Kryptovaluta er noe mer enn hype
Anders Waage Nilsen
1193

Noe av det mest spennende med ICOs spesifikt er hvordan de kan akselerere teknologisk utvikling.

Tenk på hvor ekstremt ineffektiv den tradisjonelle VC-modellen er for startup-finansiering. Dra til Silicon Valley, kjør Powerpoints for en håndfull VC-firma, og håp at de sender noen millioner din vei.

Dette er kanskje en av de mest ubalanserte markedsplassene vi har, hvor en ekstremt liten gruppe mennesker har en uforholdsmessig stor påvirkningskraft på hvilke produkter og teknologier som når ut til millioner (eller milliarder) av mennesker. Facebook, Airbnb, Uber, og de fleste andre store tech-selskapene fulgte denne modellen.

Tenk så på hvordan ICOs plutselig lar hvem som helst (på godt og vondt) investere i en hvilken som helst startup. Konsekvensen er nødvendigvis at 1) mer kapital strømmer inn i utvikling av ny teknologi, og 2) makten for hvilke prosjekter som realiseres fordeles over en større gruppe mennesker enn bare VCs.

Vi kommer til å se masse skandaler og skrekkhistorier over de neste årene fra ICOs. Men vi kommer også til å se suksesshistorier der tusenvis av helt vanlige teknologientusiaster har muliggjort prosjekter som ellers ikke ville sett dagens lys.