Helsingborg

Helsingborg ligger nordvästra Skåne, vackert beläget längs kustlinjen. Det finns alla typer av bostäder i staden; villor, lägenheter, parhus, radhus och fritidshus. På senaste blogginlägget kan du läsa om två speciella bostädsprojekt. Helsingborg är Sveriges nionde största stad, enligt den officiella statistiken. Dock har en Universitetslektor, utfört en alternativ mätning på Helsingborgs storlek, och kommit fram till att Helsingborg kan anses som Sveriges fjärde största stad. Helsingborg blir Sveriges fjärde största stad om man inkluderar alla personer som bor inom 3 mils radie från stadens rådhus. Värt att nämna är att denna beräkning inte har fått något officiellt godkännande. Är du intresserad att flytta till Helsingborg kan du hitta alla lediag bostäder i staden här!

Helsingborgs hamn med stadskärna i bakgrunden.

Skånes mest färgglada lägenhet?
Paret Jönsson bodde under flera år utomlands, både i Spanien och på Jamaica. Dessutom har paret tillbringat mycket tid i Mexiko. Alla tre länder är som karaktäriseras av en kultur med mycket färg, vilket paret Jönsson tagit med sig i hemmet hemma i Tågaborg strax norr om Helsingborg. Hallen är helt i turkos med en grön matta och vardagsrummet går helt i rött och cerisa kolörer, både väggar och möbler. För den åksjuke är sovrummet inget för denna, eftersom både väggar och tak är helt lila. Paret lade upp lägenheten till försäljning under sommaren 2016. Hur bostaden ser ut idag har vi dessvärre ingen information om.

Skånes mest generösa boende?
I Helsingborg finns det en stort behov av billiga bostäder för stadens pensionärer, i synnerhet de kvinnliga penionärerna. Detta eftersom de har tagit ansvar för familjen den största delen av deras yrkesverksamma liv. Stiftelsen Erik Banck har precis köpt 47 lägenheter i Helsingborg som kommer att öronmärkas för just äldre penionärer med låg inkomst. Tanken är att penionärerna ska kunna bo gratis i bostaden resten av livet.