Mladost, daj mi krila!

Prvo poglavlje naseg zivota pripada upravo mladosti. U tom podglavlju su zapisani sve faze nase zrelosti, ludosti, uspeha i neuspeha, prva ljubavna prica, prva suze i razocaranja. Mladost ne sacinjavaju godine, jaka fizicka znaga, ‘’vrela krv u venama’’, zelja za avanturom; mladost jeste duh naseg postojanja. Bez nje, nas zivot bi tekao nekim drugim putem.

Puno nas kaze ‘’Mladost ludost’’, I smatramo da je mladost samo jedan period naseg zivota koji je privremeni. Sada za sebe mogu reci da mladost je stanje naseg uma I duse. Ona nestaje samo ako mi sami zaboravimo na svoje ideal I zapostvimo svoj avanturisticki duh I radoznalost za otkrivanje tajni sveta. Kada se sve to dogodi, mi zapravo zapostavljamo mladost I svoju filozofiju zivota, a zamenjujemo nekom drugom ideologijom I nekim novim pravilima. A onda posmatramo neke druge generacije kako prolaze kroz sve ono sto sam mi doziveli. Gledajuci njih, mislimo da jesmo napredovali u zivotu I da pored njih se osecamo kao stari mudraci. Covak kada je mlad ne plasi se nicega, ne boji se posledica i radi ono sto mu srce govori. Puno su ljudi, zahvaljujuci toj hrabrosti, promenili zauvek svoje zivote. Dok drugi krive mladost za sve neuspehe. Korejska poslovica kaze: ‘’Kad starac pogriješi, kaže se da je sišao s pameti; kad mlad čovjek pogriješi kaže se da još nije došao pameti.” mladalacke propusti uvek su opravdanim time da jos uvek osoba nije spremna da zrelo razmislja, zato i kazemo za nju da jos nije dosla pameti i da nekako je oprostljivo sta god da je uradio. Ali ja ne mislim tako. Verujem, da to nije samo jedan etapa naseg zivota i da covek kada je mlad je mnogo motivisan, zedan znanja, spremna na sve da dodje do svog cilja. Dok covek koji sebe ne smatra da je odrastao i zreo, mnogo teze se odluci za bilo kakve promene i a svojim zivotom ide sigurnijim ali duzim putem.

Mladost coveku daje krila. S tim krilima je mnogo lakse doleteti do svog cilja, a pritom putovdanje od svog cilja uvek je zanimljiv, uzbudljiv, avanturisticki gde svakom od nas postane anegdota.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.