10 gode råd til andelslejligheder i København

”Få styr på din økonomi inden du investerer i en bolig” — et klassisk råd til boligkøbere, når de skal til at investere i en andelsbolig. I København er der rekord få andelsboliger udbudt til salg — ledige andelsboliger rives væk. Grundet den store efterspørgsel er der også kort liggetid på andelsboliger i København.

https://www.boligdeal.dk/blogs/andelsboliger-i-koebenhavn-er-mere-populaere-end-nogensinde.aspx

Ønsker du også at være en del af andelsbolig livet i København, er vores råd i Boligdeal, som netop har udgivet en artikel om “Andelsboliger i København er mere populære end nogensinde”, at læse disse råd:

  1. Det er altid en god ide, at undersøge markedet for andelsboliger — på Boligdeal.dk kan du nemt og sikkert få en oversigt over alle ledige andelsboliger til salg i København. Brug derfor din tid fornuftig, så du ikke bruger al din tid på unøvendige ting, som nemt kan ordnes.
  2. Anskaf et købebevis for andelseboliger, så du kan bevise over for sælger, at du er i stand til at købe andelslejligheden, hvilket også giver en form for tryghed for sælger og køber.
  3. Når du har fundet en andelsbolig, som passer til dine ønsker, skal du bede om at se foreningens regnskab, referat fra generalforsamlingen og vedtægter. Det er vigtigt, at man forholder sig til andelsforeningen forhold, som ofte er svært at gennemskue.
  4. Sæt dig ind i foreningens økonomi. Vær især opmærksom på, hvilke lån foreningen har, og om driften løber rundt.
  5. Hvis du finder en andelslejlighed, så undersøg de nærliggende områder og ring evt. på hos naboen og hør dem, om deres erfaring med andelsboligforeningen. Undersøg også området for at se om andelsboligen er pirssat korrekt.
  6. Her kan du se lignende andelsboliger i området https://www.boligdeal.dk/andelsbolig.aspx.
  7. Når du skal kigge på en andelsbolig, er det også en god ide at tænker over, Hvor er der fejl og mangler? Skal der bruges økonomi på større vedligeholdelsesarbejder, som der ikke er med i budgettet?
  8. Undersøg altid vedtægterne — se efter, om der er særlige forhold i ordensreglerne, fx. forbud mod at holde husdyr i andelslejligheden eller andet.
  9. Sørg også altid for at måle lejligheden op, så du er sikker på at få den størrelse, du betaler for.
  10. Søg professionel hjælp til dit andelsboligkøb. Skriv ikke under på nogle aftaler, før din bank eller en advokat har kigget det hele igennem — en advokat vil kunne hjælpe med juridiske aspekter og eksempelvis vejlede dig i, hvordan andelsboligforeningens vedtægter hænger sammen.

I nedenstående links hjælper vi dig med at få en hurtigere adgang til andelsboliger i København:

https://www.boligdeal.dk/koebenhavn-andelsbolig/koebenhavnvesterbro 
https://www.boligdeal.dk/koebenhavn-andelsbolig/koebenhavnnoerrebro
https://www.boligdeal.dk/koebenhavn-andelsbolig/koebenhavnoesterbro
https://www.boligdeal.dk/koebenhavn-andelsbolig/koebenhavns
https://www.boligdeal.dk/koebenhavn-andelsbolig/frederiksberg
https://www.boligdeal.dk/koebenhavn-andelsbolig/valby
https://www.boligdeal.dk/koebenhavn-andelsbolig/vanloese