Húsvéti programajánló — Mit csinálj az ünnepek alatt Badacsonyban

Hétvégén Húsvét és egyben az idei első hosszú hétvége. Habár az idő nem ígérkezik a legjobbnak, nem kell izgulnotok, hogy unatkozni fogtok, ha Badacsonyba látogattok erre a négy napra. Az alábbiakban összeszedtük Nektek, hogy mivel tölthetitek az ittlétetek.

Badacsonyi Borbarangolás — Borbély Családi Pincészet (április 15.)

Szombaton a Borbély családnál folytatódik a Badacsonyi Borbarangolás.

Fotó: Borbély Családi Pincészet

Ismerkedjetek meg a Borbély családdal és pincészetük titkaival. Az este szakmai vezetője a család ifjú borásza, háziasszonya pedig Gabriella, aki a vacsorához az ételeket komponálja. Halk zenei aláfestés mellett merüljetek el a Badacsonyi borvidék különböző vulkáni lejtőin termelt borainak egyedi világában.

Bazaltkövek Titkai — Istvándy Birtok (április 15. 10:30)

Badacsony nagyon másképp, szól a felhívás. Vegyetek részt az Istvándy Birtok első multimédiás élménytúráján, ami a Borműhelytől indul és oda is érkezik vissza. A 10 km-es túra a kevesek által ismert és elfeledett Badacsonyi börtönön keresztül vezet. Filmvetítés, audio guide és persze finom borok is várnak a résztvevőkre.

Fotó: Istvándy Birtok
Nyitóhétvége Kisfaludy-ház Étteremben (április 15–17.)

Szombaton nyitja meg kapuit idén először a Kisfaludy-ház Étterem és Borterasz, ahol az ünnepi alkalomra összeállított különleges menü kóstolhatjátok végig.

Húsvét Kéknyelűvel — Folly Arborétum és Borászat (április 14–17.)

A Folly Arborétum és Borászat büszkélkedhet az egyik legszebb kilátással a környéken. Nézzetek be hozzájuk a Húsvéti Ünnepek alatt, borkóstolóval várnak Benneteket, illetve 10% kedvezménnyel vásárolhatjátok a kéknyelűt.

Fotó: Folly Arborétum és Borászat
Húsvét a Laposa Birtokon (április 14–17.)

Ugorjatok fel a Laposa Birtokra, ahol a szemet gyönyörködtető panoráma mellett olyan húsvéti fogásokkal várnak Titeket, mint kocsonyázott sonka, házi kalács, répa desszert tojáslikőrrel. Amíg a felnőttek a teraszon boroznak, addig a kicsiket nyuszi simogató várja.

A fentieken kívül Váli Péter Borászata Badacsonyörsön, a Varga Pincészet, Thomay Pincészet, Szeremley Borház, Borbarátok Étterem és a Skizo Borház is szeretettel várja a bor és gasztronómia iránt érdeklődőket.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Badacsony első látásra’s story.