Hová térj be? — Badacsonyi gasztrokalauz 1. rész

VáliBor

Váli Péter pincészete Badacsonyörs eldugottabb részén található, de megéri felkeresni. A gasztronómia szerelmeseként gyerekkora óta saját étteremről és szőlőbirtokról álmodott. Ahogy ő mondja, „Életem a Badacsony, a bor és a borkóstolás művészete”.
Fotó: Válibor

2000-ben alapította meg saját szőlőbirtokát Badacsonyörsön, a mintegy 150 méter magasan, idilli környezetben, csodálatos panorámával rendelkező területen.

Fotó: Válibor

A Váli Borászatnál különös figyelmet fordítanak a puttonyos feldolgozásra és a kíméletes kézimunkára is. Hitvallásuk szerint a bort olyannak kell megtartani, amilyennek születik. Nincs kémia, sem mesterséges anyagok hozzáadása. Odaillő szőlőfajtákból, hozzáértő fürtritkítással, kíméletes metszéssel készülnek a klasszikus, a Balaton-felvidékre jellemző borok.

A festői szépségű birtokon nem akármilyen programokhoz csatlakozhattok. Többféle borkóstoló közül választhattok, melyekhez különböző házi jellegű ételeket párosítanak.

Fotó: Válibor
Ha belefáradtatok a nagy lakmározásba, akkor sem kell messzire menni, hiszen két háznyival feljebb pazar panorámával vár Titeket Váliék vendégháza. Nyári konyha, kinti sütögető, közös dühöngő, finom borok. Nem is kell több egy kellemes családi, baráti vagy éppen szerelmes időtöltéshez. Ne hagyjátok ki, ha erre jártok!
Fotó: Válibor
Fotó: Válibor
Like what you read? Give Badacsony első látásra a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.