SILENT PONOVO DIO TEAM EMPIRE-a

Team Empire je juče na svom twitter nalogu objavio da je Airat “Silent” Gaziev novi(stari) član ekipe. Silent je igrač koji se smatra jednako ikonom ove ekipe kao sto se Clinton “Fear” Loomis ili Danil “Dendi” Ishutin smatraju ikonama ekipa Evil Geniuses i Natus Vincere.

Airat je svojevremeno držao rekord za najviše odigranih partija i najviše pobjeda na profesionalnoj Dota 2 sceni. Menadžment ekipe je zadovoljan ovim angažmanom i, kako ističu, na Silent-u je da svojim iskustvom pomogne ekipi da se vrati u vrh kako CIS, tako i svjetske scene. U saopštenju Aleksandra “StrangeR” Solomonova, e-sports direktora ekipe, između ostalog piše:

“Za našu ekipu, Silent nije SAMO igrač, on je veoma važan dio naše istorije!.. Mnogi kažu da je ovo bio rizičan transfer, jer Silent nije igrao carry rolu u svom prethodnom timu (bio support stand-in za ekipe Vega Squadron, Virtus. Pro i, povremeno, upravo Team Empire). Mišljenja smo da ovo nije prevelik rizik. Nažalost, ne može svako tačno ocijeniti rizik u koji se upušta. Zaključili smo da je iskustvo unutar igre važan faktor, i počevši sa tom premisom Silent će nam definitivno pomoći u dostizanju potrebne forme. Naše jeseni su uvijek bile problematične, ali se nadamo da ćemo se ovog puta vratiti na noge brže nego obično. Takođe bih iskoristio priliku da se zahvalim Vladimiru “Chappie” Kuzmenku. Vladimir je izuzetno talentovan igrač, kojem u ime ekipe želim mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere.”

Trenutan roster Team Empire:

  1. Airat Silent Gaziev
  2. Rostislav fn Lozovoi
  3. Andrey Ghostik Kadyk
  4. Yaroslav Miposhka Naidenov
  5. Ivan Vanskor Skorohod

Ovo je druga veća promjena unutar ekipa nakon roster lock-a. Podsjećanja radi, Abed Azel Yusop je 27. oktobra napustio redove ekipe Digital Chaos-a, ostavljajući mjesto mid igrača upražnjenim.