AMA (Ask Me Anything) With COINZOOM (Zoom) on March 25, 2020, 19:00 PM UTC +7 with our Community.

Ben Crosland (Cofounder and director of business development at CoinZoom) Join us Community

CoinZoom Overview :

(www.coinzoom.com) is the next-generation cryptocurrency exchange, where customers can buy, sell, and spend Bitcoin, Ethereum, Ripple, and over 40 other cryptocurrencies.
Highlights include :
• Premier Fiat Gateway – Card to crypto. Customers have a wide variety of funding options, including Visa and Mastercard, ACH, and wires. The very few global exchanges that allow funding with Visa and Mastercard, charge customers a service fee of 4% - 10%. CoinZoom has the lowest Visa and Mastercard fee in the world of just 2.99%.

• CoinZoom Visa Card - CoinZoom is an approved Program Manager with Visa. The CoinZoom Visa Card allows customers to spend both fiat and crypto with their CoinZoom Visa Card at over 53M merchants globally. The CoinZoom Visa Card can also be used at any global ATM that accepts Visa. CoinZoom’s VIP Rewards program is an integral part of the Visa card. The CoinZoom Visa Card is available in the following VIP levels: Select, Preferred, Gold, Platinum, and Black. https://www.coinzoom.com/cards/

• ZOOM Token – ZOOM is a decentralized digital asset based on Ethereum, with a limited total supply of 600 M, issued by CoinZoom. CoinZoom developed ZOOM based on the token system issued and managed through blockchain and it can be used throughout the CoinZoom ecosystem.

VIP Rewards level membership is attained through the purchase of ZOOM tokens. Benefits from VIP Rewards membership include: Trading fee discounts of up to 50%, AirDrop eligibility, Staking Bonus, Crypto Rewards, Free Wires, and other innovative features. https://www.coinzoom.com/vip/

• ZOOMME – Free, Peer-to-Peer, Cross Border fiat and crypto transfers. Instantly transfer both fiat and crypto for free to any friend in the world. All that is required is for your friend to have downloaded the CoinZoom app.

• Digital Wallet Security – CoinZoom has chosen BitGo Trust to serve as our institutional qualified custodian and digital wallet security provider. BitGo is the world leader in Digital Wallet security. A key factor in their selection was custodial assets held by BitGo Trust Company are insured for up to $100 million USD through Lloyd’s, the world’s specialist insurance and reinsurance market. Their services solve the most difficult security, compliance and custodial problems associated with blockchain-based currencies, enabling the integration of digital currency into the global financial system.

• CoinZoom Staking – CoinZoom Staking initially supports two tokens – Dash (DASH) and Algorand (ALGO). CoinZoom clients can now generate passive income while assets remain in their secure CoinZoom Exchange wallet. The new service allows users to earn passive income in the range of 7-13% yield per year.


• Supporting the most popular coins – CoinZoom is committed to offering investors the most popular coins for trading. Customers will also be able to use these coins as payment methods on the CoinZoom Visa Card.

• Robust Exchange Platform – Seamlessly trade on either the exchanges Desktop, iPhone, or Android trading apps.

• Get Early Access - Top 200 people that refer the most friends will win either a Black, Platinum, Gold or Preferred CoinZoom Visa Card, plus get early access to trading and use of the CoinZoom Visa card scheduled for fall of 2019.

Questions From The Host :

Q1 : What is CoinZoom?

Answer : Hello everyone, my name is Ben Crosland. I am the Cofounder and director of business development at CoinZoom. Todd Crosland is both Founder and Chief Executive Officer of CoinZoom and has operated in Financial Services, Investment Banking, and Venture Capital for over two decades.
Prior to CoinZoom Todd founded and acted as CEO of Interbank FX, LLC (“IBFX”), a Futures Commission Merchant and Retail Foreign Exchange Dealer registered with the U.S. Commodities Futures Trading Commission. IBFX grew into a global entity with offices around the world and over 250,000 customers in more than 140 countries. The company also generated annual trading volumes of over $750 billion making it a leader in the retail Forex trading services industry.
Todd also serves as the Chairman and Founder of Seed Equity Ventures, a registered broker-dealer with the Securities and Exchange Commission, and is a member of FINRA/SIPC. Seed Equity Ventures has over 12,000 registered investors, entrepreneurs, and members, from around the world, and Todd is also the Founder and General Partner of CoinZoom Ventures, a venture capital firm that invests in fintech and blockchain companies such as Mainframe. He has also received a number of awards including The Ernst and Young Entrepreneur of the Year Award and holds the following Securities Licenses: Series 7,24, and 63.
He is supported by a core team which includes the Vice President of Trade Operations Mark Osterloh, who also worked as the VP of Trade Operations at IBFX for over 14 years, while Chief Technology Officer Paxton Powers previously served as Chief Information Officer of IBFX. CoinZoom is next-generation digital currency trading platform aiming to provide both retail and institutional clients with a highly efficient trading experience that combines high level security and a variety of features that enable everyday ease of use. The exchange allows its users to buy, sell, and spend a range of digital assets with popular currencies such as Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), and XRP being supported. Up to 30 digital currencies can be traded on the platform and CoinZoom also facilitates fiat to crypto trading and supports fiat deposits and withdrawals via both bank and credit card transfers.
The team behind the project have extensive experience in operating a global financial services company, and have focused on remaining regulatory compliant and CoinZoom Australia Pty Ltd. has been granted a Digital Currency Exchange License by AUSTRAC the governing regulator in Australia. In addition, CoinZoom Inc. is registered as a U.S. Money Services Business (MSB) in 50 states, and has been licensed as a Money Transmitter in over 45 States. The project is also expanding into Europe and its subsidiary CoinZoom Europe, Limited has been registered in Ireland.
Strong relationships with multiple US banks allow for funds to be held in FDIC insured accounts, and the team also make use of multi-layer security protections including cold storage, and multi-factor authentication and authorization. Retail clients are also well served by features such as, comprehensive charts with over 100 technical indicators, IOS and Android mobile Apps and the CoinZoom Visa Debit Card.

Q2 : as I read from the answer to the first question, where does Coinzoom get the best partners from various countries?

Answer : CoinZoom is expanding globally to crypto enthusiasts and users allowing them to have access to the best crypto trading experience in the world. With the CoinZoom exchange, users can spend their fiat or crypto instantly at over 53 million locations worldwide. CoinZoom also offers a service called ZoomMe. With ZoomMe customers can send fiat and crypto to anyone around the world for free. Think Venmo or WeChat pay but cross border. Most payment remittance systems are limited by country and charge high fees. With CoinZoom we offer this service to everyone around the world and it’s FREE.

When customers sign up with CoinZoom, they create a username for ZoomMe. Once that username is created they can share it with their friends or family around the globe that also have accounts with CoinZoom and they can immediately start sending or receiving cryptocurrency or fiat

Q3 : Then what is the target of Coinzoom team in 2020? What processes have been completed and will be completed?

Answer : While there are a large number of cryptocurrency exchanges currently in operation, only a few are currently able to process fiat deposits and withdrawals. CoinZoom has this capability. In addition, there are just a handful of operators that are legally compliant and able to operate in the USA, and the CoinZoom team have focused on obtaining the necessary licenses to operate legally in both the US and other jurisdictions.
In addition, the platform incorporates a number of handy features such as ZoomMe Money Transfers which enable free peer-2-peer transfers in either crypto or fiat for both domestic and international transfers.
The CoinZoom Visa Debit Card also allows people to easily make use of the digital assets held in their accounts and provides up 5% cash back on all purchases, as well as a trading discount of up to 50%. Physical card and virtual cards will only be available for US customers for now. However, the team have mentioned that both cards will soon be available to global customers. The ability to easily spend cryptos will appeal to retail users and compliments the services also on offer for institutional clients. CoinZoom will also be offering 5x leverage trading as well as crypto lending in the next couple months.

You need to buy and hold ZOOM tokens to have these benefits. This is part of our VIP program. Here is an info graphic to explain.

Q4 : How is the security system in Coinzoom? What system is used?

Answer : The safety of clients funds is the main priority for CoinZoom. Cold storage Wallets are provided by BitGo, the leader in digital asset financial services. BitGo Custody carries $100,000,000.00 in insurance protections through a syndicate of underwriters through the Lloyd’s, the world’s specialist insurance and reinsurance market. And this premium service comes in at no additional cost (details can be found here)
The $100 million policy covers digital assets where the private keys are held 100% by BitGo in the event of:
 • Third-party hacks, copying, or theft of private keys
 • Insider theft or dishonest acts by BitGo employees or executives
 • Loss of keys
CoinZoom has chosen BitGo as its custodian because BitGo provides 100% cold storage technology in bank-grade Class III vaults and the BitGo platform is SOC 2 Type 2 certified. Advanced authentication mechanisms are employed to ensure the authenticity of data, and assets are distributed geographically and organisationally.
It is the account holders’ responsibility to safeguard their accounts by means including but not limited to using a strong password, enabling two-factor authentication and controlling all login credentials to CoinZoom.

Q5 : What are the advantages of Coinzoom compared to other platforms? What makes investors prefer coinzoom compared to others?

Answer : While there are an almost countless number of cryptocurrency exchanges, a more limited number remain regulatory compliant, and have also been given the green light to provide their services in the US. As a result, CoinZoom is competing with established players such as Coinbase, Gemini, and Kraken with Coinbase also offering a range of features which include staking, a custody service, and a Visa Debit Card. CoinZoom differentiates itself from having a wider variety of cryptocurrencies to trade as well. CoinZoom is also the only exchange that offers crypto Visa card to US customers and will be available globally soon. CoinZoom also differentiates and competes through ZoomMe. No other exchange offers this kind of payment remittance system and did we mention it’s FREE

Questions From Twitter :

Q1 : What is a ZOOM token?
Why is ZOOM token for on your platform? What are the advantages of holding a ZOOM token in long term? How easy is it to use CoinZoom in your existing infrastructure?

Twitter username :
@AbaiCalmen

Answer : ZOOM is an Ethereum ERC20 utility token, and provides holders with a wide variety of discounts, product enhancements and rewards. These include discounts on trading fees of up to 50%, and a cashback bonus of up to 5% on all CoinZoom Visa card purchases. ZOOM holders also gain access to higher Visa Card tiers including the Gold, Platinum, and Black cards, as well as staking bonuses.

ZOOM is an Ethereum ERC20 utility token, with a limited total supply of 600M, the token distribution is as follows:
 • 50% VIP – Available for purchase by community members in order to participate in the VIP rewards program.
 • 30% Rewards – These tokens will be distributed to reward users and grow the CoinZoom community.
 • 20% Team Incentives – Subject to 3-year vesting schedule.

Q2 : Coin zoom offers staking, what are the benefits for people to stake on coin zoom rather than in their normal wallets?
What are the benefits for the token holders, do we get any dividends?

Twitter username :
@MarjonoParampa1

Answer : ZOOM token holders can benefit staking on the CoinZoom platform because they will be paid more interest than on other platforms

Q3 : What trading fees discount are available on your coinzoom platform?? If I hold the token, is there special benefit??

Twitter username:
@CacingPanas8

Answer : Yes depending on how much ZOOM you hold. The more discounts on trading fees you can get. You can get up to 50% discount on trading while holding ZOOM

Q4 : I am interested in the Visa card, how can I get in here in Africa and is it readily acceptable in stores? Which will you recommend for me

Twitter username:
@ejioforkel

Answer : The CoinZoom Visa card is only available in the US at the moment. However, the card will be available globally by the end of the year Available in Europe in next 3 months

Q5 : Can you explain about Deliberative decision-making platform of CoinZoom project?
How Deliberative decision-making platform works & which technology is used for above platform?

Twitter username:
@laivulong41

Answer : CoinZoom has a unique matching engine and smart order routing system. CoinZoom is currently streaming liquidity from the worlds largest OTC desks to the platform. We have $2.5 million in BTC on bid and offer at any given time. Very deep liquidity

Questions From Community :

Q1 : CoinZoom is constantly finding new big partners.Audience is constantly growing.What’s the secret to this growth rate?

Answer : Making lots of friends in the crypto community! People are very excited about our product!

Q2 : what’s so special about CoinZoom that users use CoinZoom ??
Give us 1/2 the reason why we should use Coizoom And what are the uses of Token ZOOM?

Answer : CoinZoom is the quickest way to buy, sell, and spend crypto. With our deep liquidity, instant access to funds with the CoinZoom Visa card. Leverage trading coming soon. We will be traders paradise

Q3 : What other community activities do you have, or will you do, other than #AMAs? Also, for what reasons, advantages short and longterm investors should prefer #CoinZoom? Any #country specific plans to attract them? For instance Okex had a nice event in HCM/Vietnam (Okex Cooperation Summit 2019) and many people got to know Okex. What kind of strategy do you follow for #advertising ? How much of your budget will you spend on #ads ?

Answer : We are currently being selected to participate at different virtual blockchain conferences around the world including many in Asia

Q4 : Who are the CoinZoom end users and what will they use the token for?

Answer : They will use ZOOM tokens to participate in our VIP program and get discounts on trading, cash back on purchases, and increased spending limits

Q5 : 1- Why is not possible participate on any ICO directly from the exchange? Do you have plans to allow It?

2- The platform right now just have the typical trading orders , limit , market and stop-loss, do improve the traders adoption , do you have plan add more custom orders? Like the OCO of Binance,
Or dynamic stop?

Answer : Yes we will introduce more order types including fill to kill, trailing stop etc.

Q6 : This is the first time I hear about Coinzoom, I never saw it on coingecko/coinmarketcap.

Do you have plan to going global nearly?
How investor is trust to Coinzoom which is not available on Gecko/CMC.

Which country Coinzoom focused target this year? There is any restricted country to use Coinzoom?

Answer : CoinZoom had our official launch last week. We are available for the global market. CoinZoom is available in every county except for countries listed on OFAC list

Q7 : Safety and security are always the most important things. So what is the security mechanism of Coinzoom to ensure user assets do not become the target of hackers ?

Is this a platform for professional traders? What is the effect that ordinary investors who are not trading experts can feel from using the Coinzoom platform?

Answer : The safety of clients funds is the main priority for CoinZoom. Cold storage Wallets are provided by BitGo, the leader in digital asset financial services. BitGo Custody carries $100,000,000.00 in insurance protections through a syndicate of underwriters through the Lloyd’s, the world’s specialist insurance and reinsurance market. And this premium service comes in at no additional cost (details can be found here)
The $100 million policy covers digital assets where the private keys are held 100% by BitGo in the event of:
 • Third-party hacks, copying, or theft of private keys
 • Insider theft or dishonest acts by BitGo employees or executives
 • Loss of keys
CoinZoom has chosen BitGo as its custodian because BitGo provides 100% cold storage technology in bank-grade Class III vaults and the BitGo platform is SOC 2 Type 2 certified. Advanced authentication mechanisms are employed to ensure the authenticity of data, and assets are distributed geographically and organisationally.
It is the account holders’ responsibility to safeguard their accounts by means including but not limited to using a strong password, enabling two-factor authentication and controlling all login credentials to CoinZoom.

Q8 : Currently Many investors only care about token price and their profit in the short term while only a small part of them cares about the long term and project health as well as tech. Can you tell us the motivation and benefits for investors to Hold $Zoom Token for the long term?

Answer : ZOOM token will be the only exchange token in the world you can spend with a Visa card. This will give the ZOOM token more utility than any other exchange token in the world

Q9 : What are the key points attract to me choose CoinZoom for buying/selling BTC & altcoin instead of Binance, Huobi exchanges?

Answer : A lot cheaper to get 50% on trading with CoinZoom. With CoinZoom you spend $5000 USD to get 50% discount. To get same discount at Houbi you have to buy over $100,000 USD of HT to get 50% discount. Simple math

Q10 : Please give me big key about CoinZoom Staking ? Can you more explain us about how to earn passive income in the CoinZoom Exchange wallet ?

Answer : Yes by staking Dash or Algo on our exchange, you can make passive income

Q11 : We know that Southeast Asia is a large market with many crypto users, and is there a plan for you to open a wider market in the Southeast Asia region?

Answer : Yes we have many partners in this region and also strategic investors in CoinZoom from the Asia region.

Q12 : What is the main function of the coinzoom token in the Standard Tokenization Protocol ecosystem?

Why did you come up with the idea to create coinzoom? What motivated you to develop and build coinzoom successfully?

Answer : The main functionality of the ZOOM token is to provide benefits for our users. Buy holding ZOOM, users can have access to discounts, rewards and other benefits

Q13 : What do you think will be the reason for $ZOOM to reach top 100 on cmc aside from marketcap?

Answer : Our exchange token will have more utility than other exchange tokens. Once it’s free trading, customers will be able to spend ZOOM at 53 million locations worldwide.

COINZOOM is Next - Generation Cryptocurrency Exchange

Please visit CoinZoom on the following channels :

Twitter :
https://twitter.com/GetCoinZoom
Telegram Group :
https://t.me/coinzoomcommunity
Telegram Channel :
https://t.me/coinzoomnews
CoinZoom Official Site :
https://coinzoom.com

Cryptocurrency Lovers Community || AMA, Airdrop, Bounty Events , News Cryptocurrency || Join telegram chanel : http://t.me/DetectiveIDNews1