Cum să devii taximetrist în Cluj-Napoca

Disclaimer N-am nicio treaba nici cu UBER nici cu taximetriștii. Articolul este scris de un oarecare plătitor de taxe la bugetul local Cluj-Napoca.

Poate că este ciudat să mă privească subiectul ăsta dar sunt convins că la fel ca și mine probabil că și mulți alții habar n-au cum funcționează autorizarea acestei “afaceri”.

A început să mă intereseze subiectul atunci când UBER a intrat in Cluj-Napoca. Mi s-a părut cam agresivă reacția taximetriștilor și m-am străduit să ințeleg de ce. Tu taximetrist să blochezi mașini in trafic in stil mafiot și să ceri explicații mi se pare puțin deplasat daca nu cumva ilegal, dar este o părere personala, ar trebui ca altcineva să decidă asta și sper că o va face.

O să revin puțin mai târziu la problema UBER vs Taximetristi.

Printr-un sondaj în grupul meu de apropiați mi s-a confirmat că oamenii habar n-au cum pot deveni taximetrist cu acte in regulă. Și cred că în egală măsură un procent covărșitor al populației la fel de mult habar n-are.

Mulți dintre cei pe care i-am întrebat mi-au spus că ai de rezolvat o problema birocratică româneasca si devii taximetrist. Intr-adevar, este o listă de acte pe care trebuie să o rezolvi (nu o să insist pe asta, este genul de problema rezolvabilă doar ca îți va mânca foarte mult timp).

Pe ce vreau să insist sunt asa numitele autorizații de taxi eliberate de către Primăria Cluj-Napoca. Tu ca să poți efectua această meserie trebuie să deții o astfel de autorizație emisă de primărie pentru doar 150lei.

Problema este că daca vreau azi să mă apuc de taximetrie și mă duc la Primăria Cluj-Napoca cu toate actele necesare și 150lei nu o să pot obține autorizația pentru că nu mai sunt autorizații disponibile.

Practic ce s-a întâmplat este că Primăria/Consiliul Local sau ce autoritate ia aceste decizii a limitat numărul autorizațiilor din Cluj-Napoca. Deci oricine vrea de mâine să se apuce de taximetrie are doar o variantă probabil la fel de legală ca și UBER: Trebuie să-și achiziționeze o licență de taxi de pe o piață gri, mai exact de pe un site gen OLX.

Această limitare a numărului de autorizații a creat o piață care pe mine m-a fascinat.

A ajuns o autorizatie de taxi in valoare de 150lei să fie tranzacționată la schimb cu o garsonieră in Cluj-Napoca

http://olx.ro/oferta/autorizatie-taxi-schimb-cu-garsoniera-ID6rHwC.html#25e13155c2

Unii vor zice că este un caz izolat, dar mai sunt și alte anunțuri în care prețul nu este specificat dar am intrat in vorba cu oamenii să vad care este prețul.

€15 000 — €20 000 pentru o licență de taximetrie în Cluj-Napoca (?!?!?!)

Practic noi, restul cetățenilor, contribuim la bugetul local care reglementează o piață gri unde se tranzacționează niște sume absolut uriașe. Noi cetățenii prin autoritățile care ne reprezintă emitem niște licențe de 150lei care pentru unii parcă sunt investiții pe bursă.

Oamenii care dețin acest licențe au un return of investment de cel puțin 45000%, business la care noi cu toții contribuim.

Mie unu mi se pare că avem o lege care întreține practic o mafie. Oamenii care dețin licențe de taxi sunt niște regi încoronați pentru că cine a avut ghinionul să se nască după ei nu mai pot obține o licență de taxi. Mai mult, comparația cu un sistem monarhic merge mai departe pentru că aceste licențe practic pot fi moștenite. Cred ca este mai simplu în Cluj-Napoca să devii medic chirurg decât să devii taximetrist.

De ce cred eu că s-au răsculat taximetriștii din Cluj-Napoca împotriva UBER

Problema nu este că UBER face transport in Cluj-Napoca, UBER are un impact foarte mic la încasările lor. Nimeni nu poate concura cu un TAXI pentru că un taxi are dispecerat, are stand de taxi, are inscriptii de TAXI. Defapt frustrarea lor vine de la diluarea valorii licențelor de TAXI.

Practic până la intrarea UBER pe piață toata lumea trebuia să își caute o mult râvnită licență de taxi pe care să o achiziționeze la o sumă exorbitantă. O dată cu intrarea UBER pe piață toți cei care iși doresc să devină taximetriști pot defapt să devina UBER-iști și asta va scădea foarte mult cererea de licențe de taxi pe piața gri.

Dacă cererea de licențe de taxi scade, atunci și valoarea pe piață a acestor licențe va scădea. Aici este marea durere a taximetriștilor. Ei defapt incearcă să iși protejeze o “investiție”. Vă imaginați că dacă taximetriștii se mută pe UBER atunci va fi o prăbușire pe OLX la prețul licențelor și brusc de la o valoare de €20000 va ajunge la 150LEI o licență.

De aici zic eu că a pornit acest protest al taximetriștilor din Cluj-Napoca. Poate că protest este puțin spus pentru că tu civil să imbolizezi o altă mașină pe stradă mi se pare cam la limita legii.

Nu mă pricep foarte bine la partea legislativă insă cred că trebuie să facem o schimbare. Momentan ce este reglementat de lege este imoral. Nu poți să ingrădești dreptul unor oameni născuți după ce s-au eliberat autorizațiile respective să nu mai poată practica o meserie.

Ba mai mult aș insista pe liberalizarea acestei piețe. De ce să nu fie pe străzile din Cluj-Napoca 20000, 50000, 100000 de mașini de taxi? Care este problema? Piața se va calibra automat. De la faptul ca nu ai loc in stand și trebuie sa consumi benzina pentru că nu ai unde opri taxiul până la oferta prea mare in raport cu numărul de clienți.

Am auzit o alta teorie precum că șoferii de taxi sunt mai bine pregătiți ca noi ceilalți în ale șofatului. Hai sa fim serioși, am și eu multe sute de mii de kilometri de condus o mașină de aceleași categoria cu taxiurile. Oricare dintre noi poate face meseria asta, nu este chirurgie pe creier, este una dintre cele mai banale meserii dar totodată mai reglementată ca oricare alta. De ce dacă eu vreau sa fac taximetrie trebuie să cheltui €20000 pe o hârtie?

Câteva concluzii

Faptul că o companie ca UBER intră într-o piață precum Cluj-Napoca scoate la iveală niște probleme ale sistemului despre care cetățeanul de rând habar nu avea. Situație în care mă aflu și eu.

Eram ferm convins că dacă vreau să ma apuc de taximetrie trebuie doar sa trec printr-un proces birocratic și se rezolvă. Fals. Trebuie sa incurajezi defapt o piață gri din care unii se îmbogățesc. Aceeași oameni care sar in sus când aud că a venit UBER la ei in oraș.

Problema mai mare mi se pare că noi plătitorii de taxe încurajăm ca acest activități să se întâmple, noi le dăm fondurile necesare ca ei (taximetriștii) să iși practice meseria. De la standuri de taxi renovate pe banii noștri la oameni angajați la primărie și plătiți tot de noi care să supravegheze taximetriștii. Pai dacă eu cetățean investesc taxe să fie standul de taxi mai bun, normal ca pe piața gri valoarea unei licențe de taxi va crește pentru că, uite, acum avem si standuri mai bune. Dar eu contribuabilul ce am câștigat? Că eu nu beneficiez cu nimic de pe urma creșterii artificiale a valorii unei autorizații de taxi.

Cred că singura soluție este liberalizarea acestui domeniu iar procesul legislativ prin care se va întâmpla acest lucru să se desfășoare fără implicarea g̶r̶u̶p̶u̶r̶i̶l̶o̶r̶ d̶e̶ i̶n̶t̶e̶r̶e̶s̶e̶ sindicatului taximetriștilor pentru că o negociere cu ei va duce numai și numai la protejarea licențelor deținute de ei și la creșterea valorii acestora.