Snabba affärer på bostäder i Västerås

Med ett fortsatt högt tryck på bostadsmarknaden och ett utbud som inte hänger med, präglas idag marknaden av snabba affärer och upptrissade priser. Här är bostäder i Västerås inget undantag — vilket du kan läsa mer om i Bostadsdeal.se’s senaste blogginlägg.

Läs mer om vad du som bostadssökande i Västerås kan tänka på här!

Den trend som började i storstäderna har nu spridit sig genom hela vårt avlånga land. En ständigt hög efterfrågan och ett utbud som inte hänger med har satt sin prägel på den svenska bostadsmarknaden. För den som letar bostad i Västerås är detta ingen nyhet. Ser man till utbudet av villor (med första veckan i mars som jämförelseperiod) har utbudet minskat med 65% i år jämfört med för tre år sedan. En statistik som sätter större press på köparen att slå till snabbt när väl drömboendet dyker upp. Undersökningar visar därför att allt fler bostäder säljs redan innan visning, och att bud med upp till 10–20% mer än accepterat pris inte är ovanligt förekommande för att låsa affären snabbt.

Bygger för balans på bostadsmarknaden
Västerås har sedan en tid tillbaka ett uttalat mål om att bygga 1000 nya bostäder per år för att möta den höga efterfrågan på bostadsmarknaden och därmed skapa en balans för trycket på bostäder i Västerås. Även om staden de senaste åren inte helt har nått upp till de uttalade målet har man varit nära, och man är på god väg att nå det för 2017. Så sent som bara några veckor sedan klubbade man igenom godkännandet för byggandet av 520 nya bostäder.

Vad du som söker bostad i Västerås bör tänka på
Till dig som letar bostad i Västerås finns det ett par enkla tips som kan vara bra att känna till. Det allra viktigaste är att hålla sig ständigt uppdaterad på bostadsmarknaden. Då bostäderna säljs snabbt — till och med innan visning i många fall — är det en stor fördel att hålla koll här för att hela tiden ha en översikt över vilka objekt som finns tillgängliga att söka!