Nivea. Serious? Een heel schraal en droog verhaal over mijn favo crème.

Vind het woord: ‘Douche‘, en win een geheel schrale reis naar ik-ben-hard-genakt-land.

Dit is een confession. Judge me niet. Waarom half Engels? Because I gewoon that want. Snap you?

Elke ochtend een lekker dagcrèmepje opsmeren om de dag te starten. Heerlijk momentje. De afgelopen week was niet anders. Toch ging er iets helemaal mis. Ik vind het de schuld van Nivea. Ik voel me genakt.

Nivea. Echt. Door jullie, of door jou, heb ik nu al een week een schraal, haast verbrand gezicht. Ik ben razend. Ik wilde zo graag een zacht huidje.. Dit ongeluk start jaren geleden.

Kijk, ik ben opgegroeid met de Nivea creme, in de blauwe pot. Voor degene die deze classic niet kennen volgt nu een kleine beschrijving. Diegene die dit al weten. Skip dan onderstaand stukje.

Een blauwe pot. Alhoewel pot de suggestie wekt dat het potje hoog is en dat is het niet. Maar een centimeter of drie. Een diepblauw bakje met vrij droge en taaie crème verstopt onder een folietje. Op de deksel staat: ‘Nivea creme’. Meer niet. Klik maar hier als je nog steeds niks snapt.

Ok. Iedereen op één lijn? Perfect. Dan kan ik niet langer uitstellen. Ik heb de afgelopen week douchegel op mijn gezicht gesmeerd zonder het uit te spoelen. Lach niet. Ik dacht dat het de classic was. De crème van Nivea. Nie-ve-nee dus. Om deze fout te verhelderen volgt nu een korte beschrijving van het douchegel-flesje (foto hierboven). Het flesje dat ik aanzag voor de classic crème.

Een blauwe fles. Dezelfde diepblauw als het classic potje. Op de dop staat: ‘Instantly softer skin’. Instantly suggereert dat het smeren op de huid voldoende moet zijn, anders is het niet instant toch? Onder deze titel volgt het logo van Nivea en daaronder met grote letters de woorden: Crème care. In de bodemsectie van de fles zie je duidelijk een plaatje van de classic crème met de volgende tekst: ‘Ingrediënten en Unieke geur van NIVEA crème!’. WTF NIVEA!? WTF!!

Maar Bovenbaasje. Er moet toch ook ergens iets met ‘douche’ staan oid?

Ja, dat staat er ook. Verstopt tussen alle suggesties naar de classic crème staat in het kleinst mogelijk lettertje: “Verzorgende douchecrème”. Die twee woorden miste ik even Nivea! Tussen alle verwijzingen naar mijn favoriete crème miste ik even die twee ESSENTIËLE woorden. Nu heb ik, door jullie misleidende vormgeving, al een week een schrale bek. En dat terwijl erop staat: SOFTER SKIN.

PAS OP: Nivea probeert je te nakken. Dont you koop een fles when jij kan buy a pot.

Bedankt en tot maandag.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.