Workshops By Sangitha Khosla

3 DAAGSE CURSUS AYURVEDA
(THEORIE EN PRAKTIJK)

Docent: Sangitha Khosla van Ayurveda Palms

(Sangitha Khosla komt uit India en geeft deze cursus in het Engels, cursusmateriaal en ppt is in het Nederlands, ook zijn er Nederlandse assistenten aanwezig om uitleg te geven)

Date: Sunday 7, 14 and 21August 2016

Tijdstip : 16:00–18:30

Locatie: Ayurveda Palms, Schieweg 98C Rotterdam

Kosten: * € 66.55, - incl. VAT. per workshop incl. cursusmateriaal and Ayurvedisch tridosha dinner na elke les.

*(voor de personen die alle drie de dagen aanwezig zijn, is er een speciale kortingsprijs. De kosten voor alle 3 de workshops zijn dan € 181,50 incl. btw. Studenten mogen de workshop bijwonen voor een gereduceerde prijs van €54,45 incl. btw. (dit op vertoon van een geldige studenten kaart))

Ayurveda is, net zoals yoga en meditatie, niet zomaar maar een hype. Ayurveda is een authentieke Indiase geneeswijze die is vastgelegd in de 5000 jaar oude vedische geschriften.

Kenmerkend aan de genezende krachten van Ayurveda is dat wordt uitgegaan van een zogenaamde “whole system approach on health and well-being.” Daar waar de westerse geneeskunde vaak uitsluitend de symptomen van een ziekte bestrijdt, wordt er in Ayurveda gekeken naar de fysieke, mentale en lichamelijke aspecten van het lichaam. Niet voor niets maken massage, yoga en meditatie dan ook een essentieel onderdeel uit van Ayurveda. Daarnaast focust Ayurveda op een juiste balans in voeding en levensstijl, uitgaande van de specifieke gesteldheid van de persoon gebaseerd op de vijf elementen. Een juiste balans geeft u een goed gevoel, kracht en energie.

Als je echt de diepere betekenis van Ayurveda begrijpt dan helpt het je in je dagelijkse leven om de juiste balans te vinden van lichaam, geest en ziel. Ayurveda begint bij het bepalen van de zogenaamdedosha. Voor eenieder die iets meer wil leren over ayurveda, in theorie én in praktijk, hebben wij deze driedaagse cursus ontwikkeld.

Dag 1 : Basisprincipes van ayurveda en het belang van ama

Dag 2 : Pancha mahabhuta (5 elementen) en het herkennen van dosha’s

Dag 3 : De juiste voeding passend bij uw dosha

Aan het einde van deze cursus heeft u een zeer gedegen basiskennis over Ayurveda en kent u uw eigen dosha. Ook bent u in staat om de dosha van een ander persoon te herkennen en te adviseren over de juiste voeding voor de verschillende dosha’s.

Aansluitend aan elke cursus bent u van harte welkom voor een Ayurvedisch diner gebaseerd op tridosha

Over Sangitha Khosla:

Sangitha Khosla is een inspirerende spreker die als geen ander kennis kan overdragen op een manier dat u hetnooit meer vergeet.

Zij behaalde in 1985 haar ‘bachelor of medicine’ en ‘bachelor of surgery’ aan de Universiteit van Bangalore en werkte vervolgens 10 jaar als dermatoloog in het Safdarjung Ziekenhuis in New Dehli. Vanuit deze traditionele geneeskunde heeft zij zich gefocused op alternatieve geneeswijzen en is daarmee in de voetsporen van haar vader getreden.

Nadat ze in 2003 het examen voor ‘Complementary and Alternative Medicine’, CAM behaalde, opende zij in 2004 in Rotterdam haar praktijk Ayurveda Palms, een praktijk voor Traditionele Indiase Geneeskunde.

Voor meer informatie verwijs ik u naar de website www.ayurvedapalms.com en http://ayurvedapalms.com/index.php/ workshops-1 /