Знайомтесь з переможцями Oasis Bloom Hackathon 2022

Roman
6 min readJun 2, 2022

--

Наш нещодавній Oasis Bloom Hackathon 2022 добіг кінця. На ньому ми кинули розробникам виклик у вигляді завдання зі створення DeFi або P2E Gaming Dapp на основі Oasis Emerald, нашого EVM-сумісного ParaTime. Ми отримали понад 1000 заявок від класних проектів та дуже вдячні за приділену увагу. Через настільки великий потік заявок суддям було досить складно обрати переможців.

Висловлюємо подяку всім учасникам за їхню старанну роботу та новаторські проекти. І сьогодні ми раді показати вам сім проектів-переможців.

Ця публікація є перекладом від одного з амбасадорів Oasis.
Ми проводимо суворі перевірки для збереження точності перекладу, однак в текстах все ж можуть зустрічатися помилки та невідповідності. Oasis не несе відповідальності за точність або надійність перекладу. З оригінальною статтею можна ознайомитись
за посиланням.

DeFi Mover Award

Головний приз ($50 тис.) — Chedda Protocol

Chedda —це протокол кредитування із ізольованими пулами кредитування, механікою токенів VE та підтримкою забезпечених NFT кредитів. Користувачі можуть вносити заставу для отримання позик у вигляді токенів. Їх ізольована модель полягає в існуванні різних пулів з різними профілями ризику, що дозволяє користувачам вносити високорівневі активи такі як ETH, WBTC та USDC у «безпечніші» пули, у той час як більш ризиковані активи можуть використовуватися як застава в пулах з більш високим ризиком. Така схема гарантує, що наявність одного «поганого» активу в одному пулі не наражає на ризик весь протокол, як це вже було у випадку зломів DeFi. Дана схема також дозволяє Cheddar Protocol пропонувати пули, в яких «блакитні фішки» у вигляді ERC-721 токенів можуть використовуватись як застава.

Демо Chedda Protocol

Newman Capital Innovator Award ($25 тис.) — XDAO

XDAO є платформою для створення та управління децентралізованими автономними організаціями. Основна мета XDAO — створити доступний для всіх інструмент з безпечного та легкого управління своїм капіталом у DeFI.

Основні функції:

  • XDAO Connect (взаємодія з будь-яким протоколом DeFi безпосередньо з вашого DAO).
  • Гібридна система голосування (менше газу без шкоди для безпеки).
  • Створення DAO за 1 хвилину.
  • Модульна архітектура (оновіть ваш DAO для будь-яких цілей)
  • Інтеграція Snapshot API

Для створення вашого власного DAO вам більше не потрібно розуміти код або вміти писати смарт-контракти. З XDAO вам для цього знадобиться менше хвилини. Для цього хакатона XDAO створила модуль розрахунків заробітної плати, який дозволяє виплачувати заробітну плату працівникам або налаштовувати інші регулярні платежі. Це сприятиме впровадженню криптовалюти як у реальному секторі, так і в DeFI просторі.

Демо XDAO

Distinguished Award ($15 тис.) — Mono

Mono — це розумний фонд, що дозволяє власникам токенів майнити у LP пулах без impermanent loss. Mono вирішує дві основні проблеми DEX майнінгу через те, що не вимагають від користувачів надання обох наборів токенів, а також захищають їх від impermanent loss.

Демо Mono Finance

GameFi Master Awards

Головний приз ($50 тис.) — Legions of Oasis

Legions of Oasis — це криптовідеогра, яка стирає грань між GameFi і DeFi. Це децентралізована MMORPG з унікальними функціями DeFi, які створюють стійкий протокол із захоплюючим ігровим процесом.

Для того щоб мінтити спеціальні грабельні NFT, що в грі звуться чемпіонами, вам потрібно буде внести трохи ліквідності. Після цього ваші чемпіони автоматично збільшують свою цінність. Зафіксуйте свою прибутковість, щоб підвищити рівень своїх чемпіонів, що, у свою чергу, підвищить вашу прибутковість та силу впливу. Чемпіони вищого рівня отримують доступ до ігрового процесу вищого рівня, який відкриває видобуток рідкісних нагород в ще більшій кількості.

Демо Legions of Oasis

NGC Innovator Award ($25 тис.) — Histopia

Histopia —це перший метавсесвіт з відкритим світом, де гравці зможуть боротися, будувати, володіти ігровими цінностями та змінювати хід гри. Це платформа для заробітку, торгівлі, будівництва та спілкування у соціальних мережах. Всесвіт Histopia складатиметься з безлічі планет, кожна з яких перебуватиме на одному блокчейні. Це дасть можливість переводити NFT між планетами та боротися за контроль над фонтаном ERA (який і генерує нативний токен). Histopia вирішуватиме проблеми інших платформ шляхом надання нових інструментів. Вони вирішили багато важливих проблем, таких як довіра і масштабованість, перенісши на смарт-контракти більшу частину фінансових структур, логіки та обчислювального навантаження. Планується залучати користувачів з різною мотивацією шляхом об’єднання ідеї гри заради заробітку з концепцією метавсесвіту.

Демо Histopia

Distinguished Award ($15 тис.) — CalorieCoin E2E Jump Game

Вправи, у тому числі стрибки зі скакалкою, чудово підходять для спалювання калорій. Але вони слабко мотивують займатись спортом. Новий Dapp на Oasis під назвою CalorieCoin ефективно вирішує цю проблему. І роблять вони це шляхом створення системи вправ для заробітку, в якій винагородою за стрибки зі скакалкою є токени CalorieCoins. За допомогою CalorieCoin ви можете придбати різні товари, такі як ваги, абонементи до фітнес-центру та інші товари, які продає компанія CalorieCoin. Користувачі також можуть конвертувати CaloriesCoin, а також виводити їх у реальні гроші. Користувачі по всьому світу зможуть змагатися в метавсесвіті один з одним у гру в скакалку в режимі реального часу. А переможець отримає CalorieCoins за допомогою смарт-контракту. Буде дуже цікаво побачити NFT предмети на аватарах у метавсесвіті, що відправляють ті ж дані в реальному часі з NFT QR-кодів. (Одяг для йоги, розумний годинник, скакалка і т. д.). Проект поєднує метавсесвіт і реальний світ в один простір. Існуючі IoT скакалки просто збирають дані про тренування. А ось таких, які використовували концепцію E2E, метавсесвіт та NFT, просто немає.

Демо Caloriecoin

Бонусна винагорода

Most Innovative Project ($20 тис.) — Vitruvians Tools

Vitruvian Tools був розроблений щоб створювати загальні рішення, які б дозволили NFT в екосистемі Oasis робити свою роботу більш якісно. Сама мета полягає в тому, щоб просунути Oasis в просторі NFT.

А ось і кілька реалізованих інструментів:

  • Інструмент із присвоєння ролей у Discord
  • Інструмент для безпечної передачі NFT
  • Спеціальні боти для продажу та лістингу
  • Інструмент з управління вайт-листом
  • Інструмент з управління рідкістю NFT
  • Інструмент для проведення розіграшів та аукціонів

Незабаром будуть випущені й інші інструменти, такі як Staking-as-a-service, NFT Sniper і NFT Dashboard.

Демо Vitruvians Tools

Всі переможці отримають один із ексклюзивних Hackathon NFT, які були розроблені нами у співпраці з MetaMirror з Auth3 Network.

Також всіх переможців буде запрошено на наш щорічний Demo Day, який пройде цієї осені. На цьому заході переможці отримають доступ до наставництва та додаткового фінансування з нашого 200-мільйонного Oasis Ecosystem Fund, який підтримують ключові спонсори.

Якщо ви зацікавлені в розробці свого проекту на Oasis, то можете подати заявку на фінансування в наш 235-мільйонний Ecosystem System Fund. Ви також можете взяти участь у програмі грантів під назвою BLOOM Grants, яка покликана допомогти вам швидше стартувати. Щоб переглянути наші ресурси для розробників, перейдіть за посиланням.

--

--