5 Redenen om voor display ads te kiezen

Bij Google AdWords denken veel mensen al snel aan de tekstadvertenties boven de zoekresultaten van Google. AdWords biedt echter veel meer mogelijkheden, zoals het plaatsen van beeldadvertenties in het Google Display Network.

De ‘vertrouwde’ tekstadvertenties boven de zoekresultaten van Google

Wat is een display campagne?

Een display campagne is een advertentiecampagne waarbij beeldadvertenties worden vertoond binnen het Google Display Netwerk. Dit is een verzameling van meer dan twee miljoen websites, video’s en apps, zoals YouTube, Gmail en Marktplaats. Het netwerk bereikt het display netwerk meer dan 90% van alle internetgebruikers wereldwijd (bron).

Uitleg wat het Google Display Network inhoudt

Wat zijn de voordelen van een display campagne?

Het grote bereik van het display netwerk is slechts één van de voordelen van een display campagne. Zo zijn er bijvoorbeeld ook uitgebreide targeting opties beschikbaar en kun je er voor zorgen dat je advertentie op specifieke websites wordt weergegeven. Ook kun je je advertenties visueel veel aantrekkelijker maken dan dat dat bij tekstadvertenties kan.

Voorbeeld van een display advertentie op een website in het display netwerk

Display vs tekstadvertenties

Of je het best kunt kiezen voor een campagne in het zoeknetwerk (tekstadvertenties) of in het display netwerk (beeldadvertenties) is in eerste instantie afhankelijk van het doel van je campagne. Afhankelijk van het campagnetype biedt AdWords je allerlei advertentie- en targeting opties. Zo kunnen je video-advertenties bijvoorbeeld op hele andere plaatsen worden weergegeven dan je tekstadvertenties. Wanneer kies je welk type campagne?

Kies voor een display campagne als je…

Er zijn verschillende situaties waarin je beter voor display advertenties kunt kiezen dan voor tekstadvertenties. Kies voor display als je:

  1. De naamsbekendheid van je organisatie wilt vergroten;
  2. Veel bezoekers naar je website wilt hebben tegen lage kosten;
  3. De nadruk wilt leggen op visuele aspecten van je product/dienst;
  4. Gerichte advertenties wilt inzetten voor specifieke doelgroepen
  5. Je wilt dat je advertentie getoond wordt in mobiele apps

Conclusie

Zoals er genoeg redenen zijn om voor het display netwerk te kiezen, zo zijn er ook situaties waarin je beter tekstadvertenties kunt inzetten. De keuze voor een campagnetype is dus afhankelijk van je online doelstellingen. En het goede nieuws is… Je kunt een campagne in het zoeknetwerk ook prima combineren met een display campagne!

Weet je niet welk campagnetype het meest geschikt is voor jouw bedrijf of wil je je campagne laten opzetten door een professionele online partner? Als gecertificeerd Google Partner voor AdWords helpen we je graag op weg!