Team OG

(team rank: 7, team earnings: 5,326,729$)

Jedan od šest direktno pozvanih timova na ovogodišnji The International je Team OG.

Ništa čudno obzirom na rezultate koji su prethodili njihovom pozivu. Ekipa OG osvojila je dva Majora (Boston, decembar 2016 (3:1 vs Ad Finem), Kijev, april 2017 (3:2 vs Virtus Pro)), tri druga mjesta (The Summit, novembar 2016 (0:3 vs Virtus Pro), Dota Pit League Season 5, januar 2017 (2:3 vs EG), Dota2 Asia Championship april 2017 (0:3 vs IG)), dok su na poslednjem većem turniru zauzeli četvrtu poziciju (Mars Dota2 League 2017, jul 2017 (0:2 vs Newbee)). Ali nije sve bilo tako bajno nakon The International-a 6. Krenimo redom.

Ekipu su sačinjavali: N0tail, Miracle-, MoonMeander, Cr1t- i Fly. Ekipu koja je na prošlogodišnjem TI-u dominirala kroz grupnu fazu šampionata, pobijedivši u pet mečeva, dok su tri završena neriješeno. Na taj su način sebi omogućili da sa vrha grupe A gledaju na ostatak šampionata, te opravdali očekivanja fanova koji su ih smatrali jednim od favorita za osvajanje naslova najbolje ekipe prošlogodišnjeg TI-a.

U četvrtfinalu pobjedničke strane kostura su igrali protiv četvrtoplasirane ekipe iz grupe B — ekipom MVP Phoenix. Koreanci su uspjeli da ostanu neporaženi u 6 mečeva, svaki od njih završivši rezultatom 1–1, dok su jedini poraz upisali u meču protiv lidera grupe B, ekipe EHOME. Ali, Koreanci su pokazali da sa njima nema šale i nakon 3 izuzetno napeta meča, na krilima QO-ove Phantom Assassin, uspjeli su da izbace favorizovani OG u niži dio kostura i sebi obezbijede siguran plasman od 5–9. mjesta.

U nižem dijelu kostura ih je sačekala Filipinska ekipa TNC Pro Gaming, predvođena veteranom igre — Demonom. Talentovani Filipinci su prikazali dvije fantastične partije, pa čak ni dva prepoznatljiva OG pick-a nijesu urodila plodom. U prvom meču Drow Ranger + Medusa nijesu uspjeli da se odbrane od napada Phantom Lancer-a, dok se u drugom Huskar + Dazzle pokazalo kao jači kombo od OG-ovog Tiny + Wisp. U uzbudljivoj završnici ni OG.Miracle sa svojim Ember Spiritom i Divine Rapier-om nije uspio da spasi svoj tim eliminacije. Iznenađenje onda kada su svi očekivali laganu šetnju do finala nakon prikazanih partija tokom prva tri dana i grupne faze takmičenja.

Nakon ovakvog fijaska, kako to već obično biva nakon eliminacije u ranoj fazi International-a, pojedini igrači su napustili ekipu (MoonMeander je odlučio da pauzira sa igranjem, dok su Crit- i Miracle- postali slobodni igrači), i počelo je traženje njihovih zamjena.

Obzirom da je Miracle- smatram jednim od najboljih igrača (u tom momentu možda i najboljim, uzevši u obzir da je bio prvi igrač koji je dostigao magičnu brojku od 9000 solo MMR-a), postavljalo se pitanje da li će iko moći da popuni njegovo mjesto. MoonMeander je smatran jednim od top 3 offlane igrača (position 3), dok je Crit- smatran jednim od boljih position 4 igrača.

Činilo se kao jako težak zadatak naći igrače koji će zadovoljite nerazdvojne N0tail-a i Fly-a.

Position 1 — N0tail (Johan Sundstin). Jedna od legendi Heroes of Newerth-a (HoN) koji je dosta brzo postao i legenda Dote 2. U ekipi Fnatic-a je imao ulogu supporta i bio je poznat po svojim fenomenalnim mikro skills herojima (Meepo, Visage, smatran jednim od najboljih Io igrača). Nakon što je počeo da igra za OG rotirao je poziciju i postao position 1 igrač. Pokazao je da se u toj ulozi snalazi čak i bolje, ukoliko je to bilo moguće. Njegovi Meepo, Tiny i Terrorblade su heroji od kojih drhte svi timovi.

Position 2 — Ana (Anatan Fam). Evropskoj publici manje poznat igrač. Razlog je prost: pub star, koji je u tom momentu bio u top 3 igrača po MMR-u u Kini. Prvu zapaženu ulogu je imao u ekipi Invictus Gaming (IG) na turniru National Electronic Arena, gdje je nastupao kao zamjena za legendarnog Ferrari_430.

Rođen u Australiji (Melburn), odlučio je da okuša svoju sreću u DOTA-i i preselio se u Šangaj. Nije mu dugo trebalo da pokaže svoj potencijal, koji mu je na kraju donio ulogu plejmejkera u ekipi OG. Nakon par klimavih partija na početku svog angažmana, 18-ogodišnji klinac nas je kupio fenomenalnim partijama sa svojim Invokerom i Ember Spiritom, koji su, nedugo zatim, postali njegovi trademark heroji.

Position 3 — S4 (Gustav Magnuson). Za S4-a nijesu čuli samo ljudi koji nijesu čuli za igricu zvanu Dota 2. Igrač koji ima ekipnih koliko i pojedinačnih titula pored svog imena, uključujući i onu najveću — TI winner 2013, sa ekipom Alliance. Odlučio je da prepusti ulogu mid igrača mlađima i dokazao da sa svojim znanjem i iskustvom može biti podjednako dobar offlaner (position 3). U ekipu OG-a je došao upravo iz Alliance, ekipe koja se takođe nije proslavila na TI 6 (ispali u istoj fazi kao i OG). Iza sebe ima i jednogodišnji angažman u ekipi Secret, sa kojom je nastupao na The International 5. Njegovi Magnus i Puck će ostati legendarni, dok sada dominira offlane-om sa Batrider-om i Dark Seer-om.

Position 4 — JerAx (Džesi Vainika). Rekli JerAx ili Earth Spirit svi znamo o čemu i kome se radi. Simpatični Finac je jednostavno zaslužio da ako Valve ikad primijeni pravilo iz Dote 1, kada se herojima daju imena igrača koji su ‘obrnuli igricu’ sa njima, da Earth Spiritu dodijele njegovo ime. Momak koji je počeo karijeru u ekipi Rat in the dark, a potom promijenio njih par: QPAD Red Pandas (igrao sa Sing Singom), 4 Anchors + Sea Captain (Finska ekipa sa Trixijem, MATUMBAMANom, Vaalixom i Buugijem), Team Tinker, MVP HOT6ix (sa kojim je igrao i TI 5), 5Jungz (koje je kasnije uzeo Team Liquid pod svoj krov) i na kraju OG, kojem se pridružio nakon nezadovoljavajućeg rezultata Team Liquid-a na TI 6.

Position 5 — Fly (Tal Aizik). Gdje N0tail tu i Fly. Nerazdvojni jos od doba Fnatic-a i HoN-a, Fly je tu da čisti za N0tail-om, koji se pak trudi da mu ostavlja što manje posla. Jedan od najpožrtvovanijih position 5 igrača je njegova glavna karakteristika, pa kada ga vidite zakovanog za dno Net Worth (NW) grafikona ne bi trebali da se čudite previše. Njegovi Warlock i Io su go-to picks a čitanje protivnika i drafta ga čini jednim od najboljih kapitena na sceni. *

Sve u svemu, N0tail i Fly su, čini se, napravili pravi pobjednički mentalitet oko sebe o čemu svjedoče i njihovi rezultati nakon The International-a 6.

Na osnovu ovogodišnjih rezultata, kao i onih nakon The International-a 6, može se zaključiti da su igrači OG-a još gladniji titule najbolje ekipe svijeta, te da će ove godine dati i više od svog maksimuma u pokušaju da se domognu pehara namijenjenog pobjednicima.

Kompozicija tima se čini kompletnijom nego prethodne godine.

Igrači imaju odličnu međusobnu hemiju.

Fokus je na core igračima N0tail-u i Ani, koji jedan drugog upotpunjuju što se stila igre tiče.

Prednosti: sjajna timska igra.

Mane: previše prepoznatljiv stil igre.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.