5 værktøjer og apps jeg bruger (næsten) dagligt

En liste over værktøjer og apps jeg bruger (næsten) dagligt. Tænkt som en inspiration til dig der læser dette og måske du kan fortælle mig hvilke apps du bruger dagligt?

Panda

Panda er en fantastisk web app og iOS app jeg bruger til at følge med i hvad der sker i branchen og holder mig inspireret. Det er som regel det første jeg tjekker hver morgen med en kop te, inden jeg begynder at arbejde. Man kan vælge mellem mange af de store nyhedssider indenfor design og udvikling. Så man altid får de nyeste nyheder og trends.

Jeg har også prøvet Muzli, men jeg har erfaret af Panda passer bedst til mig.

Få Panda her usepanda.com

Panda er gratis at bruge men tilbyder også et Pro membership.

Pro Membership:
Månedlig plan: $4.99/mdr
Årlig plan: $59.9/årligt

SelfControl

Nogle gange sker det at man skal arbejde hjemmefra og vi ved alle at der er mange fristelser ved dette og især på nettet. Man vil gerne lige svare på den Facebook besked der lige er kommet ind og så kommer man til at se en video om geder der råber som mennesker.

Men her kommer SelfControl ind i billedet. Den lader dig bloker distraherende hjemmesider, mails og alt på internettet der forstyrrer dig. 
Det eneste man skal gøre er at lave sin Blacklist, vælge tidsrum og trykke start. Så kan der arbejdes i fred og ro.

Få SelfControl her: selfcontrolapp.com

Den fåes kun til Mac OS X og er helt gratis medmindre du vil doner lidt til holdet bag denne app.

Color Hunt

Som grafisk designer er farver en stor ting i daglig dagen. Farver spiller en kæmpe og afgørende rolle for hvordan vi handler og hvad vi vælger at gøre. 
Derfor er det også vigtigt at have gode farver og paletter lige ved hånden.

Jeg bruger primært Color Hunt til at få inspiration mht. farver, der findes dog også andre sider. Men Color Hunt har altid friske og kniv skarpe farvepaletter.

Color Hunt er ikke en app, men bare en hjemmeside som alle kan bruge. 
Det er en gratis service at bruge og har tilmed også lavet et Chrome plugin.

Brug Color Hunt her: colorhunt.co

FontBase

Hold styr på dine skrifttyper og find hurtigt dem du skal bruge. Du kan ikke leve uden FontBase, du kan aktivere hvilken som helst skrifttype med et enkelt klik og den er klar til brug på hele dit system. Organiser dine skrifttyper i forskellige mapper.

Få FontBase fontba.se

FontBase fåes til alle platforme og er gratis.

Adobe

For de fleste er Adobe og deres pakker et klart første valg, det er det også for mig selv. Der er dog mange andre gode alternativer til mange af deres programmer som Photoshop og Illustrator. Dog er der et program som ingen kommer i nærheden af… InDesign. Alle der elsker typografi ved at InDesign er en stærk leder og klar vinder på dette område. Når det kommer til digitalt design er der en stærke konkurrent til Photoshop ved navn Sketch.

Sketch er efter hånden blevet det ultimative værktøj til digitalt design. 
Jeg må dog indrømme at jeg ikke selv har taget springet endnu.

Få Adobes apps her: creative.adobe.com

Priser starter fra 186 kr/mdr for en enkelt app

Hvilke apps bruger du dagligt?