Råd till dig som funderar på bostadsköp

För att hjälpa alla där ute som just nu har tankarna riktade mot bostadsköp har Bostadsdeal.se tagit fram råd och vetskap kring vad man bör ha koll på när man har tankarna på bostadsköp!

Läs det fullständiga blogginlägget här: https://www.bostadsdeal.se/blogg/bostadskoep-raad-till-bostadskoepare.aspx

Att köpa bostad är en av de största investeringarna man kanske gör i livet, därför är det inte konstigt att det kan kännas nervpirrande, läskigt och spännande. För att hjälpa till i processen vid ett bostadsköp har Bostadsdeal nu tagit fram en rad råd, som förhoppningsvis kan göra bostadsköpet mer perfekt och mindre smärtfritt. Du kan läsa hela blogginlägget här: https://www.bostadsdeal.se/blogg/bostadskoep-raad-till-bostadskoepare.aspx

Gör en budget för ditt bostadsköp och få en överblick över din ekonomi
Börja med lägga en detaljerad budget. Budgeten ger svar på vad du/ni har över varje månad. Här är det viktigt att alla intäkter och utgifter räknas in, således att din budget ger en rättfärdig bild av din ekonomi när du ska låna pengar till ditt bostadsköp.

Undersök marknaden för bostadsköp
När du har en klar bild över ditt bostadsköp kan du med fördel undersöka marknaden och starta din officiella bostadssökning. På Bostadsdeal.se kan du enkelt få en överblick över alla lediga bostäder till salu i Sverige.

Prospekt vid bostadsköpet
I prospektet kan du läsa allt om bostaden du är intresserad av — här hittar du allt från stort till smått, t.ex. detaljerad beskrivning av bostaden, hur den värms upp osv. Genom prospektet kan du också få en uppfattning om hur mycket renovering som krävs och genom att kolla genom prospektet grundligt kan du välja bort de bostäder som inte passar dig.

Vad ska du kolla extra på i bostaden före bostadsköpet?
- Fukt och mögel
- Källare
- Tak
- Översvämning
- Badrum

Besiktiga bostaden
Hyr in en besiktningsman som går genom bostadens skick. Därmed får du en klar bild över vad som är bra med huset, om det finns något akut som behöver fixas eller om någon troligtvis behöver renoveras inom ett par år.

Här kan du läsa mer om bostadsköp och bostäder till salu i Sverige!