KAKO OPTIMIZIRATI SPLETNO STRAN ZA NAJVIŠJA MESTA V SPLETNIH ISKALNIKIH?

Ali ste vedeli, da vas kar 60% vaših potencialnih strank prav vsaki sleherni dan išče v Google?

V kolikor izvajate katerokoli obliko marketinga, a se še vedno ne nahajate na prvi strani v Google, počnete napako, ki vas stane poceni in najboljših strank.

Kaj sploh je SEO optimizacija spletnih strani?

SEO optimizacija spletnih strani je proces, ki ga opredeljujejo stroga pravila, kako vašo spletno stran optimizirati in pripeljati na najvišja mesta v spletnih iskalnikih.

Kaj vse vpliva na uvrstitev vaše spletne strani v iskalnikih si lahko preberete v prispevku: SEO in Google trendi 2017.

Da bi bili z vašo spletno stranjo karseda uspešni, sledite naslednjim 11 korakov do najvišjih mest v spletnih iskalnikih:

Kako torej optimizirati spletno stran?

1. Analiza dinamike poslovanja podjetja

Najprej je potrebno raziskati dinamiko vašega podjetja in ponudbe ter profilirati vaše stranke. To storite tako, da se postavite v vlogo vaše stranke, nato pa ji ponudite prav to, kar išče.

2. Tehnični pregled spletne strani in oblikovanja

Ta del lahko opravite s specializiranimi orodji ali pa stopite v stik z našimi izkušenimi strokovnjaki, ki vam bodo prečistili kodo in izvedli vso potrebno tehnično optimizacijo spletne strani.

3. Analiza konkurence

Analizirati je potrebno vašo konkurenco, ki trenutno zaseda visoka mesta v iskalnikih za izbrane ključne besede.

4. Raziskava ključnih besed

Določiti je potrebno, katere ključne besede se nanašajo na vaše izdelke ali storitve, saj vas po njih vaše stranke iščejo v iskalnikih.

5. Postavitev SEO strategije

Izbrati je potrebno omejen izbor najbolj ustreznih ključnih besed, prav tako pa pripraviti jasno zastavljen načrt za on-site in off-site optimizacijo vaše spletne strani.

6. On-site optimizacija

Ta del optimizacije se nanaša na lastnosti vaše spletne strani, npr. kako hitro se nalaga, njene meta podatke, pravilno optimizirane slike, filmčki, pravilna URL struktura… vse elemente lahko najdete v prispevku: Kako optimizirati spletno stran v 2017?

7. Tehnična optimizacija

S tem korakom se zagotovi, da so preusmeritve pravilno zastavljene, da imate nameščen SSL certifikat ter ostale mikro in makro strukture, hitro stran, itd. .

8. Off-site optimizacija

Ta korak je najbolj obsežen, poznamo več kot 40 strategij in različnih vrst povezav, ki jih je potrebno graditi na mesečni ravni tako, da Google tega ne zazna, kot optimizacijo spletne strani.

9. Optimizacija vsebinske strategije

Da bi vaša kampanja potekala čim bolj uspešno, si moramo pripraviti vsebine, ki jih bomo potrebovali za izvajanje vsebinskega marketinga.

10. Socialni signali

Socialni signali so pomemben element SEO optimizacije, ko želite ciljati karseda visoko. Hkrati pa s prisotnostjo na socialnih omrežjih lahko dosežete dodaten doseg vaše blagovne znamke.

11. Meritve in testiranje

S pomočjo meritev in testiranja lahko ugotovimo, kaj deluje in kaj ne ter kje so potrebne izboljšave. Prav tako lahko ugotovimo, na katerih mestih so vaša sredstva najbolj donosno naložena in kje je potrebna dodatna optimizacija.

Optimizacija spletnih strani ter oblikovanje in izdelava učinkovitih spletnih strani, gredo iz roke v roko. V kolikor stran ni tehnično in oblikovno ustrezna, jo je nemogoče dobro optimizirati.

Z vsem omenjenim v prispevku, smo se zgolj dotaknili površja. Preberi vse podrobnosti v članku na napšem blogu: Kako optizimizirati spletno stran za najvišja mesta v iskalnikih kot je Google?

Preberi tudi:

KAKO DELUJE GOOGLE? SODOBNA OPTIMIZACIJA STRANI, SPLETNI ISKALNIKI, GOOGLE IN SEO TREBDI 2017

SPLETNA STRAN JE OSREDNJI ELEMENT SPLETNE PRISOTNOSTI

ANALIZA KONKURENCE NA SPLETU: 5 KORAKOV DO KONKURENČNIH PREDNOSTI

BREZPLAČNA ORODJA ZA UČINKOVITO IZVAJANJE DIGITALNEGA MARKETINGA

OSNOVNI ELEMENTI DIGITALNEGA MARKETINGA

#DIGIMEDIAstory2016 -> KAJ SMO POČELI V 2016!

ANALIZA SPLETNIH STRANI IN NAJPOGOSTEJŠI RAZLOGI ZA PRENOVO