogelijk een regeling toe te passen op de betaling?

Ja. We begrijpen dat studenten of net afgestudeerden het niet altijd even breed hebben. Daarom bieden we de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Zo kun je bijvoorbeeld de betaling spreiden over twee maanden.

6. Zorgt het prijzengeld er niet voor dat de selectieprocedure beïnvloed wordt?

Vrijwel altijd ontstaat er discussie wanneer iemand een selectie van ‘de beste …’ maakt. Dat is bij ons niet anders. Wel zorgt het feit dat een financiële bijdrage nodig is ervoor dat wellicht fotografen die heel goed zijn niet in het boek terechtkomen.

Gelukkig hebben we bij de voorgaande edities (2012–2017) gemerkt dat de kwaliteitsnaam die de New reeks inmiddels heeft opgebouwd veel goeds doet om juist ook goede fotografen te enthousiasmeren, en dat door onze onderbouwing van de kosten veel (potentiele) deelnemers meer begrip hebben voor de bijdrage.

7. Kan ik zelf bepalen welk werk van mij erin komt?

Stuur vooral de projecten in welke jij het liefst in de publicatie zou willen hebben, het werk waar je het meest trots op bent. Wij selecteren de 100 mensen aan de hand van hun projecten.

8. Heb je inspraak in de manier hoe de vormgeving van de spreads er uit ziet / hoe en hoeveel foto’s er geplaatst worden etc.?

De vormgeving van de publicatie zal een bepaald stramien hebben, waardoor er consistentie in alle pagina’s zit. Wij zullen een voorzet doen met betrekking tot de vormgeving, maar ben je er echt niet blij mee, dan kijken we samen hoe we dat kunnen verbeteren.

Dit waren de meest gestelde vragen, mocht je nog iets anders willen weten kun je ons mailen op new@gupmagazine.com

Meedoen?

In de afgelopen drie jaar afgestudeerd en wil je meedoen? Stuur dan je lage resolut- ie portfolio (min. 15 beelden, losse JPEG bestanden) voor 14 augustus, 2017 naar new@gupmagazine.com!