Red Watoto Wetu Tanzania, de grootste familie van Dar Es Salaam

Binnen een maand moet kindertehuis WWT gedwongen verhuizen. Om op tijd een nieuw onderkomen af te hebben, is er snel geld nodig! Alle beetjes helpen, help je mee?

Update 12 december: €1184,93 binnen aan donaties! Veel dank allen!

Update 7 december: €1047,16 binnen aan donaties (van de €5000). Met de bijdragen tot nu toe heeft WWT de nieuwe locatie in Dar Es Salaam kunnen betalen en hebben ze, op tijd, voor het komende jaar een onderkomen voor de kleine kinderen en het kantoor! Ze zijn ontzettend blij. Nu op naar het afmaken van Mazizi!

Het huidige WWT — gemarkeerd om gesloopt te worden.

Hoe kennen wij Watoto Wetu Tanzania?
Tijdens onze reis naar Tanzania, afgelopen oktober, hebben we gelogeerd bij een hele lieve familie, namelijk die van Josephine en Theobald. Zij en de rest van hun familie hebben ons erg gastvrij ontvangen. Ook in hun werk zorgen ze goed voor anderen: zij geeft les op een basisschool en hij runt een kindertehuis. Bij dit kindertehuis, Watoto Wetu Tanzania (WWT), aan de rand van Dar Es Salaam, zijn we langs geweest. Dit bleek een nog veel grotere familie te zijn! Het was ontzettend bijzonder. Je hoort veel verhalen over weeshuizen, goede en slechte. Dit vonden wij een goed voorbeeld. We hebben gezien dat WWT een plek is waar kinderen geborgenheid vinden, voorzien worden in hun eerste levensbehoeften en educatie krijgen. De mensen van WWT werken vol passie en optimisme aan en in het tehuis, en zorgen ze er zo voor dat alle kinderen daar — van heel jong tot wat ouder — een kansrijke toekomst tegemoet gaan.

De kinderen bij WWT zijn bezig met hun huiswerk.

Wat is er aan de hand?
Maar nu is er iets aan de hand. WWT heeft een probleem. De verbreding van de snelweg vóór het tehuis, zorgt ervoor dat WWT deze maand (december 2017) noodgedwongen moet verhuizen. Het complex waar ze nu zitten wordt gesloopt om plaats te maken voor deze weg. Krijgen ze daarvoor compensatie? Nee. Is dat logisch? Evenmin. Maar er is dus wel geld nodig. 5000 euro om precies te zijn, om ervoor te zorgen dat het nieuwe onderkomen voor de ruim 100 kinderen van WWT op tijd klaar is. Absoluut een flink bedrag, maar een schijntje als je ziet wat deze kinderen ervoor terugkrijgen. Een mooie nieuwe locatie in Mazizi, met een huis voor de oudere jongens en meisjes op een stuk land van 30 hectare, op twee uur afstand van Dar Es Salaam. En een nieuwe locatie in Dar Es Salaam voor de kleinere kinderen en het kantoor.

Dus: als we nou afspreken dat we allemaal iets inleggen — dat hoeft echt niet veel te zijn — dan helpen we de bijzondere mensen van dit bijzondere tehuis om hun bijzondere werk voort te zetten. Omdat deze bijzondere kinderen het verdienen. Deal?

Bijdragen mogen naar: NL60TRIO0198351348, t.n.v. D.A. Nelissen, o.v.v. WWT.

We sturen je uiteraard ook met liefde een Tikkie, om het wat makkelijker te maken :)!

Streefdatum: 17 december. Zodat we WWT snel kunnen helpen!

Grace, de jongste bewoonster van WWT.

Wat gebeurt er precies met je bijdrage?
Mazizi
Een aantal jaar geleden heeft de directie van WWT een stuk land van ongeveer 30 hectare gekregen in Mazizi, een dorp twee uur verwijderd van Dar es Salaam. De bedoeling van dit stuk land was om daar in de komende jaren slaapruimten en later schoolklassen te gaan bouwen voor de oudere jeugd. Nu ze de huidige locatie binnen een maand moeten verlaten, is besloten versneld naar Mazizi te gaan. Echter is daar de slaapruimte voor de meisjes nog niet klaar. In Tanzania is WWT al een tijd bezig met financiering. Onlangs heeft bijvoorbeeld iemand geld gedoneerd voor het dak. Nu moet de vloer nog gestort worden en zijn er deuren, ramen en een toiletgebouw nodig. De geschatte kosten hiervoor zijn € 4000. Het gasbedrijf in Dar es Salaam, dat het gas sponsort, zal ook de verhuizing van alle spullen van Dar es Salaam naar Mazizi betalen.

Dar Es Salaam
In de wijk waar het kindertehuis nu staat, gaat een groot huis gehuurd worden. Hier gaat de directie het kantoor maken. Dit is nodig om gasten te ontvangen, contacten met de overheid e.d. te onderhouden en vooral om het onderwijs voor de kinderen te regelen. Voor 100 kinderen scholen regelen, contacten met school onderhouden etc. is zeer tijdrovend. Ook worden hier de kleine kinderen ondergebracht. Voor de huur van het huis is voor het eerste jaar ongeveer € 2000 nodig (update: dit blijkt €1000 te zijn. Daarom is het totaalbedrag ook veranderd in €5000).

Het huis voor de jongens is inmiddels klaar.
Het huis voor de meisjes nog niet.

Alvast veel dank voor je hulp. Wij zorgen dat het geld op de goede plek komt en laten natuurlijk weten wat het resultaat is van de bijdragen!

Uiteraard doneren we zelf ook! Mocht er onverwachts meer binnenkomen dan nodig voor de nieuwe locaties, dan dragen we samen ook bij aan het schoolgeld voor de kinderen!

Josephine, Dieuwertje en Theobald.
Op bezoek bij WWT.