Прем’єр-міністр та уряд В’єтнаму підтримують партнерство Genetica та Oasis Labs у сфері покращення прецизійної медицини з використанням платформи Oasis

Roman
4 min readMay 24, 2022

Компанія Genetica збирається використовувати Oasis Network, щоб убезпечити 100 тисяч геномних профілів у рамках масштабного генетичного дослідження з метою покращення прецизійної медицини. Планується, що Oasis Network допоможе зберегти конфіденційність під час дослідження.

Ця публікація є перекладом від одного з амбасадорів Oasis.
Ми проводимо суворі перевірки для збереження точності перекладу, однак в текстах все ж можуть зустрічатися помилки та невідповідності. Oasis не несе відповідальності за точність або надійність перекладу. З оригінальною статтею можна ознайомитись
за посиланням.

Genetica— це лідируюча компанія у сфері дослідження геному в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а Oasis Labs— безумовний лідер у передових технологіях для децентралізованого управління даними у Web3 та конфіденційних обчислень. Нещодавно стало відомо, що компанії запустили партнерський проект — спеціальну платформу геномного аналізу в Web3 в рамках поліпшення прецизійної медицини. В результаті співпраці світло побачить перше у своєму роді Web3-рішення, що дозволяє забезпечити збереження конфіденційності та отримання прибутку за використання даних геному у дослідженнях. Користувачі зможуть не тільки зберігати контроль над тим, як використовуються дані їх геномів, а й отримувати прибуток, коли їх дані роблять внесок у медичні дослідження.

17 травня 2022 року, під час ексклюзивної церемонії у Сан-Франциско Genetica та Oasis Labs оголосили про партнерство. На зустрічі були присутні прем’єр-міністр В’єтнаму, а також інші урядовці, які хочуть зробити В’єтнам світовим лідером у Web3. Genetica та Oasis Labs пишаються своєю ініціативою у цьому напрямку. Серед учасників були в’єтнамські технологічні компанії, а також американські технологічні компанії зі списку Fortune 500.

Зліва направо: професор Dawn Song, засновниця Oasis Labs, Nguyen Chi Dung, міністр планування та інвестицій, Dave Strohm, венчурний партнер Greylock Partners, та доктор Туан Цао, співзасновник та генеральний директор Genetica.

Міністр планування та інвестицій В’єтнаму Nguyen Chi Dung заявив наступне: «В останні роки обсяг інвестицій у технологічний сектор В’єтнаму постійно зростав. Все більше компаній впроваджують новаторські технології у таких індустріях, як охорона здоров’я, освіта та фінанси. Партнерство між Genetica Asia та Oasis є прикладом того, наскільки проривними можуть бути рішення завдяки міцному партнерству США та В’єтнаму у галузі технологій та інвестицій».

Genetica буде використовувати Parcel від Oasis Network, платформи децентралізованого управління даними та конфіденційних обчислень у Web3. За допомогою використання Parcel буде проводитися токенізації даних геномів людей, за якими збережеться повний контроль над тим, як їх генетичні дані аналізують та використовують. На сьогоднішній день використання Oasis дозволило токенізувати близько 30 000 геномних профілів, а розширення партнерства збільшить кількість до 100 000.

Професор Dawn Song, засновниця Oasis Labs, та доктор Tuan Cao, співзасновник та генеральний директор Genetica.

Професор Dawn Song, засновник Oasis Labs, прокоментувала: «Дані надзвичайно цінні, тому дуже важливо розробити технології, які допоможуть використовувати дані безпечним, а головне — відповідальним чином. Oasis Labs створює платформу, яка дозволить людям контролювати, як використовуються їхні персональні дані. Щойно дані можна перетворити на новий тип активів, це зможе стимулювати світову економіку небаченими раніше способами. Ми дуже раді співпраці з Genetica, лідером у галузі аналізу геному людини. Ми віримо, що це дозволить перетворити генетичні дані на новий вид активів».

Співзасновник і генеральний директор Genetica доктор Tuan Cao заявив: «Партнерство дозволяє нам втілити в життя ідею випуску спеціальних GeneNFT для наших користувачів. GeneNFT, тобто токенізоване володіння своїми генетичними даними, дозволяє кожному з нас по-справжньому контролювати використання та отримувати вигоду від використання своїх генетичних даних. Це значно розширює можливості застосування відкриттів у галузі генетики з метою зробити прецизійну та превентивну медицину реальністю для малозабезпечених верств населення».

Це партнерство дозволить Genetica зарекомендувати себе як першопрохідця, який займається геномікою Web3. А сам підхід з токенізованими геномами, права на які будуть не тільки належати їх власникам, а й приносити прибуток — істинно інноваційний. Партнерство також продемонструє можливості Oasis Network щодо збереження конфіденційності персональних даних. Усі дані будуть використовуватися та аналізуватись строго відповідно до політик, які визначать власники генетичних даних.

Чому Genetica?

Genetica є швидкозростаючою компанією в Азії в індустрії секвенування генів. Запатентована технологія дозволяє отримати цінну інформацію про свій геном. Наприклад, це може бути перевірка ймовірності виникнення генетично обумовлених захворювань. Або можливий підбір спеціальної дієти або плану медичного обслуговування на основі генетичних даних, щоб якнайкраще підтримувати розвиток дитини. Подібні генетичні тестування — це майбутнє охорони здоров’я, оскільки вони допоможуть виявити і запобігти хворобам на ранній стадії розвитку. В’єтнамська лабораторія Genetica зі штаб-квартирою в Сан-Франциско повністю відповідає вимогам CLIA.

Чому Oasis Labs?

Будучи заснованою відомим професором Каліфорнійського університету в Берклі, Dawn Song, за підтримки провідних інвесторів, таких як a16z Crypto, Accel, Polychain та Pantera, Oasis Labs створює продукти для децентралізованого управління даними та конфіденційних обчислень у Web3.

Якщо ви хочете бути в курсі подій у цій галузі, підписуйтесь на нас у соціальних мережах. А якщо хочете, щоб Genetica секвенувала ваш геном, відвідайте їхній сайт за посиланням.

--

--