Karen Blixen Camp, Mara North Conservancy

Som du kanske redan vet medverkar vår kära kollega Tina Frisk & dotter Agda i programmet “Familjer på äventyr” i SVT1 nu under våren. Första programmet hade hela 897,000 tittare — helt galet!

Tina & Agda Frisk, Familjer på Äventyr

Vi har fått en hel del förfrågningar på safari till Kenya sedan programmet började vilket är väldigt roligt! Med anledning av detta vill vi passa på att berätta lite mer om Karen Blixen Camp där Tina & Agda befinner sig.

Karen Blixen Camp är en safari camp som ligger i Mara North Conservancy, alltså i anslutning till Masai Mara, det mest välkända viltreservatet i Kenya. Masai Mara gränsar till Serengeti Nationalpark i Tanzania i söder, och dessa områden är kända för den stora mängden lejon, och i juli och augusti även den stora migrationen, då miljontals gnuer vandrar in i Serengeti från Masai Mara.

Migration av gnuer i Masai Mara

Karen Blixen Camp, är inte bara en safari camp, utan en camp där man arbetar ansvarsfullt. Detta innebär att man bedriver sin verksamhet med ett lågt CO2-avtryck, att man aktivt stöttar lokalbefolkning och dess utveckling i form av sociala och ekonomiska program. Du kan läsa mer om vilka projekt och program man arbetar med på Karen Blixen Camp under fliken “hur bidrar min resa på Ecolyx.com

Safaritält, Karen Blixen Camp

Karen Blixen Camp är namngiven efter den kända, danska författarinnan Karen Blixen, som bodde i Kenya i början på 1900-talet. Karen Blixen anlade en kaffefarm i Ngong Hills, utanför Nairobi och där du även hittar Karen Blixen Museum. I hennes mest kända bok “Mitt Afrika” som även blev filmatiserad, lyckas hon förtrolla omvärlden genom att berätta om sina äventyr och sin kärlek till Kenya. På Karen Blixen Camp, får du själv uppleva den afrikanska vildmarken. Du bor i underbara safaritält upphöjda på en träplattform och med utsikt över Marafloden.

Safaritält, Karen Blixen Camp

Safari är ett fantastiskt äventyr som passar även för familjer! Du gör tidig morgonsafari och safari sen eftermiddag. Du kan flyga över savannen i luftballong — en magisk upplevelse från ovan. Alla safariturer leds av professionella, masaai-guider, vilket också ger dig en inblick i hur masaaierna (den etniska befolkningen) lever, sida vid sida av lejon och vilda djur.

Masaai Warrior

Under dina safariturer får du uppleva “Big 5” på nära håll. Du har möjlighet att se djur såsom; lejon, elefant, hyena, gepard, gnu, zebra och mycket annat.

Safari med lejon
Lejonungar Karen Blixen Camp, Kenya
Elefant, Karen Blixen Camp, Kenya
Gepard med unge, Karen Blixen Camp, Kenya

På kvällen sitter du vid lägerelden och lyssnar på savannens djurliv och Masai berättelser.

Lägerelden Karen Blixen Camp

Kom och hälsa på Tina & Agda! Läs mer om våra safari i Kenya på ecolyx.com

Vår egna Tina Frisk ❤

Lev väl/Ulrika

Like what you read? Give Ecolyx.com a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.