Markanden för lägenheter i Göteborg

Om man är sugen på en lägenhet i Göteborg är det en bra idé att ha koll på hur bostadsmarknaden ser ut i staden. Få bättre koll med Bostadsdeal.se´s senaste blogginlägg!

Läs hela blogginlägget om lägenheter i Göteborg här

Göteborgsregionen går nu mot att bli en miljon invånare — vilket ökar trycket på bostadsmarknaden och efterfrågan av lägenheter i Göteborg. Detta speciellt i populära områden, däribland Majorna/Linné och Härlanda/Örgryta. Att regionen växer innebär såklart både möjligheter och utmaningar. En av de största utmaningarna är bristen på lägenheter i Göteborg. Den genomsnittliga kötiden för en lägenhet i Göteborg blir allt högre, samtidigt som det inte byggs tillräcklingt många nya lägenheter i Göteborg.

Bostadsbristens utveckling de senaste åren
Mellan 1 januari 2012 och 30 april 2016 förmedlades det cirka 18.500 lägenheter i Göteborg. Medelkötiden var på strax över tre år. År 2012 var den genomsnittliga kötiden runt 2,5 år, medan den år 2016 var 5,2 år.
Att det är brist på lägenheter i Göteborg är ingen nyhet, utan snarare något som debaterats mycket i såväl media som bland politiker det senaste seklet, och för att inte hämmta produktion och tillväxt krävs det nu en lösning.

Alternativ till lösningar — och så kan du som söker lägenhet i Göteborg tänka
Flera olika lösningar för att minsta bristen på lägenheter i Göteborg har presenterats de senaste åren. Flytande bostäder på vatten är en av dem, att justera hyrorna och göra om kolonistugor till bostäder utanför säsong är ett annat förslag.
Du som letar efter en lägenhet i Göteborg ska tänka på att vara aktiv i ditt sökande, samt att ha ett öppet sinne när det kommer till vilken stadsdel du kan tänka dig att bo i. Det kan vara stor skillnad på både kötider och hyresnivåer mellan olika områden och hyresvärdar. Tänk också på att ha koll på de olika förslagen på lösningar av bostadsbristen som presenteras, så att du håller ett öga på hela bostadsmarknaden för att inte missa nya former av bostäder.

Om du känner att du vill börja leta efter lägenhet i Göteborg nu kan du hitta en översikt över lediga lägenheter här!