Έπιπλα TV: Χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν στο χώρο σας

Becozy
3 min readMar 1, 2022

Αγοράσατε μια νέα τηλεόραση και θέλετε να την τοποθετήσετε στο σαλόνι σας, ή θέλετε απλώς να ανανεώσετε το χώρο σας με μια πιο μοντέρνα διάθεση. Καθώς η τηλεόρασή σας αποτελεί σημείο εστίασης στο σαλόνι, θέλετε να αναδεικνύεται αλλά και να φαίνεται καλαίσθητο το τελικό αποτέλεσμα. Για αυτό η επιλογή στα έπιπλα TV πρέπει να γίνει με προσοχή, και όχι απλώς να την τοποθετήσετε άτσαλα πάνω σε ένα τραπεζάκι, ή ακόμα χειρότερα, στο πάτωμα!

Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να επιλέξετε τα νέα έπιπλα TV του σαλονιού σας.

Ξεχάστε τις παραδοσιακές επιλογές

Σαλόνι με έπιπλο τηλεόρασης και τηλεόραση στον τοίχο
Έπιπλο TV Light / Becozy.gr

Η σύγχρονη πρόταση στα έπιπλα TV είναι ο μινιμαλισμός, οι απλές και κομψές γραμμές. Ακόμα, μπορείτε να αξιοποιήσετε ένα απλό stand και όχι ολόκληρο σύνθετο. Τα “βαριά” έπιπλα τηλεόρασης είναι πολύ ογκώδη, δύσκολα στην τοποθέτηση, και δε δημιουργούν ένα όμορφο κάδρο γύρω από την υπερσύγχρονη τηλεόρασή σας. Επιπλέον, είναι πολύ ακριβά και δεν μπορείτε να τα μετακινήσετε ή να τα αξιοποιήσετε κάπως αλλιώς. Από την άλλη, τα stand τηλεοάρασης είναι πιο μοντέρνα, μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, ή να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό. Ειδικά αν έχετε ένα σαλόνι με περιορισμένο ελεύθερο χώρο, αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

Προσέξτε το μέγεθος της τηλεόρασης

Έπιλο τηλεόρασης με χαλί μπροστά και σκουρόχρωμο τοίχο
Έπιπλο TV James / Becozy.gr

Το μέγεθος στα έπιπλα TV πρέπει να είναι ανάλογο με την τηλεόρασή σας. Δεν πρέπει να είναι πιο πλατύ από την ίδια την τηλεόραση, διότι θα φαίνεται ανισόρροπο. Ούτε πρέπει να είναι πολύ στενό, διαφορετικά η τηλεόρασή σας δε θα στέκεται καλά. Φροντίστε επίσης και το ύψος του επίπλου. Πρέπει να είναι ανάλογο με το ύψος της τηλεόρασης και το ύψος του καναπέ σας. Δεν υπάρχει κάποια στάνταρ μέτρηση για αυτά, οπότε πρέπει να μετρήσετε από πριν τις διαστάσεις της τηλεόρασης, του τοίχου, του καναπέ, αλλά και την απόσταση από αυτόν. Βεβαιωθείτε πως όλα πρέπει να βρίσκονται στο ύψος των ματιών όταν κάθεστε στον καναπέ.

Επιλέξτε έπιπλα που χωρούν τα ηλεκτρονικά σας

Καθιστικό με έπιλο τηλεόρασης και ντουλάπια μπλε χρώματος
Έπιπλο TV Majestic / Becozy.gr

Η οργάνωση και αποθήκευση των αξεσουάρ σας είναι κάτι ακόμα που πρέπει να σκεφτείτε. Ένας οργανωμένος και τακτοποιημένος χώρος πάντα φαίνεται πιο κομψός και όμορφος. Αν λοιπόν έχετε ηλεκτρονικές συσκευές όπως κονσόλες παιχνιδιών, home cinema, ηχοσύστημα, κ.α. Πρέπει να βεβαιωθείτε πως τα έπιπλα TV που κοιτάτε έχουν αρκετό διαθέσιμο χώρο για να τα τοποθετήσετε, αλλά και να κρύψετε τα καλώδιά τους. Καλό ο μινιμαλισμός, αλλά δεν ταιριάζει σε αυτή την περίπτωση! Προτιμήστε αυτή την αισθητική στον σχεδιασμό και όχι στον αποθηκευτικό χώρο του επίπλου.

Μην ξεχνάτε: Είναι κομμάτι διακόσμησης

Έπιπλο TV City / Becozy.gr

Τα καλά έπιπλα TV βοηθούν στο να αναδειχθεί ιδιαίτερα και η συνολική διακόσμηση του χώρου. Συμβάλλουν στην ατμόσφαιρα του δωματίου σας όπως και τα υπόλοιπα έπιπλα. Για αυτό πρέπει να σκεφτείτε αν θέλετε να χάνεται σιωπηλά στο χώρα ή να ξεχωρίζει. Αν θέλετε μια απλή επιλογή, τότε προτιμήστε ουδέτερα χρώματα, όπως μπεζ, μαύρο ή καφέ. Αν από την άλλη προτιμάτε να ξεχωρίζει, τότε συνίσταται η επιλογή έντονων χρωμάτων ή μοτίβων, ή ενός ενδιαφέροντος σχεδιασμού που θα δώσει την επιθυμητή ένταση στο χώρο.

Becozy.gr
Facebook: facebook.com/Becozy
Instagram: instagram.com/becozyfurniture
Pinterest: pinterest.com/becozyfurniture

--

--