Vin sărbătorile și consumerismul e la cote alarmante. Noi vă propunem 5 idei de cadouri durabile și prietenoase cu mediul pe care le găsiți la Seneca Anticafe. Fiecare are o poveste în spate care merită aflată și prețuită. Iată ce puteți alege:

Rucsac prietenos cu mediul de la Atelierul de…

Editura Seneca vă așteaptă cu titluri noi, dar și clasice și în acest sezon de cumpărături. Știți deja că nouă nu ne place consumerismul, deci un cadou de la Seneca vine la pachet cu grijă pentru mediu și pentru resurse. Și un pic de suflet de la echipa care pregătește…

Editura Seneca lansează luna această cea mai nouă carte din colecția sa — Cutia Magică, scrisă de medicul italian Giuseppe Petralia de la Institutul Oncologic European. Cartea dă ocazia publicului român să cunoască o tehnică de diagnosticare precoce a tumorilor, Diffusion Whole Body, precum și experiența unor pacienți care au beneficiat de această metodă care are particularitățile de a identifica tumori minuscule și de a nu fi radioactivă, precum un RMN. Tematica este neobișnuită pentru Editura Seneca, cunoscută pentru colecțiile de cărți de filozofie și de ecologie, dar se potrivește foarte bine cu misiunea editurii: să ne asumăm tot ce întâlnim pe drumul vieții. Cartea este prefațată de medicul român Deliu-Victor Matei de la Institutul Oncologic European care ne explică, într-un scurt interviu, de ce e tehnologia importantă în tratarea pacienților. Medicul este un promotor al chirurgiei uro-oncologice robotice.

În ce măsură metoda de diagnosticare descrisă în Cutia Magică face diferența în tratarea pacienților?

Diffusion Whole Body este folosită pentru a face diagnostic precoce. Mult mai mult se folosește în stadializarea bolilor tumorale. În primul caz, permite aplicarea succesivă a unor metode de tratament minim invaziv întrucât diagnosticul este…

Ce citești în această vară?

Îți amintești de prima carte care te-a schimbat? Poate ai devenit mai atent la ce ți se întâmplă, mai precaut în luarea deciziilor; ți-ai pus mai multe întrebări, sau ți-ai reconsiderat unele dintre prejudecăți și obiceiuri.

Vara asta îti propunem o listă întreagă de astfel de lecturi transformatoare din care…

Asociatia SNK

Home of Seneca Anticafe, Editura Seneca, Seneca Ecologos

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store