Prototypen

Hvordan og hvorfor

Nettsiden laget jeg med hjelp av to programmer: weebly.com og photoshop. Weebly brukte jeg i begynnelsen for å sette ting på plass sånn som jeg hadde forestilt meg da jeg lagde arkitekturen i en tidligere fase. Jeg kunne ha gjort akkurat det samme med bare photoshop/illustrator, men det skulle ha tatt mer tid.

Weebly hjalp med til å redusere tiden jeg brukte for å plassere ting på riktig sted i riktig størrelse og sånn, men den har sine begrensninger. Så etter å ha plassert ting hvor jeg ville så tok jeg prototypen og redigerte avstanden til noen elementer på siden, farger, som for eksempel i footeren, osv. på photoshop. Noen bilder redigerte jeg også i photoshop for å tilpasse dem nettsiden. For eksempel i den visuelle menyen så var jeg nødt til at bildene skulle ha akkurat samme størrelse og form for at de skulle ha en sammenheng i designet.

Nettsiden jeg designet er ment for å blas nedover. Jeg mener at det er fint å ikke bare møte en nettside med mange forskjellige lenker, men at man kan lese litt og leke litt mer rundt nettsiden før man må ta et valg. Folk er blitt mer og mer vant til å bla nedover på nettsider ettersom mobiltelefoner blir mer brukt til å navigere på nett. Nettsiden har ingen problemer til å tilpasse seg de forskjellige skjermstørrelsene så da kan man slippe å måtte lage en egen mobil versjon av den.

Kunden nevnte at han ønsket seg at, hvis nettsiden skulle ha farger så skulle den være grønn. Jeg valgte å ikke ha noen farger annet enn hvitt og grått fordi jeg synes de har veldig mange flotte bilder som forteller masse om gården, selv uten ord, så jeg bestemte meg for å bruke disse bildene. For å få bildene til å skille seg ut så tenkte jeg at bakgrunnen skulle være hvitt. Teksten er i grå fordi den gir en elegant “touch” til nettsiden. Elegant er også valg av typografien på menyen. Jeg valgte å bruke “Raleway”, som er en veldig elegant font. Her var weebly.com veldig mye til hjelp. For å bruke denne fonten på photoshop måtte jeg laste den ned fra google fonts.

Logoen med seriffer. Menyen sans-seriff.

Som sagt så valgte jeg å lage en visuell nettside. Det var litt vanskelig å bestemme hvilke bilder som passet hvor, hvis de passet i det hele tatt. Bildene skulle være støtte til teksten, og vice versa, så derfor var det viktig at de hadde en tydelig sammenheng. Denne sammenhengen er tydeligst på “Om Oss” siden:

Footeren med all kontaktinfo-en kan man finne på alle sidene. Dette for å gjøre det lettest mulig for kundene å kontakte gården. De får til og med et kart. Bruk av kartet viser dem at Horgen Gård er lett tilgjengelig og at folk er gjerne velkommen på besøk. De får også lenkene til Horgen Gård sine sosiale medier. Footeren har en annen farge for å skille den ut fra resten av siden. Jeg ville utfordret Horgen Gård til å lage en youtube/vimeo konto for å begynne å vlogge. Særlig hvis de har tenkt å starte med “følg din egen høne/gris” og sånn.

Innholdet (teksten) på sidene er selvfølgelig ikke den endelige. Jeg har bare hentet tekst fra både den gamle nettsiden, brosjyrene og sånt som vi har fått fra dem for å gi en idé av hva slags innhold sidene skulle ha. Her må kunden skrive innholdet på nytt/endre på det som allerede finnes, med en passende tone-of-voice til den nye nettsiden.

Bestillingskjema får sin egen side

Bestillingskjema

Nettsiden skal ha et online bestillingsskjema, dette for å kraftig redusere antall tlf.samtaler med kunder sånn at de i Horgen Gård kan fokusere på det som er viktig: drift.

Dette er bare en røff prototype av hvordan et bestillingsskjema på nettsiden hadde sett ut. Jeg tok utgangspunkt i det skjemaet vi fikk av Horgen Gård.

Skjemaet har fått fire obligatoriske felt hvor kunden skal gi all sin informasjon. De får også relevant informasjon som skal veilede dem til å bestille.

Etter å ha krysset over valgene sine så får de et kommentarfelt hvor de kan gi ekstra informasjon ang. sin bestilling. De kan også benytte det feltet for å stille spørsmål.

Brukertest

Jeg visste at nettsiden måtte testes ut for å være helt sikker på at andre enn bare meg kunne navigere på den uten problemer. Jeg ba derfor mor, far og broren min (19) å bruke nettsiden mens jeg så på. Jeg sendte nettsiden til tre andre venner med forskjellig bakgrunn for å få flere tilbakemeldinger.

Først ba jeg dem å bare se på designet. Jeg fikk først at nettsiden så litt “tom” ut, at den manglet noe. Jeg ba dem så å late som om de var interesserte i å vite mer om gården og spurte dem om de syntes info-en var lett å finne. Alle sa at det var det. Jeg spurte dem om de syntes jeg hadde brukt for mange bilder eller om de syntes at det var for mange elementer på siden. De fleste sa at bildene var koselige og at de fikk faktisk lyst til å besøke gården og se på dyrene og til og med tilbringe en dag der. Det syntes jeg var et godt tegn. Takket være de tilbakemeldingene, gjorde jeg noen få endringer på prototypen og jeg synes at den nå funker og ser ganske bra ut.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Beatriz García Moreno’s story.