EyeOpener.

Heb je dat ook wel eens? Het besef dat alles op z’n plek valt? En dan heb ik het niet over ‘Waar is mijn sleutel?’ — ‘Oh, hier is ‘t’ things. Nee, bigger things. Life/adult kind of things. Dingen waar over je nadenkt nadat bepaalde dingen zijn gebeurd, alsof het moest gebeuren. Met een reden. Eyeopeners.

Een familie weekend met familie die ik 2/3x per jaar zie. Iets om naar uit te kijken. Mijn één na laatste weekend dat ik kan spenderen met mijn familie voordat ik aan de bak ga bij KLC als stewardess, een droom die uitkomt. Ik tel de dagen af, maar leef ook elke dag alsof het mijn laatste is. I know, ik ga niet dood. *insert rolling eye emoji* Toch zie ik het als een afsluiting van het leven die ik tot nu toe heb geleefd.

Well you guessed it, WOO I had an eyeopener. Deze kreeg ik vorige week toen TJ het volgende zei: ‘Chey, even een serieuze vraag.. Ben je altijd al zo leuk geweest? of pas sinds je met mij bent?’ Mijn antwoord: ‘Altijd, duh.’ – Een antwoord die elke vrouw wel zou geven. Snel hierna realiseerde ik me dat ik niet ‘zo leuk’ doe maar juist mijzelf ben en mij super comfortabel voel bij hem. Me, caught up in my feelings werd een beetje emotioneel door het feit dat ik niet alleen super blessed ben met hem aan mijn zijde, maar ook omdat ik niet altijd kon zijn hoe ik dat nu ben met TJ.

Dit weekend heb ik kunnen inzien dat TJ mij oplift naar Niveau ME en trust me, dat is voor mij een niveau die op zekere lange termijn moeilijk te bereiken was. In het weekend zag ik niet alleen mijn vriend snel los komen en socializen met mijn familie. Ik zag ook dat sportieve, fanatieke, energieke maar vooral dat gelukkige in hem. Geen ‘kat uit de boom kijken’ gedoe, geen verlegen gedoe. Gewoon de straight forward guy die ik ken. Je mag hem of je mag hem niet. Sidenote: ik heb hem meerdere keren gevraagd om rustig aan te doen en hem geprobeerd te remmen wanneer hij te fanatiek werd. Ik kon het niet hebben dat hij elke keer zijn winst in mijn gezicht moest komen wrijven.


Bedenk eens waar jij je het meest aan irriteert aan een persoon. (Jouw allergie) En? Kan je op iets komen? Bedenk nu wat het tegenovergestelde is van jouw ‘allergie'. Et voila. Een kernkwaliteit die best goed bij jou past.
For example: Ik vind bepaalde mensen over het algemeen al snel egoïstisch. (allergie = egoïsme) Tegenovergestelde van egoïsme: onzelfzuchtig, medemenselijk (kernkwaliteit) aka heel erg ME.
Als je door draait in je kernkwaliteit (te lief zijn, jezelf wegcijferen etc.) heb je juist een stukje allergie nodig om het weer in balans te krijgen. Je kunt hieruit halen dat jij zelf een stukje allergie van die persoon nodig hebt. Een klein stukje maar. Maar of jij dat zo makkelijk kunt inzien is een ander verhaal..

Na een paar irritaties die ik dit weekend had zag ik door zijn positieve energie uiteindelijk het goede ervan in. Ik zag een stukje van mezelf: ik was namelijk vroeger super fanatiek. Ik hield van sporten en wilde óók alles winnen. Deed aan leuke activiteiten mee en was altijd wel het zonnetje in huis. Het duurde niet zo lang voordat zijn energie z’n werk deed en mij meenam in zijn stroming. Zo heb ik uiteindelijk de knop kunnen omdraaien en juist van die ‘allergie’ momenten kunnen genieten. Ik heb zelfs na 7 jaar weer meegedaan aan een intensieve voetbal wedstrijd. (En gewonnen ook! Soort van.) Dit lijkt voor jou misschien een minuscuul voorbeeld, voor mij echter een pretty big shot. (hahaa) – Voetbal was vroeger mijn enige hobby waar ik 100% voor ging. Dat ik weer eventjes mee kon maken hoe het voelde om controle te hebben over de bal èn om super moe te zijn en zo mijn doorzettingsvermogen verder kon verleggen maakte bij mij al veel los.


Ik denk dat er geen beter gevoel op aarde kan zijn dan gelukkig zijn. Ik sta weer met beide voeten op de grond. Niet alleen was ik er zeker van dat ik in mijn vorige relatie mezelf kwijt was geraakt, ik was er ook van overtuigd dat ik haar niet meer wilde zijn. Change. Hier op had ik het gemunt. Niets meer het zelfde als toen, maar juist alles beter dan toen. Nu heb ik kunnen inzien dat ik zeker niet ben veranderd maar juist een beter versie van mij zelf ben geworden. En als kers op de taart heb ik een super lieve vriend die van mij houdt zoals ik ben en mij het leven laat zien in een ander daglicht. Een beter daglicht.