Zwaluwhoeve: ‘Onze fout, jouw geluk’


Als ik de nieuwsbrief van de Zwaluwhoeve open, kan ik mijn ogen bijna niet geloven. Wie nu boekt, betaalt tot 26 juli maar €1,75 per persoon voor een ontspannen dagje uit. Een foutje, zo blijkt later. Één die door Nederlands bekendste wellnessresort ontzettend slim wordt opgelost.

Met de vanaf prijzen van Sunweb nog in mijn achterhoofd, klik ik argwanend op het ‘reserveer direct’ knopje. Het zal wel, denk ik. Een dag eerder, tijdens het boeken van mijn vakantie, ontdekte ik dat elke aantrekkelijke prijs gepaard gaat met flink wat bijkomende kosten. Lees: 8 dagen Spanje vanaf 299 euro kost je daadwerkelijk 699 euro.

En dus neem ik de spectaculaire zomerkorting, zoals de Zwaluwhoeve de actie aankondigt, met een flinke korrel zout. Toch kan ik het niet laten om me vanuit de nieuwsbrief te laten verleiden tot een reservering. Want voor zo’n heerlijk dagje ontspanning, een beetje bubbelen in de hottub en stomen in de sauna, ben ik wel te porren.

Op de reserveringspagina aangekomen, staat het er nog steeds. Zomerentree. Prijs per persoon: €1,75. En als ik een gewenste datum kies, een verwachte aankomt- en vertrektijd invul? Verandert er dan nog iets? Nog steeds op mijn hoede vul ik mijn voorkeur in en druk ik uiteindelijk op de knop ‘Reserveer’.

Ongelooflijk. Het is waar. Wat ik ook probeer, de prijs blijft €1,75. Omdat ik me weer wil focussen op mijn werk, druk ik het scherm weg. Ik maak mijn reservering straks wel definitief.

Dan ontvang ik opnieuw een mail. De inhoud verrast me.

,,Je hebt een foutieve mail van ons ontvangen, waarmee je onze zomerentree niet voor €17,50 maar voor €1,75 kunt reserveren. We beseffen dat deze fout onomkeerbaar is en laten daarom het tarief gedurende de actieperiode op €1,75 staan. Ben je nog niet bij de vernieuwde Zwaluwhoeve geweest? Dan is dit je kans om het te ontdekken!’’

Die €1,75 was overduidelijk niet de bedoeling, maar hoe de Zwaluwhoeve dit aanpakt? Daar kunnen andere bedrijven nog iets van leren. Ik bedenk me geen moment. Reserveren voor het te laat is. Binnenkort hang ik tegen een bodemprijs in het Turks stoombad.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.