Перший Multi-Sig гаманець на Oasis Network від XDAO

Roman
3 min readMay 5, 2022

--

З радістю повідомляємо про запуск першого Multi-Signature (Multi-Sig) гаманця на Oasis Network від XDAO.

Ця публікація є перекладом від одного з амбасадорів Oasis.
Ми проводимо суворі перевірки для збереження точності перекладу, однак в текстах все ж можуть зустрічатися помилки та невідповідності. Oasis не несе відповідальності за точність або надійність перекладу. З оригінальною статтею можна ознайомитись
за посиланням.

Що таке Multi-Sig гаманці?

Для Multi-Sig гаманців потрібно як мінімум два закриті ключі для того, щоб підписати і відправити транзакцію. Для власника це знижує ризик та забезпечує відмінний захист у разі втрати контролю над гаманцем.

Використання Multi-Sig гаманців дозволяє організаціям створювати складні правила керування активами за участю декількох сторін. А це дуже важлива функція безпеки для багатьох блокчейн-проектів. XDAO активує цю нову функцію в Emerald, нашому EVM-сумісному ParaTime на базі Oasis, що дозволить безпечно розгортати на Oasis Network великомасштабні проекти у сфері DeFi, P2E, NFT та DAO.

Що таке XDAO?

XDAO — це multi-chain конструктор для Decentralized Autonomous Organizations (DAO). Це платформа, на якій будь-яка людина (в т.ч. розробник у сфері DeFi, NFT, GameFi) може протягом декількох хвилин створити та почати керувати DAO. Робиться це за допомогою Multi-Sig від XDAO, а також спеціальних DAO інструментів та розширених модулів DAO смарт-контрактів.

Але це про набагато більше, ніж просто про Multi-Sig гаманці. XDAO — це повністю настроюваний інструмент, який також можна використовувати для спільного управління криптоактивами і DeFi проектами як то:

  • Повне або часткове управління скарбницею DeFi проекту.
  • Зарплатний фонд/маркетинговий бюджет для будь-якої блокчейн-організації.
  • Програма грантів/казна винагород за пошук помилок.
  • Інвестування у DeFi загальними активами.
  • Інвестиції в NFT та GameFi.
  • Благодійність.
  • Спільна участь у будь-яких аллокаціях, IDO, лаунчпадах.
  • Управління сімейною скарбницею та інші варіанти використання.

Після створення DAO у XDAO рішення приймаються шляхом встановлення кворуму. Транзакції можуть бути проведені лише після досягнення певного порогового значення голосів. Творці та менеджери DAO отримують права управління (голосу), тоді як інвестори мають у DAO частки, але не мають права голосу.

Функції нативного DAO інструменту включають:

  • Токени керування: Mint GT, Burn GT, Move GT, Disable та Freeze Minting GT, Disable та Freeze Burning GT.
  • LP токени: Initialize Public Offer, Create Private Offer, Change LP Minting Status, Change LP Burning Status, Freeze LP Minting Status, Freeze LP Burning Status.
  • Transfer & Approve: Send ROSE, Send Token, Approve Token
  • Permitted & Adapters: Add Permitted, Add Adapter
  • Quorum: Change Quorum
  • Custom transaction

Чому саме Oasis Network?

Emerald — це EVM-сумісний ParaTime від Oasis Network, який забезпечує просту інтеграцію з DApps на основі EVM, а саме DeFi, NFT, метавсесвіти та криптоігри. З моменту запуску в листопаді 2021 року мережа активно набирає популярності та зростає.

Як провідний і добре масштабований layer-1 блокчейн із підтримкою конфіденційності, Oasis Network відмінно підходить для DeFi. Він гарантує миттєву завершеність, на 99% нижчу плату за газ порівняно з Ethereum, високу пропускну здатність, захист конфіденційності, а також захист від MEV.

Плани на майбутнє

Це тільки початок партнерства XDAO і Oasis і на даний момент XDAO вже запустили цілих три модулі на Emerald:

  1. Private Exit
  2. Dividends
  3. Payments

У майбутньому вони мають намір запустити ще більше функцій, як-от:

Vesting — заморозка LP токенів для інвесторів та випуск їх рівними частинами з деякою періодичністю.

Компенсація витрат на газ — відшкодування члену команди його витрат на газ.

Tx Combination — здійснення безлічі дій від імені DAO за одну транзакцію.

Telegram Bot —Telegram сповіщення щоразу, коли в DAO відбувається якась подія.

Timelock—спеціальний модуль, який діє як контролер із тимчасовим блокуванням. Це дає членам DAO час на вихід до того, як буде застосовано потенційно небезпечну операцію.

Делегування GT— можливість тимчасової передачі партнеру своїх GT токенів на період, поки ви не можете брати участь у голосуванні.

Автоматизація транзакцій—автоматизуйте виконання транзакцій під час настання певної умови.

Ці модулі дають DAO ще більше можливостей для налаштування архітектури, залежно від їх потреб.

А якщо DAO знадобиться модуль, який XDAO ще не створили, то за допомогою функції користувацьких модулів від XDAO можна створити свій власний.

Створюйте на Oasis Network вже сьогодні!

В Oasis Network ми завжди раді бачити нові проекти. У нас є програма Oasis Grants, а також 200-мільйонний Ecosystem Fund щоб допомогти молодим проектам стартувати. Дізнайтеся більше за посиланням.

--

--