Lägenheter i Malmö blir allt dyrare

Om du går i tankarna på att hyra eller köpa lägenhet i Malmö är det klokt att veta hur priserna i staden ser ut i dagsläget. Bostadsdeal har nu skrivit ett blogginlägg på ämnet — läs hela inlägget här!

Läs hela inlägget om lägenheter i Malmö här

Efter att ha stått stilla ett tag ökar nu priserna på lägenheter i landet igen. Trots att det just nu säljs cirka 400 lägenheter i Malmö i månaden, är det inte nog för att matcha den ökande efterfrågan. Ofta säljs en lägenhet i Malmö redan innan det varit visning på den. Den ökade efterfrågan tillsammans med att priserna ökar indikerar att Malmö blir en allt mer attraktivare stad att bo i, och om man ska ha fatt i sin drömbostad ska man vara snabb. Det är klokt att börja sin bostadssökning så snart som möjligt, här kan du t.ex. hitta en samlad översikt över lediga lägenheter i Malmö.

Priserna i Malmö ökar mer än i Stockholm och Göteborg
I de centrala delarna av Malmö ökar priserna på bostadsrätter mycket snabbare än i Stockholm och Göteborg; faktum är att de ökar hela tre gånger så snabbt. Under det senaste året har priserna på lägenheter i Malmö ökat med 14,9 procent, jämfört med 5 procent i Göteborg och 4,5 procent i Stockholm. Malmöområdet ligger i topp i hela landet när det kommer till just prisökningen på lägenheter.

Vilken stadsdel ska din lägenhet i Malmö ligga i?
Det finns många olika stadsdelar i Malmö, och alla har de sin egen charm. Både utbud av bostäder och prisnivåer kan skilja stort mellan de olika stadsdelarna. I centrala Malmö är utbudet av bostäder stort, mycket eftersom den största delen av nöjen, kultur och butiker ligger där. En annan stadsdel som börjar bli populär är Hyllie, där det just nu byggs väldigt många nya lägenheter. Det välkända köpcentret Emporia ligger i Hyllie, samtidigt som man kommer in till centrum på tre minuter med citytunneln. I Limhamn/Bunkleflo har man närmre till lugnet, naturen och havet, samtidigt som bussförbindelserna in till stan är bra. I Kirseberg hittar man många parker och grönområden bland de mysiga bostadskvarteren.
Är du på jakt efter en lägenhet i Malmö kan du säkerligen hitta den stadsdel som passar just dig bäst — men det gäller att sätta fart för att ha en chans!