Meet Replika for IQads

Cum a aparut ideea pentru Replika? De ce e un bot util pentru nevoia pe care ai identificat-o?

Totul a început anul trecut în Aprilie, când Facebook și-a deschis platforma pentru a permite oricui să construiască un chatbot. Am vrut încerc și eu noua jucărie, așa că am început să mă gândesc la posibile use-case-uri.

Fast-forward o lună mai târziu și o simplă discuție cu un prieten s-a transformat într-o sesiune de brainstorming în care am realizat cam cât de de cool ar fi un chatbot care să-ți prezinte proiectele și să vorbească despre tine la orice oră din zi și din noapte, ca și cum ai fi tu. De fapt, o copie digitală a ta.

Adevărul este că suntem atât de prinși cu work-ul de zi cu zi încât nu mai avem timp să ne și promovăm munca, sau să ne conectăm cu ceilalți pentru posibile colaborări. Clasicul 9–5 s-a transformat în 9–9 și tot nu e suficient, într-o lume în care trebuie să fii available non-stop.

Așa a apărut Replika, copia mea digitală, un fel de about.me interactiv, care conversează în locul meu 24/7. În felul ăsta, poți să vorbești cu mine despre o posibilă colaborare la 2 A.M., chiar și atunci când nu sunt în cameră :))

Care e scopul — ce ti-ai propus sa obtii prin Replika?

Replika pornit ca un proiect de creație, după care am început să fac research, să studiez mai îndeaproape și să explorez potențialul acestor interfețe de a deveni produse de sine stătătoare.

Functioneaza si ca un statement legat de obiceiurile noastre digitale (muncim mult, suntem conectati mai mereu etc.)? In ce sens?

Da, poate fi privit ca un proiect- manifest legat de modul în care ne conectăm cu ceilalți și legăm relații profesionale.

Într-o lume în care suntem conectați non-stop, nu cred că soluția este neapărat o pauză de la tehnologie. Avem pur și simplu nevoie de o tehnologie mai deșteaptă.

De produse atât de inteligente încât să ne asculte, să ne înțeleagă, să ne răspundă, să automatizeze tot ceea ce este repetitiv și monoton în viața noastră, pentru ca noi să putem fim prezenți în momentele cu adevărat importante.

Și ar trebui să facă asta în mod natural, fără a fi intruzivă. Avem nevoie de o tehnologie care să fie capabilă să dispară.

Ce functii are? Ce face concret?

Replika e o interfață conversațională care funcționează pe Facebook, îți preia personalitatea printr-un script cu care e antrenată și vorbește în locul tău.

Replika e ca o carte de vizită interactivă care poate să-ți filtreze contactele noi în funcție de interese și de potențialul pentru colaborare.

E o modalitate de a stabili noi conexiuni, pe bază de compatibilitate profesională, la scară largă.

Are „human touch” robot-ul tau? Cum se manifesta si cum ai reusit sa-i dai aceasta nota?

Pentru că vorbim despre un chatbot cu personalitate, da, el trebuie să fie bogat în content, să fie playful. Glume, GIF-uri, emoji-uri — așa dai tonalitate, emoție și acel ‘human touch’ comunicării.

Care a fost cea mai dificila parte in procesul de lucru la bot si cum ai rezolvat-o?

Întrebările deschise, recunoașterea de sinonime, expresii, abrevieri sau pluraluri. Ca să nu mai zic de partea de semantică — dar ăsta e o provocare generală în construirea de agenți inteligenți.

Cati utilizatori are bot-ul tau pana acum? Din ce tari/orase?

Din august până azi, Replika a vorbit cu peste 300 de oameni din toată lumea, cu aproape zero buget de promovare.

Care ar fi cele mai importante obiceiuri ale lor, pe care le-ati observat pana acum? (ex: cele mai „active” perioade — ca moment al zilei, cele mai frecvente intrebari, timp petrecut etc.)

E un experiment interesant, pentru că mă ajută să-mi dau seama cam care sunt curiozitățile oamenilor în general.

Am construit flow-ul astfel încât să nu dau prea multe ocazii userului de a adresa întrebări libere, pentru că asta ar fi însemnat să scriu răspunsuri la nesfârșit sau să antrenez algoritmul cu seturi de date (help?)

Oamenii adresează tot felul de întrebări, cele mai des întâlnite sunt cele contextuale, legate de evenimente și politică (Ce părere ai despre Trump?) sau de felul în care funcționează bot-ul (Care este scopul acestei…chestii?, Ce trebuie să fac?, Cum pot să te antrenez?)

Sunt întrebări previzibile sau întrebări cu totul neașteptate, unele super specifice și personale, altele foarte abstracte (Cine este stăpânul tău? Când apare iPhone 8? Cu cine votezi? Ai și voce? Poți să-mi faci legătura cu Tim Draper? Unde e Andra? Unde e New York-ul? Pot primi și eu o Replikă? Știi ceva de Micha?).

Unii useri vor să vorbească despre subiecte serioase — ‘hai să vorbim despre modul în care joburile vor fi înlocuite de mașini’, în timp ce alții se țin de glume. Și probabil cea mai autentică declarație:

‘mă simt singur.’

Cea mai lungă conversație: cu un student la neuroștiințe, iar cea mai frecventă replică: butonul de Like :)

Il promovezi in vreun fel? Cum si unde? Ce rezultate ai avut?

L-am listat pe câteva site-uri de tech, pe grupuri de facebook, și am scris despre el pe o platformă de blogging.

A avut și mai mult engagement după ce l-am prezentat în cadrul a două pitch-uri.

Povesteste-ne despre shorlist-ul Central European Startup Awards. Cum ai ajuns acolo, cum te ajuta etc.?

L-am prezentat ca o propunere de produs la o competiție de pitch-uri, momentul a fost unul bun, publicul a fost foarte open, iar oamenii au putut să-l încerce live. Practic au vorbit cu mine online, în timp ce vorbeau cu mine față în față :))

Ulterior, a fost și shortlistat la etapa națională a Central European Startup Awards, categoria Best Chatbot Solution.

Ce planuri ai cu bot-ul pentru anul asta?

Păi am de gând să iau experiența acumulată din proiectul ăsta și să-l duc la următorul nivel.

Like what you read? Give Andra Bria a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.