Waarom Concept7 zijn hart verloor aan de Betekeniseconomie (+ 3 toffe purpose events in november)

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen. Onze blogs over ondernemers die het anders doen. Mensen zoals jij en ik die een verschil willen maken, daar krijgen wij energie van. Maar waarom schrijven wij hier eigenlijk over? Goede vraag! Die wij in ons enthousiasme soms vergeten te beantwoorden.

Komt ie!


Betekeniseconomie en purpose are here to stay. Daar geloven wij heilig in. En dat zien we ook aan de mooie en creatieve initiatieven om ons heen. Start ups zoals Seepje, De Streekboer en Magioni bewijzen dat. Maar ook grote jongens zoals Unilever, ID&T en Tesla realiseren zich dat je niet alleen kan nemen. Het is tijd om terug te geven. Zij pakken hun verantwoordelijkheid en innoveren er op los. Steeds meer consumenten zijn het gegraai en de vervuiling namelijk zat, zij kiezen voor een verantwoord alternatief. En zijn bereid om daar voor te betalen. purpose + profit = betekeniseconomie.

Ok, even terug naar Concept7. Als zelfbenoemde koningen van design thinking, kunnen wij zo’n belangrijke ontwikkeling natuurlijk niet negeren. Sterker nog, wij voelen ons er zo mee verbonden dat wij besloten om lekker te pionieren in de wereld van Betekeniseconomie. Onze boekjesschrijver Stef schreef er een boek over en spreekt op vele purpose events. Door vooraan in de fanfare te lopen weten we wat er speelt en juist op deze manier zijn wij in staat om bedrijven te helpen om duurzaam te innoveren.

Word jij ook steeds enthousiaster? En wil je er meer over horen? In november kun je hem en andere purpose pioniers live zien.

;) (www.CGPGrey.com)

Wij zetten een paar inspirerende events voor je op een rijtje:

Social Impact Day, 9 nov.

Onze buren Buro Bries hebben Ben Cohen (je weet wel, van dat heerlijke Ben&Jerry’s ijs) weten te strikken! Speciaal voor Social Impact Day komt hij naar Groningen en daar zal hij geen spijt van krijgen :)

Want wij zijn het met Social Impact Day organisator Jan Willem eens; ‘Op het gebied van purpose en maatschappelijke impact gebeurt er veel in Groningen. Wij nuchtere Groningers zijn doeners en vergeten soms trots te zijn op onze mooie initiatieven.’

Daar komt nu dus verandering in. Het programma is super gevarieerd, met tal van inspirerende sprekers, workshops en talkshows. Eigenlijk een must go voor alle Noordelijke Ondernemers!

Purpose Day, 17 nov.

De Droomfabriek weet van aanpakken en dat bewijzen ze ook nu weer. Met een enorme drive en enthousiasme organiseren ze Purpose Day.

Organisator Maaike weet het mooi te zeggen: ‘Bedrijven die purpose-gericht zijn, zijn woest aantrekkelijk. In onze uitdagende en soms dol dwaze wereld van vandaag, geven zij een antwoord op wat er nodig is. Zij veranderen niet alleen hun markt of industrie, ze voegen waarde toe. En dat raakt nou precies de kern.’

Van de line up viel onze mond even open! Met game changers zoals Tesla, Patagonia en Buurtzorg stelen zij de show. 8 toonaangevende sprekers vertellen over hun uitdagingen, successen en belangrijke lessen.

Trouwens. Hadden wij al verteld dat ook onze Stefan over zijn persoonlijke journey vertelt? Heb je nog geen kaarten besteld? Met de code ‘Concept7’ krijg je 22% korting!

CMD Next, 24 nov.

Het jaarlijkse CMD Next Event in Leeuwarden staat bekend om zijn actuele onderwerpen. Het is dan ook niet zo gek dat het dit jaar in het teken staat van Purpose Economy. Want NHL docent & organisator Eric Voigt ziet dat hun studenten steeds vaker kiezen voor het maatschappelijke belang. Deze nieuwe generatie heeft hele andere denkbeelden over economische ontwikkelingen & zelfontplooiing en maakt hier bewuste keuzes in. Een super interessante ontwikkeling!

Met pakkende vragen zoals ‘waarmee creëer je waarde?’ en ‘is geluk maakbaar?’ heeft CMD Next een sterk programma met workshops, storyrooms en geven ze voldoende ruimte om ook je eigen idee tegen het purpose licht te houden!


Organiseer jij ook een tof purpose event en weten wij daar nog niks van? Let us know! Ken jij een innovatief bedrijf waar wij een blog over kunnen (moeten!!) schrijven? Of staat betekenisvol ondernemen op de bedrijfsagenda en heb je hulp nodig bij het zetten van de 1e stappen? Neem gerust contact op met hallo@concept7.nl!

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Concept7’s story.